Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tašča mi je spucala stanovanje, kar mi ni bilo preveč všeč

Tašča mi je spucala stanovanje, kar mi ni bilo preveč všeč

Odgovor na objavo uporabnika
Mama, ne tašča, 15.02.2024 ob 15:08

Jaz pri hčeri čuvam otroke, popoldne, občasno zvečer. Še na misel mi ne pride da bi karkoli pospravljala in preurejala. Če mi reče, če lahko obesim ali poberem perilo, to naredim, sicer pa ne, četudi vidim dva polna stojala in oprano v stroju. V kuhinji pospravim za nami, ko jemo, če ravno dam prat, naložim še kaj v stroj, drugače pustim kot je :). Prinesem kaj iz trgovine in kaj kuhanega, vse praviloma najavim, iz trgovine kake priboljške, kar vem da si ne bodo kupili sami, niso to osnovne stvari. Ne preurejam, ne sesam, ne likam…. bodo že sami, če bodo, me ne moti. Izkoristim, da sem z otroci, se igramo, kam gremo …

Vedo pa, če prosijo za pomoč, pridem takoj :), kar rečejo, naredim kot naročijo … tako vidim da sem skoraj idealna mama-tašča 🙂

Izhaja pa ta uvidevnost iz dejstva, da je moja tašča bila taka, da je hotela samo dobro in pomagat, v resnici pa je želela nadzorovati vse, od hladilnika, jedilnika, otrok, postavitve vaze dalje …

Evo, enako pri nas. Z veseljem sem varuška, čistilka pa ne 🙂

Če bi me hči prosila za karkoli, tudi za čiščenje, potem tukaj sploh ni debate. Da jim bom pa na lastno roko pospravljala ali pa komandirala, mi še na misel pride.

Sem imela takšno taščo, ki se je v vse vtaknila, pa tast ni bil nič boljši, tako da kar približno vem, kje so meje. Vsaj upam.

Vse prevečkrat pozabimo, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni.

Hvalezna bodi ker drugac bi od umazanije crknili

Ni mi bilo kul, 03.02.2024 ob 13:54

Tašča, že v penzionu, je čuvala svojo vnučko, medtem ko sva bila jaz in mož v službi. Med varovanjem se je kratkočasila s čiščenjem stanovanja. Vse mi je zglancala u nulo. Morala bi ji biti hvaležna, ampak nisem. Priznam, da čiščenje stanovanja ni ravno moj hobi, kar je ona tudi opazila. Na humoristični način mi je med vrsticami rekla, da bi morala bolj pogosto vzeti krpo v roke, kar mi je dalo vtis, kot da sem slaba gospodinja. Poleg tega mi ni bilo všeč, da brska po našem stanovanju. Vsaj spalnico je pustila pri miru. Njej sem se sicer zahvalila in rekla, da ne bi bilo treba. Malo sem bila hinavska, ampak sem se raje ugriznila v jezik. Navsezadnje je tudi pazila na najino hčerko. Sem pa možu omenila, da me je to zmotilo, ampak on nič ne razume. Moški pač.

Sprašujem pa vas, predvsem ženske, če bi vam bilo kul, da vam nekdo drug puca stanovanje?

Brez mojega dovole ja ne. Sem moski, nimam kako kaj spucano. Ampak imam svoj sistem. Ce bi kdo brez da bi mu rekel bi ga nadrl pa nagnal. Sem to mojim ze naredil konso prisli na obisk. Ce ne mores nic drugega delat kot pucat ali pa si zivcen, pa naj gre k dohtarju

Na humoristični način mi je med vrsticami rekla, da bi morala bolj pogosto vzeti krpo v roke, kar mi je dalo vtis, kot da sem slaba gospodinja. Poleg tega mi ni bilo všeč, da brska po našem stanovanju.

Tale tašča si je dovolila preveč.

Jaz ne bi imela otrok vsak dan pri tašči razen za počitnice. Sploh pa ne v svojem domu, ker že tako so vse bolj pametne od “tamladih”. Problem pa je da lastni mami lahko kej rečeš, tašči pa težje. Četudi je dobra tašča.

Kar k meni jo pošlji. Vse lahko prestola, samo da pazi otroke cel dan in špica v nulo.

Ja, meni super. Jaz zgoz težim otrokom, nič. Ko mi je moja pokojna nama pazila njene vnuke. Sem jo prosila, da vsaj pomede. Nič. Skratka, meni tega nihče noče naredit. Neskončno bi bila hvaležna. Med drugim pa jaz drugim Pučam stanovanja. Pri meni je bilo 9bratno, sem jaz mami in tašči puščala. Glej, jaz na tvojem mestu, bi kupila zahvalno darilo. In priznala, da sem sama preutrujena. Skuhala bi kosilo in jo povabila in rekla, da je full lepo čisto. Pa, če ona rada to počne, v čem je problem?

Ne vem, kaj skače tipkovnica. Jaz sem drugim pucala. Trapa, da se braniš. Nek ego pač. Naj ti pade Ego in krona in tiara, dol. Pa nauči se hvala.

Pri meni ne bi več pazila otrok. Moja tašča je tudi enkrat naredila nekaj podobnega. Enkrat in nikoli več. Dala sem ji celo striktna navodila, da se XY stvari ne dotika, da ji prepovedujem. Ko sva z možem prišla domov, me pokliče:”A si videla?! Sem naredila XY! Zahvali se mi.” In sem zelo vljudno rekla, da ji ne bom rekla hvala za nekaj, kar sem ji izrecno prepovedala in da je prestopila mejo preko katere ni povratka. Se je začela dret v telefon, da ona ve, da je naredila dobro (ni naredila ne dobro, uničila pri tem en drug kos pohištva z barvo in še naredila nekaj, kar sem ji izrecno prepovedala) in da sem nehvaležna. Tudi prav. Naj laja kolikor hoče, v moji hiši ni več dobrodošla.
Mož je na moji strani, mami pove, kar ji gre. So meje, ki jih pač ne prestopamo, ne glede na sorodstvene vezi.
Nima druga oseba kaj prestavljat, pospravljat, vohljat po drugih stvareh.

In še za vse mone, ki solijo pamet o pospravljanju: enim je pač bolj pomembo preživet dan v naravi z družino, kot glancat stanovanje. Pomita posoda, zlikano perilo in pobrisan prah niso merilo uspešnega življenja in ne kvalitetno preživet čas. Nisem še slišala nikogar rečt, da bi obžaloval, da ni več čistil, so pa obžalovali, da niso preživeli več časa s hobiji, na potovanjih, s prijatelji…

Jaz bi bila zelooo vesela če mi pride nekdo spucat 😅 pa da mi še otroka počuva 😅 take it easy, razn če ti res ni zelo neprijetno “stikanje”, ki priteče pospravljanju.

Ne bi več, 17.02.2024 ob 16:02

Pri meni ne bi več pazila otrok. Moja tašča je tudi enkrat naredila nekaj podobnega. Enkrat in nikoli več. Dala sem ji celo striktna navodila, da se XY stvari ne dotika, da ji prepovedujem. Ko sva z možem prišla domov, me pokliče:”A si videla?! Sem naredila XY! Zahvali se mi.” In sem zelo vljudno rekla, da ji ne bom rekla hvala za nekaj, kar sem ji izrecno prepovedala in da je prestopila mejo preko katere ni povratka. Se je začela dret v telefon, da ona ve, da je naredila dobro (ni naredila ne dobro, uničila pri tem en drug kos pohištva z barvo in še naredila nekaj, kar sem ji izrecno prepovedala) in da sem nehvaležna. Tudi prav. Naj laja kolikor hoče, v moji hiši ni več dobrodošla.
Mož je na moji strani, mami pove, kar ji gre. So meje, ki jih pač ne prestopamo, ne glede na sorodstvene vezi.
Nima druga oseba kaj prestavljat, pospravljat, vohljat po drugih stvareh.

In še za vse mone, ki solijo pamet o pospravljanju: enim je pač bolj pomembo preživet dan v naravi z družino, kot glancat stanovanje. Pomita posoda, zlikano perilo in pobrisan prah niso merilo uspešnega življenja in ne kvalitetno preživet čas. Nisem še slišala nikogar rečt, da bi obžaloval, da ni več čistil, so pa obžalovali, da niso preživeli več časa s hobiji, na potovanjih, s prijatelji…

OK. Če bi prosila, izrecno rekla  naj stvari xy ne počne in bi točno to storila, mi ne bi bilo prav.

Ampak tašča je pospravila, družina pa naj preživlja čas v druženju, naravi. Imajo pa zaradi tašče pač enkrat malo bolj urejen dom.

Super, ne?

Meni je samo v res nujni situaciji počuvala otroka.

Pa ni pomagala s kakšnim kosilom  ko sem precej zbolela ali ko je precej zbolel otrok in smo vsak dan hofili v Lj, pa še za ostala 2 otroka je bilo potrebno poskrbeti.

V bistvu pri meni je ravno obratno. Ko je bila tašča pri meni mi ni nič pospravljala ampak sem mogla še ja za njo ko sem prišla iz službe. Tako da takoj menjam

Bi se zahvalila,obenem bi mi bilo nerodno,jezila se ne bi.v bistvu je super.

Mah ne vem nooo  … tudi jaz sem tašča in babica – pa mi še nikoli ni prišlo na misel, da bi snahi pucala stanovanje. Vesela sem, če lahko pomagam pri varstvu … kar mi vzame dovolj časa, da ne morem še pucat zraven 🙂

.https://youtube.com/shorts/fc3WLj1fcrM?si=5I4rtsxXq40ENj9s

mah, od kdaj si pa ti Jelka?

Kljub vsemu reči tašči hvala. Sedaj imaš več prostega časa. 😏

Pošlji taščo k nam .(PUCAT SEVEDA)

New Report

Close