Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek takole razmišlja Jelinčič

takole razmišlja Jelinčič

SLS ne bo imela težav z vstopom v državni zbor

Med NSi in SLS po ocenu Jelinčiča z vstopom v državni zbor ne bo imela težav SLS, “ker imajo močno lokalno mrežo in številne prepoznavne župane”. “Veliko več težav bo pri NSi, ki izgublja podporo Cerkve. Menim, da bo Cerkev v tesni politični borbi za zmago na volitvah raje podprla Janševo SDS. Zato da bi Janša dobil čim več glasov, da bo prejel vsaj en glas več kakor Borut Pahor. Cerkev bo svojim volivcem dejala, da bi bila podpora NSi, ki je na meji vstopa v državni zbor, velika potrata,” meni predsednik SNS.

Ko so bile prejšne volitve je naš župnik kar rekel pri maši da moramo NSI volit, če ne nam tudi otrok ne bo krstil.Baraba nevzgojena!

Ah, daj baba trapasta!

Naša Cerkev je sicer politično popolnoma nesposobna, pa vendar upam, da bodo znali zračunat da SDSu ni pomoči.

Pravzaprav SDS-u res ni “pomoči”. Četudi zmaga na volitvah je sestava vlada brez “levice” praktično nemogoča. SDS ne more računati na POMOČ ostalih “desnih” strank: NSi, SLS, SKD (?), ker bodo najverjetneje itak ostale zunaj oz. dobile premalo poslanskih mest za kakšno koalicijo.

Levica bo seštela glasove SD, Zares, LDS, SLS, Desus in… obeta se nam podoben glasovalni stroj kot v ljubljanski mestni občini. Tam trenutno Jankovič&co. z lahkoto preglasuje čisto vsakega in z vsako potrebno večino glasov. Demokracija? Kaj je že to?

Hočeš reči podoben glasovalni stroj, kot ga ima sedaj v parlamentu koalicija.

… kar bi pomenilo eno zelo, zelo močno in eno malo manj močno stranko v opoziciji in na oblasti koalicijo 5 petih precej enakovredno zmedenih, šibkih predvsem pa pitbulovsko popadljivih strank. Taka vlada tudi pol leta ne bi zdržala. Oz. niti formirat je ne bi mogli ker se ne bi mogli zedinit okoli delitve plena.

Ne bo šlo tako. Brez Janše bo kriza.

Katerih 5? Sej bosta samo SD in SDS v parlamentu.

5?

SD, Zares, LDS, Desus, SLS
Vsi skupaj bodo komaj imeli dovolj glasov za sestavo vlade.

Seveda bo najprej treba še nadmudrit SDS, ki bo daleč najmočnejša stranka.

Kaj bo počel Jelinčič lahko samo ugibamo, zna pa fajn mešat štrene, glede na to da bo SNS na tretjem ali celo drugem mestu.

Zakaj komaj? Menda ne misliš da bo imel Janša 45{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}???? Tako bo kot na predsedniških volitvah 70:30!

Predsedniške volitve so čisto nekaj drugega.
Peterle je bil slab kandidat, Turk pa zelo dober.

Moja napoved:

SDS – 30
SD – 20
SNS – 15
LDS – 10
Zares – 10
SLS – 5
Desus – 5
NSi – 5

Zaokroženo na 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Po šestih mesecih vladanja prve marionetne El Baiucove, v resnici Janševe vlade leta 2000 je LDS dobila nepredstavljivih 38{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (vive la difference press).
Tudi tokrat bodo ljudje volili tisto NeSDS stranko, ki bo imela največ možnosti za zmago, tako kot so decembra volili Nepeterleta. Zmagal bo torej Pahor (na žalost).

Pravzaprav SDS-u res ni “pomoči”. Četudi zmaga na volitvah je sestava vlada brez “levice” praktično nemogoča. SDS ne more računati na POMOČ ostalih “desnih” strank: NSi, SLS, SKD (?), ker bodo najverjetneje itak ostale zunaj oz. dobile premalo poslanskih mest za kakšno koalicijo.

Levica bo seštela glasove SD, Zares, LDS, SLS, Desus in… obeta se nam podoben glasovalni stroj kot v ljubljanski mestni občini. Tam trenutno Jankovič&co. z lahkoto preglasuje čisto vsakega in z vsako potrebno večino glasov. Demokracija? Kaj je že to?[/quote]

a nima tudi ta vlada večine v parlamentu ih vedno z lahkoto sprejema svoje odločitve, al jaz narobe vem, hja demokracija pa taka, kaj je že to, če te posnemam!

a na Jelinčiča si pa pozabu, al ti ni všeč, kaj pa koalicija SDS, SNS in Desus.

Kaj v resnici razmišlja jelinko ne ve nihče v javnosti, sam si predstavljam, da za Slovenijo nič dobrega zaradi njegove kriminalne osebnosti in pa tega, da je član srbske tajne obveščevalne službe. Teh svojih nelegalnih dejavnosti pa zagotovo ne bo dal v javnost. V vsaki državi z daljšo državno in demokratično tradicijo, bi bil davno obsojen špijonaže in veleizdaje.
Ampak NSi se je v 4 letih v vladi odlično odrezala, saj so strankini ljudje v vladi na čelu z g.Bajukom odlično delali. Zato se poserjem na to kar trapa zgoraj omenjeni srbski vohun. Moj glas NSi ostaja.

New Report

Close