Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Tajne združbe, sekte. Tudi v sloveniji?

Tajne združbe, sekte. Tudi v sloveniji?

Hej. Mene pa zanima ali kdo kaj ve o kakšnih tajnih sektah v sloveniji ali širše? Morda satanistične in ostale sekte delujejo tudi v sloveniji? Prosil bi ce lahko kdo kaj napiše najbolje pa če ma kdo še svoje izkušnje.

Lp

In sedaj se bo usulo komentarjev od ljudi, ki zelijo ostati anonimni in delovati tajno, proč od pogledov javnosti. 🙂

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Ma zanimivo se mi zdi in tudi nic kj se ne govori o tem v sloveniji

Nekoč je Dajana pisala blog o svoji izkušnji s scieontologi. Ampak kot posameznica. Ne verjamem pa, da bodo pripadniki reda templja vzhajajočega sonca (Ordo templi orientis), še manj bratje iz starodavnega mistničnega reda vrtnice in kriza (anticuus misicus ordo rosae crucis) itd. sedaj na veliko odgovarjali v tej temi. Za kaj takšnega bi moral postaviti zelo jasno, a nevpadljivo vprašanje in bi morda dobil kvaliteten odgovor.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Najbolj močna je udbomafija.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

V Mariboru je polno Edomitov, ki imajo svoje Babilonske bogove in se pretvarjajo, da so neki ateisti.

Lahko poves kj vec?

Tajne združbe so povsod, tudi v Sloveniji.

Ca 20 let nazaj ali kako leto več (med študijem) sem poznala enega, ki naj bi bil pripadnik satanisticnega kulta, zdaj koliko so bili oni resni ne vem, dvomim da je bil to res kult v pravem pomenu besede, se mi bolj zdi da so bili pač zdolgočaseni mladci in so se šli igrajmo se kult. 🙂
imeli so svojega vodjo. Enkrat sva se neki pogovarjala o satani, pa sem mu reka, da če imajo v mislih satano iz biblije da so čist mim udarili in da se jim ne bo oglasil :))
če pa častijo nekega drugega satano, o tem drugem pa ne vem nič. Kaj se je pol z njimi zgodilo pa ne vem.
verjetno da obstajajo razni kulti seveda se pa ne obešajo na velik zvon.


Tajno društvo PGC je najbolj skrivno!


Ti si pripadnica Iluminatov. 😇


Ti si pripadnica Iluminatov. 😇
[/quote]
Itak ja

Odgovor na objavo uporabnika
2222222, 22.05.2020 ob 21:32

Hej. Mene pa zanima ali kdo kaj ve o kakšnih tajnih sektah v sloveniji ali širše? Morda satanistične in ostale sekte delujejo tudi v sloveniji? Prosil bi ce lahko kdo kaj napiše najbolje pa če ma kdo še svoje izkušnje.

Lp

definitivno obstajajo prostozidarji, tudi uradno, se ne skrivajo, in če je bilo na začetku slovensko prostozidarstvo bolj folklora, izvajanje ritualov by the book brez globljega razumevanja simbolike in implikacij, se je to počasi prelevilo v bolj resen podjem in na dober dan se jim baje celo Baal prikaže, ali pa vsaj kak drug višje rangiran demon.

obstaja v mariboru loža ordo templi orientis imajo tudi uradno stran, člani pa so skrivnostni.

Znan tak pripadnik je Jože Strgar. Pa pokojni baron Franc Lazarini ter njegova sestra baronica Kristina Stupica Lazarini, s katero sva se spoznala v Nadškofijskem Arhivu (pri Krampaču, odstoplenemu duhovniku, sedaj družinskemu očetu velikega trebuha).

O tem rad govori Zmago Jelinčič, obrnite se nanj. Je pa tudi moje področje, ker imamo tudi plemiči svoja združenja in zveze.

 

Kristina bi morala zaprositi za dovoljenje avstrijskega cesarja, ki je kot fons honorum lahko edini dovolil takšno izjemo ,da bi obdržala plemiški naziv baronica.

Kristina Lazarini Stupica je letos kupila hotel Antiq na Gornjem trgu v Ljubljani, vreden okoli štiri milijone evrov. s hotelom upravlja hči Malami Juvančič Lazarini. Nekdanja lastnica Hotela Antiq, odvetnica Maja Katarina Tratar Husodo, ima zdaj v lasti večji Hotel & Spa Antiq Palace na Gosposki (med univerzo in NUK) v Ljubljani.

Potomci plemiške družine Lazarini, ki izvira iz Italije, v Sloveniji pa je korenine pognala že sredi 17. stoletja, so z denacionalizacijo dobili vrnjen renesančni dvorec v Smledniku oziroma Valburgi in pripadajoča zemljišča. Po četrtino dvorca imajo Kristina Lazarini Stupica, Henrich Lazarini in Marlene Hilzensauer, šestino ima v lastni Evgenija Marjeta Lazarini, po štiriindvajsetino pa Franci Lazarini in Veronika Lazarini Filo.

https://sl.wikipedia.org/wiki/Lazariniji

https://sl.wikipedia.org/wiki/Kristina_Lazarini_Stupica

 

 

Vesel oče, grof

Kristina Lazarini Stupica ima še nekaj drugih posestev in stavb. Skupaj gre za okoli 50 hektarjev kmetijskih zemljišč, blizu 200 hektarjev gozdov in okoli 2,5 hektarja gradbenih parcel v katastrskih občinah Smlednik, Tacen in Šmartno pod Šmarno goro. Sam dvorec ima okoli tri tisoč kvadratnih metrov površine in v njegovo obnovo so dediči po nekaterih ocenah vložili od dva do tri milijone evrov, vključno z obnovo po požaru leta 2007, saj dvorec ni bil zavarovan. Po oceni enega od nepremičninskih posrednikov je vreden tri do pet milijonov evrov. 

Lazarinijevi so podedovali tudi 64 hektarjev zemljišč, kjer je danes golfišče Diners Cluba v Smledniku. Družba Golf Projekti je Lazarinijevim za posestvo plačala 2,3 milijona evrov oziroma 3,6 evra za kvadratni meter. V istem kompleksu sta Evgenija Marjeta Lazarini in Kristina Lazarini Stupica prek podjetja Brezovec zasnovali tudi naselje 59 vil. Naložba je bila ocenjena na 25 milijonov evrov, vendar sta še nezgrajeno naselje na 1,1 hektarja zemljišča skupaj z gradbenim dovoljenjem prodajali po 500 evrov za kvadratni meter zemljišča.

Podjetje je prodalo za nekaj več kot dva milijona evrov zemljišč, potem pa sta leta 2007 podjetje likvidirali in s prodajo nadaljevali kot fizični osebi. Dosegli sta spremembo prostorskega načrta občine Medvode, s katerim je dovoljena gradnja dodatnih treh vil v istem naselju. Kakšen je bil celoten iztržek, iz javnih baz ni razvidno, po oceni nepremičninarja pa sta s prodajo lahko iztržili štiri do pet milijonov evrov. Del iztržka sta po dogovoru z občino Medvode morali vložiti v obnovo dvorca Smlednik.

Nedaleč stran stoji nekdanja Turjaška palača, na mestu, kjer je stal še en dvorec naše slavne rodbine je pa zdaj NUK. Morda sem zato tako načitan? Pa nisem nikoli bil v NUK-u…..

 

https://sl.wikipedia.org/wiki/Turja%C5%A1ka_pala%C4%8Da

 

Vesel oče, grof, svobodnik

 

Šentvidu na Koroškem, takratnem glavnem mestu vojvodine Koroške, je bila 3. maja 1162 izdana listina. Z njo je vojvoda Herman Spanheim za 80 mark cerkvi v Krki odstopil grad Hohenwart z vsemi pritiklinami. Pri tem pravnem dejanju je prisostvovalo več uglednih plemičev, ki so s svojo prisotnostjo jamčili za njegovo verodostojnost. Toda za zgodovino slovenskega prostora ima ta listina prav poseben pomen. Med navedenimi plemiškimi pričami prvič zasledimo ime, ki je kasneje postalo eno najznamenitejših na Slovenskem oz. kar v celotni habsburški monarhiji – Auersberg. Engelberus de Ursberch se pojavi v eminentni družbi grofa Ulrika Vovbrškega in Rudolfa Alberškega, vsi pa imajo oznako liberi, torej svobodnjaki oz. svobodni gospodje.

Porka madona, njegova visokost Veseli oče je zdaj še plemič!
Hja, take spake pa nastanejo, če dvorni norček naskoči svojo sestrično… zato mu tudi tolče na seks.

Kako mislite – zdaj še plemič?

 

Plemstvo se podeduje, torej sem se plemič že rodil…..

 

Marksisti aristokracijo vidijo v prvi vrsti kot družbeni razred, ki se je oblikoval v številnih državah in družbah in ki si je vseskozi prizadeval obdržati monopol oblasti. Med argumenti, s katerimi so aristokrati zagovarjali tako stališče, je pogosto opaziti: plemenito kri, ugled prednikov, dedne vrline in podobno.

 

Za razmislek:

Platon in Aristotel sta o njej govorila kot o boljši obliki vladavine, v kateri oblast pripada malemu številu moralno in intelektualno najboljših ljudi. O njej je pisal tudi Polibij (2. stoletje pr. n. št.), kasneje se pojavi v Rimski republiki ter v srednjevečkim mestnim republikam, v GenoviDubrovniku, v Benetkah in podobnih. V antični Grčiji so mestne državice, urejene kot Sparta, izvajale aristokracijo. Ljudstvo na usodo države ni imelo vpliva. Odločali so samo plemiči oziroma lastniki zemlje.

V Platonovem delu Država, se pojavi podobna ureditev, ki pa temelji na deljenju družbe v razrede na podlagi posameznikovih naravnih danosti in temu primerne vzgoje. Zatorej oblast ne pripada le majhnemu številu moralno in intelektualno najboljših ljudi, saj so ti le upravniki države, ki z njo upravljajo kar se da dobro v korist prebivalcev, saj so od njih odvisni, ker nimajo lastnega premoženja in jim je hrana podeljena v dar za dobro vodenje države.

 

https://sl.wikipedia.org/wiki/Plemi%C5%A1ki_nazivi

 

Vesel oče, grof

P.S. Andreasu sem tudi vizuelno podoben:

https://www.slovenska-biografija.si/oseba/sbi1000970/

Res čudaško da se ne govori veliko o TAJNIH združbah 😀

Hepi Hepi hepi .

Je ena od zloglasnih sekt. Pa tista, ko sta neznano kam izginili mama in desetletna hči. Sekt z raznimi čudaki je kar precej, takih se je treba izogibati, Jer delujejo pod raznimi butastimi pretvezami

Hujše sekte kot je sdss, ni.

Klobuk dol, včasih si me s svoji trolanjem spravljal na obrate, potem si v meni vzbudil  globoko pomilovanje, da me boš kdaj spravil  v krohot pa še pomisliti ni bilo možno. 🤣🤣🤣

New Report

Close