Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Tablete za pomivalni stroj

Tablete za pomivalni stroj

Ne vem ali delam jaz kaj narobe ali pa mi pomivalni stroj nagaja. V glavnem: zamenjala sem že več vrst tablet za pomivalni stroj (3 v 1), pa se mi dogaja, da včasih lepo opere posodo, včasih pa ostane tableta skoraj neraztopljena, posoda pa vsa bela in jasno umazana. Poskusila sem tablete različno obračati, prati samo na programu za najbolj umazano posodo, pa je enako: včasih ja, še večkrat pa sem čisto razpenjena, ko odprem stroj in zagledam neraztopljeno tableto. Pokrovček je odprt, samo izgleda, kot da se prepozno odpre in ni časa, da bi se raztopila ali nekaj takega.

Ali je imel kdo od vas podoben problem oz. kaj je za storiti?

Meni je serviser povedal naslednje možnosti, da se pokrovček prepozno odpre:
– posoda je tako naložena, da pokrovček nima prostora odpreti se
– posodico odpre sunek vode. Če je vetrnica zamašena, je ne odpre pravočasno.
– pri nas pa se je izkazalo, da je bila vetrnica slabo nameščena, voda sploh ni špricala skozi šobe, ampak je tekla ven pri vijaku in jasno ni mogla odpret pokrovčka. Oziroma, če ga je že odprla (običajno prepozno), je pol praška ostalo not. Odkar sem zamenjala matico pri vetrnici, dela tip-top.

Glede tablet 3 v 1: voda MORA čez sol (kot so stroji narejeni klasično), če uporabljaš te tablete, vode ne zmehčajo tako kot je treba (ali tako nekako – skratka 3 v 1 so glede soli čista “natega”)

Srečno s strojem, mi končno spet v miru jemo in razmetavamo s posodo…

M.

To se pri meni dogaja če perem kratek program (ekonomično pri nižji temperaturi vode), tako da sedaj vedno perem pri navadnem daljšem pomivanju in pri višji temeraturi vode.
LP A.

Daj tabletko kar direktno v stroj oziroma med pribor. Čeprav pri nas uporabljamo tablete 3 v 1 še vedno zmeraj dodajamo tako sol kot sredstvo za sijaj!

Mi smo dajali tableto direkt v stroj pa nas je serviser poučil, da se to absolutno ne sme. Sol je kljub tabletam 3 v 1 nujno potrebna tudi v prostoru za sol. Poskusite z gelom ali praškom.

Uporabljaj prašek v gelu.

LP

Mi imamo tablete 3 v 1 in pere 1A. Ne dam pa nikoli tablete v predalček za te, saj se takoj odpre predal, ko zapreš vrata, saj pri meni….tako, da tableto enostavno odvržem med pribor, tam kjer je manj ali nič pribora……….pa do sedaj ni bilo težav, je pa res, da na 1 ali 2 meseca operem prazen stroj s čistilom za stroje (plastenka-600-900 SIT- plastenki odstaniš pokrovček in narobe obrnjen daš v posodo za pribor in poženeš pranje, brez posode), potem očistim kdaj pa kdaj filter, in šobe….to je to….

Uporabljaj gel! Pri nas so bili tudi kozarci motni in slabo pomiti, odkar pa uporabljamo gel, je posoda super oprana. Pa še občutno ceneje je, velika posoda je za cca 60 pomivanj, stane pa okoli 1.600 SIT.

Uporabi raje gel!Oz, tekoči detergent.

Tudi pri meni se je to dogajalo, ko sem bila še “začetnica”: v košarico za pribor sem postavila en nož, ki je bil glih toliko dolg, da se ročka ni vrtela, torej posoda ni bila oprana, tableta pa se tudi ni mogla stopiti. Zdaj vedno preverim, ali je kaj v napoto, preden zaprem vratca.

Poskusi Amwayeve tablete- te so edine, s katerimi pri nas nismo imeli težav.
LP

Uporabi Finish gel. Tablete baje zelo hitro zamašijo odtočno cev.

Annny – prav preverila sem na Vebsu, če ima Amway res tablete za pomivanje posode.

Tega ni v njihovi ponudbi. Imajo samo prašek za pomivanje posode in tablete za pranje perila.

Nataša

Men so pa tako povedal zadnjič,ko sem šla gledat nov pomivalni stroj.Če ima program tri v enem(to baje imajo pom.stroji zadnja tri leta)lahko uporabljaš tablete.Če imaš pa starejši pom.stroj,pa je boljše.če uporabljaš prašek.Tud jaz sem uporabljala tablete,pa so mi za en klinc prale posodo.zdej,ko so mi pa to povedal,pa sem vzela prašek in je čista posoda,kot v reklami.
lp D.

Mi sploh ne maramo uporabljati tablet,ampak kupimo prasek… Problem je pa,ker se ga dostikrat v trgovinah sploh ne dobi in imajo same tablete… 🙁

IN kako dozirate gel za pomivalni stroj in pa prašek?Jaz imam celo škatlo praška za posodo-Calix,pa sem enkrat dala v prostor za tabletko,in je prašek kar dol padal,tako da ni bilo nič oprano.

jaz gel nalijem tja, kamor daš tableto ali prašek!

Saška, kako je prašek dol padal? Nasuješ ga v tisti predalček, pa zapreš.
Med pranjem se odpre in voda ga izpere. Ne vem, v čem bi bil problem.

New Report

Close