Tablete za pomivalni stroj
Ne vem ali delam jaz kaj narobe ali pa mi pomivalni stroj nagaja. V glavnem: zamenjala sem že več vrst tablet za pomivalni stroj (3 v 1), pa se mi dogaja, da včasih lepo opere posodo, včasih pa ostane tableta skoraj neraztopljena, posoda pa vsa bela in jasno umazana. Poskusila sem tablete različno obračati, prati samo na programu za najbolj umazano posodo, pa je enako: včasih ja, še večkrat pa sem čisto razpenjena, ko odprem stroj in zagledam neraztopljeno tableto. Pokrovček je odprt, samo izgleda, kot da se prepozno odpre in ni časa, da bi se raztopila ali nekaj takega.
Ali je imel kdo od vas podoben problem oz. kaj je za storiti?
Meni je serviser povedal naslednje možnosti, da se pokrovček prepozno odpre:
– posoda je tako naložena, da pokrovček nima prostora odpreti se
– posodico odpre sunek vode. Če je vetrnica zamašena, je ne odpre pravočasno.
– pri nas pa se je izkazalo, da je bila vetrnica slabo nameščena, voda sploh ni špricala skozi šobe, ampak je tekla ven pri vijaku in jasno ni mogla odpret pokrovčka. Oziroma, če ga je že odprla (običajno prepozno), je pol praška ostalo not. Odkar sem zamenjala matico pri vetrnici, dela tip-top.
Glede tablet 3 v 1: voda MORA čez sol (kot so stroji narejeni klasično), če uporabljaš te tablete, vode ne zmehčajo tako kot je treba (ali tako nekako – skratka 3 v 1 so glede soli čista “natega”)
Srečno s strojem, mi končno spet v miru jemo in razmetavamo s posodo…
M.
Mi imamo tablete 3 v 1 in pere 1A. Ne dam pa nikoli tablete v predalček za te, saj se takoj odpre predal, ko zapreš vrata, saj pri meni….tako, da tableto enostavno odvržem med pribor, tam kjer je manj ali nič pribora……….pa do sedaj ni bilo težav, je pa res, da na 1 ali 2 meseca operem prazen stroj s čistilom za stroje (plastenka-600-900 SIT- plastenki odstaniš pokrovček in narobe obrnjen daš v posodo za pribor in poženeš pranje, brez posode), potem očistim kdaj pa kdaj filter, in šobe….to je to….
Men so pa tako povedal zadnjič,ko sem šla gledat nov pomivalni stroj.Če ima program tri v enem(to baje imajo pom.stroji zadnja tri leta)lahko uporabljaš tablete.Če imaš pa starejši pom.stroj,pa je boljše.če uporabljaš prašek.Tud jaz sem uporabljala tablete,pa so mi za en klinc prale posodo.zdej,ko so mi pa to povedal,pa sem vzela prašek in je čista posoda,kot v reklami.
lp D.