Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tašča mi je spucala stanovanje, kar mi ni bilo preveč všeč

Tašča mi je spucala stanovanje, kar mi ni bilo preveč všeč

Odgovor na objavo uporabnika
Ni mi bilo kul, 03.02.2024 ob 13:54

Tašča, že v penzionu, je čuvala svojo vnučko, medtem ko sva bila jaz in mož v službi. Med varovanjem se je kratkočasila s čiščenjem stanovanja. Vse mi je zglancala u nulo. Morala bi ji biti hvaležna, ampak nisem. Priznam, da čiščenje stanovanja ni ravno moj hobi, kar je ona tudi opazila. Na humoristični način mi je med vrsticami rekla, da bi morala bolj pogosto vzeti krpo v roke, kar mi je dalo vtis, kot da sem slaba gospodinja. Poleg tega mi ni bilo všeč, da brska po našem stanovanju. Vsaj spalnico je pustila pri miru. Njej sem se sicer zahvalila in rekla, da ne bi bilo treba. Malo sem bila hinavska, ampak sem se raje ugriznila v jezik. Navsezadnje je tudi pazila na najino hčerko. Sem pa možu omenila, da me je to zmotilo, ampak on nič ne razume. Moški pač.

Sprašujem pa vas, predvsem ženske, če bi vam bilo kul, da vam nekdo drug puca stanovanje?

Čudno, da se ni tašča še ob svojega sina obregnila, da tudi on ne zna vihtet krpe pa malo pobrisat po stanovanju. Klinc pa taka tašča, ki ne zna vzgajat 😄

Par dni na teden potrebujemo krajše varstvo.  Tasco, ker moz ne bi placeval varstva, ko pa si babi tako zeli pomagati. Pobere otroka v vrtcu in ga popazi do mojega prihoda. Uro do dve, odvisno od dneva in treningov. Vmes se kratkocasi z urejanjem otroske sobe po svojem okusu, da bo bolj praktično. In potem z otrokom zvecer pred spanjem utrujena prestavljava stvari nazaj. V najini spalnici ne čisti več, ker sem sobo parkrat zaklenila pred njenim prihodom. En večer pred njenim varovanjem otrok pospravljamo kot nori, tudi če pridemo pozno in utrujeni domov. Otrok ne spi vec a ona vedno najde cas da kaj preuredi po svoje. Recimo natlaci v hladilnik, kar se ji zdi da potrebujem. Nikoli ne pokliče in vpraša, če morda na poti iz službe vozim cel prtljažnik hrane ali morda pride zvečer velika dostava hrane iz trgovine, pa sem si pustila bolj prazen hladilnik, da ga lahko vmes očistim. Nikoli ne pokliče in vpraša česarkoli, saj ona točno ve, kaj je najboljše za nas. Ne, zastonj varstvo ni zastonj, pri nas postaja bolj skupno gospodinjstvo.

najbrž je tudi vse prešnufala v stanovanju.

Ma ene tašče so res adijo. Ne moreš kar tako, no, razen če si se zmenil in se tako dobro razumeš, da to gre. Pa zakaj sineka zlatega ne nažene pucat? Sem poznala še hujši primer.

Ne predstavljam si, da bi se tako vtikaka v nase stvari. Varovali so moji ali mozevi starsi na svojem domu. Tako, da takih stvari ni bilo. Ne bi hotela, da se vtika v nase stanovanje. Tud mi bi pred obiskom skakali okoli in pospravljali 🙂

Če samo pomije posodo in posesa po tleh, je ok. Če ti iz predala izgine nakit ali dildo, je čas za intervencijo.

Se strinjam s tabo,mene bi tudi zmotilo-sploh pa njena hodomušna pripomba pove vse.

V bodoče raje otroka pelji na njen dom v varstvo

No, nikoli babice niso pazile na otroka. Imava pač taki službi, da je šlo. Da mi mama ali tašča preureja stanovanje, da čisti, ne da bi se prej dogovorili – adijo. Kaj k… taščico brigo, kako imaš.

Tako je pač ko nekoga spustiš v družino. In pričakuješ zastojn usluge. V tvoji glavi samo za nekaj, v njeni si jo pač povabila v svojo družino. In se obnaša kot del le te. Ljudje, ki sami skrbimo za svoje potomstvo in bivališče nimamo teh problemov.

Uffff. To mi je tašča naredila samo enkrat, ko sem prišla s porodnišnice. Ni mi blo nič fajn, da je štafnala po koteh. Verjamem, da bi imela manj slabe vesti do svoje mami.

Povzetek: čim bolj na distanco, čim manj uslug, potem čez 20 let nastanejo veliki problemi….vse plačaš.

Ko imajo 75+, imajo preveč časa, nič ne zmorejo več, imajo pa veliko časa vtikat nos tam kjer jih ne rabiš. Mi pri 50+, pa hočemo svoj zaslužen mir in konc učenja tastarih.

Vse Bi dala, da bi mi kdo počistil stanovanje, ker res ne maram umazanije …..nehvaležna snaha. Praviilno je naredila in ti dala vedeti, da vzami kdaj krpo v roke 👍👍👍 Bravo tašča 👏👏👏👏

Moja tašča to redno dela. Ni nam kul, rekli smo ji že 100krat pa nič ne zaleže, kadar je pri nas pač ne da miru. Sama sreča, da živi 2 uri stran, hehe.

eh res ne vem, kako ste ene mlade ženske sto let za cajtom. Saj se menda niste ravnokar iz Afganistana preselile? Tašča je spucala stanovanje? ja super ne, tako te je odrešila najbolj dolgočasnega, mukotrpnega dela.

Če pa ti je rekla, da bi morala večkrat vzet krpo v roke, pa ji poveš, da si z možem delo delita, da ti že pucaš, njen sin je pa len kot fuks in da ti res ni jasno, kako je lahko pri taki skoraj profesionalni čistilki, ki jo ima za mamo, on tako slabo sposoben počistiti. Pa vprašaš jo, kdaj lahko naslednjič pride pucat, da narediš urnik.

Moja tasca in tast zivita v tujini, v SLO prideta samo, ko imata pregled pri zdravniku, in ker nimata kje biti, prideta k nam (jaz,partner,hci). Tasca ve, da sem oseba, ki zeli imeti vse pospravljeno, zglancano in da je kosilo na mizi, ko partner pride iz sluzbe. Ko sem zbolela za luskavico, je tasca vedela, da ne smem si mociti rok, zato se mi je ponudila, da lahko ona pere posodo, obesa oprano perilo, itd. Kupila mi je tudi rokavice, da sem imela, ko je ona sla nazaj domov. Zdaj, ko se je luskavica umirila, in ko tasca pride k nam, edino kar pospravi je postelja (videla je, da jaz vsako jutro pospravim svojo in hcerkino posteljo), pomije posodo od zajtrka in kave, ki sta jo uporabila ona in tast.. nikoli ne pusca sledi za seboj, vedno vse pospravi na svoje mesto.. ne pustim ji, da karkoli dela, ko je pri nas.. to pa zato, ker vnucko ze tako bolj malo vidi in ne zelim da stoji za stedilnikom/koritom ampak naj raje cas posveti vnucki.. ko pa pridem jaz k njej domov pa ji posesam,skuham,pomijem uglavnem vse kar vidim da je potrebno storiti.. ker vem da je ze starejsa zenska in slabse vidi in tudi ne zmore vsega.. zato ji ta cas, ko sem pri njej, malo olajsam delo.. sva pa dogovorjeni, da ne hodiva v spalnico in stikava po stvareh.. tudi perilo, ko pobereva, ga ne zlagava druga drugi v omaro, ampak zlozenega odloziva na posteljo pa ga bo vsaka sama zlozila v svojo omaro.. obe veva kje so meje.. glede moje hcerke pa imava nekaj nesoglasij ampak nikoli da bi se skregali, si vedno poveva vse odkrito.. tudi kavo pijeva skupaj in klepetava po vec ur.. zaupava in pomagava druga drugi, res lahko recem da sva prijateljici..

S tem sem zelela avtorici samo povedati, da mogoce pa tasca ni mislila nic slabega, mogoce je zelela samo pomagati, ker je mislila, da imas prevec obveznosti in nisi utegnila pospraviti. Ze to, da si omenila, da je spalnico pustila pri miru, ti veliko da do znanja, da se v tvoj in partnerjev odnos ter vajino zasebnost ne zeli vmesavati, ampak da ti je samo zelela pomagati/olajsati vsaj eno “obveznost”.

Jaz pri hčeri čuvam otroke, popoldne, občasno zvečer. Še na misel mi ne pride da bi karkoli pospravljala in preurejala. Če mi reče, če lahko obesim ali poberem perilo, to naredim, sicer pa ne, četudi vidim dva polna stojala in oprano v stroju. V kuhinji pospravim za nami, ko jemo, če ravno dam prat, naložim še kaj v stroj, drugače pustim kot je :). Prinesem kaj iz trgovine in kaj kuhanega, vse praviloma najavim, iz trgovine kake priboljške, kar vem da si ne bodo kupili sami, niso to osnovne stvari. Ne preurejam, ne sesam, ne likam…. bodo že sami, če bodo, me ne moti. Izkoristim, da sem z otroci, se igramo, kam gremo …

Vedo pa, če prosijo za pomoč, pridem takoj :), kar rečejo, naredim kot naročijo … tako vidim da sem skoraj idealna mama-tašča 🙂

Izhaja pa ta uvidevnost iz dejstva, da je moja tašča bila taka, da je hotela samo dobro in pomagat, v resnici pa je želela nadzorovati vse, od hladilnika, jedilnika, otrok, postavitve vaze dalje …

xxl182, 03.02.2024 ob 17:22

všeč

zate. zdaj pa me dobro beri. iskreno?  ja pofukana lenoba si ja. res je.  ampak imam tokrat neki za tvoj zagovor.  in sicer, da bi vidva z tvojim možem lahko skupi čistila. ti v mali brazilkah, majčki, pa je!! prvo preden ti vse napišem tidam nasvet kak se to dela.  napišeš si seznam, kaj vse je treba naredit, narediš urnik kdaj, in takrat narediš samo to. če narediš več, kar je super, se nagradiš z  5km teka in 300 skelc in 300 počepov.  sebe nagradi z treningom če tvoj  mamin sinek želi naj če ne , idi sama. ja?! razumeš!  z ali brez njega.  jaz ponavadi moram šimfat ženske. ampak ne kr to želim ,ampa ker je tko.  sedaj je lep primer, ko ne rabim. dobro pač nisi čistilka najbolj. ok. SI KAKŠNA SI. pr iteh letih se ne boš šla spreminjat.  naj možek kaj naredi, pizda mu je materna.  kaj jaz tuki vidim kot problem.  evo tko.  ti si preveč, taka kako bi rekel, družabna, ne najdem besede, hm? preveč iz tega sloja ljudi, ki se družijo radi, ki se neki menijo, neki skupi delajo. in pač nisi tip za gospdinjo. narediš že, ampak pač ni to to. pač ni.  problem je v tvoje možu.  ker se pusti da se mamica vitkuje.  ti si še preveč razumevajoča do te tašče smrdljive.  kaj je pazila tvojega otroka? pazila je vajinega otroka in svojega vnuka al vnukico.  pizda ji materna. zakaj pa ni pazila v njenem stanovanju??  to bi moral tvoj mož, naredit red. in že enkrat odrast. bit zrel za spremembo.  ona ni čistila, da bi čistila, ampak je čistila ,da bi delala kažin, probleme, da bi vaju kregala med seboj. ker je sama vzgojilasovjega sineka in ve na kaj iam triger, ker mu  je sama privzgojila te triger točke. tipično za ta letnik žensk.  ne moreš ti rečt , ker je pač moški.  NE , NE ,NE nič nito ker je moški. to je  ker ima raje mamico kot tebe. boji se mamice. to zame ni moški.  to dolgo ne bo šlo.  tko je. če si ti taka bolj družabna  pa si bolj sex igračka, si je to našel. torej naj nabavi , čistilko 3x na teden po 1h pa bo. lažje.  ja??? razumeš?  tvoj mož je nezrel pofukan mamin sinek.  zakaj  pa ni šla v splanico, ker bi našla dildo, vibro?? umetno pizdo za njenega sineka??  to pa je vedla da bo šlo predaleč.  če ti sama veš ,da si bolj ne gospodinja, boš to morala izboljšat. morala. to ni vprašanje.  tako umeano neki ne more bit. če ne drugo, kaj če se kaj zgodi, pa pride policija, gasilci, reševalci pa bodo videli neko umazano kuhinjo. ?  če nimata pomivalca , ga kupita.  ta tovj primer ni tko nedolžen kot mogoče kdo vidi.  res ni!!!  tu se gre za neke uteži moči, za neko igranje, to se ne bo dobro končalo.  jaz ti predlagam, da začneš med sexom ful stokat, ful na glas. in da začenš izivalno hodit oblečena po bajti in vrtu. in da poslušaš neko muziko k iti je dobra kr na glas. da začenš delat kar tebe veseli. al dišeče sveče pač neki, kar bo izkazovalo , da je to tvoj teritorji.  ne gre drugače. ALI PA SE ODSELITE.  TEMU NE BO KONCA KREGA!!!

Jebem ti mater nekulturno

Debil

Nikoli nisem imela tako razmetano, da bi kdo lahko kaj pospravil. Če pa že, pa bi bila hvaležna, ker bi bilo dobronamerno. Je pa res, da ste očitno slaba gospodinja. Namesto, da bi bili jezni sami nase ste pa svojo jezo usmerili na taščo.

Mama, ne tašča, 15.02.2024 ob 15:08

Jaz pri hčeri čuvam otroke, popoldne, občasno zvečer. Še na misel mi ne pride da bi karkoli pospravljala in preurejala. Če mi reče, če lahko obesim ali poberem perilo, to naredim, sicer pa ne, četudi vidim dva polna stojala in oprano v stroju. V kuhinji pospravim za nami, ko jemo, če ravno dam prat, naložim še kaj v stroj, drugače pustim kot je :). Prinesem kaj iz trgovine in kaj kuhanega, vse praviloma najavim, iz trgovine kake priboljške, kar vem da si ne bodo kupili sami, niso to osnovne stvari. Ne preurejam, ne sesam, ne likam…. bodo že sami, če bodo, me ne moti. Izkoristim, da sem z otroci, se igramo, kam gremo …

Vedo pa, če prosijo za pomoč, pridem takoj :), kar rečejo, naredim kot naročijo … tako vidim da sem skoraj idealna mama-tašča 🙂

Izhaja pa ta uvidevnost iz dejstva, da je moja tašča bila taka, da je hotela samo dobro in pomagat, v resnici pa je želela nadzorovati vse, od hladilnika, jedilnika, otrok, postavitve vaze dalje …

Ful lep zapis!

Vsi ki krtizirate se zamislite ker ima Mama, ne tašča  prav!

Sem 60 in z mojo ženo imela na žalost veliko opravit z mojo mamo ki si je s svojim odnosom do vseh nas nakopala predvsem sovražnike.

In še vedno ne razume in na vsak način hoče tudi vnukom vsiljevat svoja mnenja in edino njen način življenja je pravi.

Namesto da bi bila babica h kateri bi vnuki z veseljem prišli na obisk se je raje izogibajo.

Vse to je dosegla s tem ker se ni ukvarjala z njimi pač pa na vsak način hotela nam pomagat in vsiljevat njen način življena.

Koliko neumnih snah leta po svetu.

Moje mnenje, 03.02.2024 ob 14:07

Jaz sem tudi imela takšne izkušnje s taščo. Ko smo bili na morju, nam je poplela vrt. Moja napaka je bila, da sem se ob pletju vrta ugriznila v jezik, čeprav sem se počutila ponižano – pletje vrta je bilo jasno sporočilo, da nimamo dovolj dobro urejenega vrta. Nato je začela še po stanovanju komandirat, kmalu si je mislila, da mi lahko kar vzame oprano perilo, da ga bo zlikala. Ob tem, da sta s tastom tudi na druge načine prestopala meje v medsebojnih odnosih. Tako sem morala kasneje zaropotati, kar je potem tašča potem interpretirala kot da sem jaz konfliktna… tipično pač za tašče, ki ne spoštujejo svoje snahe in meja v odnosih.

Danes je tako, da je ne prosim za pomoč, četudi bi mi prav prišlo, da bi mi kdaj kaj zlikala – raje zlikam sama, ko pride na vrsto. Prav tako pa sem jo prisilila, da pri nas ne pospravlja in ureja stvari, čeprav ji to ni po godu. Odnosi zato niso srčni in topli – a kaj češ, če je ta vlak tašča pognala s svojim samovoljnim vmešavanjem.

In kako je prišla v stanovanje komandirat? Kako je prišla do cunj? A nimaš zaklenjeno? Aja, živiš pri njej. Itak. In kaj si pričakovala? Mir? Zasebnost? Naivna pa si, ni kaj.

S starostjo, 03.02.2024 ob 15:29

Kot mlado snaho bi me to tako zmotilo, da bi 100% stegnila jezik.

Danes bi pa vsakega, magari poštarja ali cigana, povabila na kavo, če bi mi pomil posodo, obesil/zložil perilo, posesal in počistil kopalnico. Za kaj več bi dobil še malico.

Energijo, živce je treba šparat in raje vlagat v kaj prijetnega.

Enako!

Je pa spalnico pustila, to bi mi veliko pomenilo

A pošlješ svojo taščo še k meni? Moja nam niti skuhati ni hotela, ko sem bila poškodovana. Jo je mož prosil, potem je vprašala kaj naj skuga. Je rekel, ona pa njemu  da je vse na you tube in naj si pogledam.

Bodi hvaležna, ne kompliciraj tam, kjer ni treba. Ni vredno!

Ja, upam, da se ta dan kdaj zgodi..

No, da je to naredila res ni prav. Je pa prav, da ti je povedala resnico in ja si slaba gospodinja. Če ti ni do pucanja in tega ne delaš, potem si pač zanikrna. Najemi si čistilko in jo lepo plačaj. Imela boš čisto, tebi ne bo treba nardit nič. Jaz ne razumem kako lahko nekateri živite v takem svinjaku. Kako ste lahko tako nemarni. Razumem, da se vam to ne da, ampak potem pa nekoga najemi, da to naredi namesto vas lenuhov. Stanovanje je ogledalo gospodinje…..

Opi, 16.02.2024 ob 10:53

No, da je to naredila res ni prav. Je pa prav, da ti je povedala resnico in ja si slaba gospodinja. Če ti ni do pucanja in tega ne delaš, potem si pač zanikrna. Najemi si čistilko in jo lepo plačaj. Imela boš čisto, tebi ne bo treba nardit nič. Jaz ne razumem kako lahko nekateri živite v takem svinjaku. Kako ste lahko tako nemarni. Razumem, da se vam to ne da, ampak potem pa nekoga najemi, da to naredi namesto vas lenuhov. Stanovanje je ogledalo gospodinje…..

No, kaj koga k… briga, kako imamo doma.

Ma dobro sploh kaj hočete mlade dame ? Ti pride tašča pazit otroka ti slučajno stanovanje ti še skuha kar nisi povedala in pol se držiš kot sveta da ti ne sme nič povedati. Kot moja bivša ki je samo na frr…frr.spucala in po vogalih ostala vsa grampa no trdovratna umazanija. Generalko pa pozabi v sedemnajstih letih je nisem vidu . Nikoli niste hvaležni tudi če bo kdo od moža prijatelj kaj naredil gratis po stanovanju.

New Report

Close