Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Tašča

Tašča

Kako hendlate svojo taščo? S fantom že dve leti živiva skupaj, imava precej veliko hišo(skupaj z mojimi starši, ločena nadstropja in ločeno gospodinjstvo/stroški) ter kar ogromnim vrtom ter nekaj živalmi, ki poleg redne službe zahtevajo svoj čas in energijo. Pa nama je to prav fajn, pomagava tko mojim staršem, ki so že stari, kot njegovim ki so sicer iz bloka.

Sam tu se zaplete, njegova mami, moja tašča, zahteva ogromno pozornosti od njega in od naju, pričakuje da bova vsako nedeljo pri njej na kosilu (živi 40min stran) da bo on hodil rihtat psa v blok ko sta onadva na dopustu, pa čeprav je tadrug sin 2min stran z avtom doma in njemu redno hodita pazit psa ko je s punco na dopustu ali izletu. Sam me, drugega ne prosi za pomoč, čeprav je blizu doma in ni prav hudo zaseden, da ne bi imel časa, prostora, volje, ipd.. Se večkrat ponudi pomagat, sam ne, ona hoče da hodiva midva vsak dan rihtat psa in se vozit 40min v eno smer, čeprav je drug sin skorajda sosed. A je to normalno??

In potem naju grdo gleda, je užaljena, ima ‘tiho mašo’ in se mula kot ena smrklja, izvaja to tiho pasivno agresijo ter nabija slabo vest. Midva imava z bajto in vrtom res veliko dela + sama si svoja drva pripravljava za zimo(za to hosto sva res hvaležna in ni nama težko delat) ampak vse doma + služba nama vzame veliko časa in energije in kar sva frej, greva rada kdaj na kak izlet, v hribe, toplice, marsikaj pač. Saj ni problem priti na obisk, sam vsako nedeljo ob 13h bit tam na kosilu, ja kaj pa imava od nedelje? Sploh pozimi, ko so kratki dnevi… To je noro, ne razumem kakorkoli obračam in tudi ne znam z njo.

Kot da je ljubosumna, da ima mene in da si ustvarjava skupno življenje. Pa je nikakor ne zanemarjava, redno pokličeva, pošljeva slike in video ker nama je lepo z njima(taščo in tastom) deliti lepe trenutke in da vesta da sva uredu.

A sem res jaz ta čudna in nerazumna?

to mora tvoj tip zrihtat.

kosilo enkrat mesečno, psa vzameta domov ali naj skrbi zanjga svak, če se pa muli, pa je to njen problem

 

ampak osnova je, da njen sin naredi red.

psa pa menda lahko med dopustom odpelješ k sebi, kjer imata svoje stanovanje v hiši in očitno tudi kar nekaj zemlje. ali pa se zmenite in tašči kimajte, potem pa tvoj prosi svojega brata, da skrbi za njega. Sicer pa ji lepo poveš to nedeljo, da vaju naslednjo nedeljo pa ne bo, ker imata druge opravke. Potem pa požmrkneš tastu, da jo mora kam peljat, da ne takoooo zelooooo sineka pogrešala. Moraš jo napasti na njenem terenu. Lepo pri kavici začneš pogovor o tem, da si brala članek o sindromu praznega gnezda in jo vprašaš kako se ona počuti. Pa če je rada s tastom ali ga ima polno p…… in bi se ločila, če bi imela denar? Pa se recimo izmisliš, da se sodelavki starši kupili nov avto… v glavnem ženski moraš naložiti, da ne bo mogla nositi.

Odgovor na objavo uporabnika
Čebela_adela, 03.01.2024 ob 13:07

to mora tvoj tip zrihtat.

kosilo enkrat mesečno, psa vzameta domov ali naj skrbi zanjga svak, če se pa muli, pa je to njen problem

 

ampak osnova je, da njen sin naredi red.

1Mes je premal.

Ne pa vsako nedeljo. Vsako drugo. Pa med tednom jo pogledat  psa vzamta k seb. Ampak jz bi ji rekla. Da bo drug sin psa ahtu. Ne smeta odstopat. Tist k surlo vlece jo tud kmal neha, ce vidi da ni haska.

Pac do zdej sta delala kot ona hoce. Zdej pa ji povejta da bo prislo do sprememb. Ne jih kr uvajat, povejta ji prej.

Sej se bo  navadla na drug ritem. Mejta potrplenje .in ne se jezit.

Po izkušnjah in kolikor pogledam naokrog, starši običajno okrog prsta “vrtijo” tistega, ki se jim pusti. V tvojem primeru je očitno to tvoj partner. Mislim, da se bi v prvi vrsti vidva morala pogovoriti, kako bosta glede tega ravnala. Vse to, kar si nam napisala, obrazloži njemu, povej mu, da ti te zadeve niso všeč in da se bojiš kako bo še v prihodnje. Kakšne bo še tašča počela v prihodnje, ko bosta imela kakega otroka (če ga nimata že)… Nič, prav ničesar njegovim staršem nista dolžna. Razen če ni tvoj v vajino partnerstvo prinesel en kup podarjenega denarja s strani staršev, pa še to ne bi bila nič dolžna, saj vsak pač da sam od sebe. Dejstvo je, da so pač njegovi starši, a je njegova lekcija v tem, da se bo znal enkrat postaviti zase in bo mami pač lepo povedal, da ne bosta več hodila tja vsako nedeljo na kosilo in pika. Prišla bosta kdaj na obisk za kako uro, pa za to ni mus, da prideta ravno v nedeljo za kosilo, lahko je tudi kdaj drugič. Na tako “igro” kot jo imate vi, jaz zagotovo ne bi pristala. Imam taščo, imam njenega sina edinca, živimo v sosednji hiši. Ker je tašča že starejša, a še vedno dobro skrbi zase, imamo dogovorjeno, da ona pride k nam ob vikendih jest za kosilo, v kolikor smo doma. A skoraj vsako drugo nedeljo nismo. In je dovolj, da ji povemo, da nas ne bo doma, niti ni treba reči kam gremo. Čeprav ji običajno sami omenimo v katero smer se odpeljemo in če vzamemo psa s sabo ali bo pri njej. Ker med tednom vedno ona skrbi za našega psa, pravzaprav je sreča, da sta si za “družbo”..

Dandanes je v naši družbi precej močen ta problem “navezanosti”, ko te nekdo hoče vezati nase. Kaj pa če bi tvoji starši želeli, da ob nedeljah kosite skupaj? Ne vem, mislim, da se moraš s partnerjem temeljito pogovoriti, saj je v prvi vrsti on tisti, ki bo moral svojim staršem reči odločen ne; vajin dom, vajina pravila, nihče vaju nima pravica vezati nase… In ja, mirno lahko svojo mamo vpraša, v čem je razlog, da drugega sina nič ne obremenjuje; razen če nam nisi česa zamolčala…

a ve ste sodelavke?

nimam nobenega nasveta. žal. jaz sem že miljonkrat povedal ,da pes ni čstvena tolažba. ampak ima dve vlogi, čuvaj in služben pes.  ja so službeni psi na sodiščih v tujini, ki so poleg neke osebe,  ampak to os skrbno izbrani šolani kužeki, mehki, mali, prijazni, ki so za čustveno oporo orokom malim. da imajo nekoga zraven. pa je to to taki mali mehak kuža. to je drugo.  to kar ima ona je izsiljevanje. mogoče ima slabo vest, mogoče je ljubusumna. to je težko.  če je sama.  zgleda da se ful trusiš z videi pa vse. 40 min stran ni tko malo. čuej se malo, ampak ni. to ti gre celi dan. ne vem, nimam nobene ideje.  pač tko je.  lahko ji plačate neko osebo ki ji bo peljala psa ven in priplejala kosilo.  kupite ji ps5. pa igrice za špilat. saj vme da se noro čuje. pa za jest ji pokaži proteine. neke dobre. to je uredu, za vmes, da dobi vse kar rab v bolj tekoči obliki.  več nimam na zalogi glede tega žal.

mami tvojega moža, on se je preselil k tebi, kako bi bilo v obratni situaciji, bi bila tvoja starša zadovoljna z enim obiskom na mesec?? Starši so starši, mislim, da pretiravaš in če se je tvoj mož priselil k tebi, si tudi ti lahk otoliko fer, da obiskuješ njegove starše

To se mi zdi čudno, glede psa namreč. Torej je sam v bloku in ga pridete 1x dnevno pogledat? Nekaj ne štima.

New Report

Close