Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek tašče- tokrat partnerjeve

tašče- tokrat partnerjeve

Glede na to, da imam sama očitno redko srečo in imam popolnoma normalno taščo in tasta, pa tudi moj partner je enakega mnenja,kar se tiče mojih staršev, me pa res nekaj zanima. Skoraj vse teme o groznih taščah namreč načenjajo snahe.
Kako pa se vaši partnerji razumejo z vašimi starši?

Moj mož glede na to da ne živi skupaj z mojimi starši in se vidi približno 1 x na teden z njimi se razume bi lahko rekla “ODLIČNO”. Ne vem pa kako bi bilo če bi ževeli skupaj.

Ker jaz kot SNAHA živim z njegovimi starši in se razumemo pač kot se razumejo vsi tisti ki živijo skupaj z TAŠČO in TASTOM. Enkrat borbeno drugič malo manj.

Pač vsak mora po svoje malo potrpeti si zamašiti ušesa oči in požreti kako krepko.

LEP DAN

Moja mati je mojega moža vzela za svojega – ravno tako on njo, saj mu daje več topline in prijaznosti, kot je je bil kdajkoli deležen od svoje mame. Nekoč sva se zvečer stiskala v postelji in mi je zaupal, da je res srečen, ker je skupaj z mano prvič v življenju dobil tudi mamo z velikim srcem. Samo v dokaz: ko je bil z zlomljeno roko v bolniški, sem ga zjutraj morala peljati k mojim staršem, kjer je počakal name, da sem ga prišla po službi spet iskat.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Kar se tiče mojega partnerja(nisva še poročena) se odlično razume z mojimi starši,tako on z njimi kot moja starša z njim,dostikrat se mi zdi da mu posvetijo več pozornosti in imajo večje razumevanje za njegove stvari kot za moje.Nisem ljubosumna,nasprotno,všeč mi je da so ga tako sprejeli,ker drugače je moja mami zelo težak karakter in da si njej všeč je že….oh!
Sem pa razočarana( žal ) nad njegovo mamo ki mi daje vedet da sem odveč in da sem vskočila med njo in njenega sina.
Dostikrat je med mano in njo prišlo do hudih besed, ker sem pač tak tip,da vsega kar mi nekdo zmeče v faco pa tud ne bom požrla in sem ji pač povedala svoje nazaj.
Pri vsem tem je na najslabšem fant,sicer ne reče nič ampak vem da mu včasih ni vseeno.Sem pa včasih jezna tudi na njega ker nikoli ne bo pred svojo mamo potegnil z mano (čeprav imam prav)ampak bo tiho,kar bo verjetno še bolj ugajalo njegovi mami ki misli da je sveta.
Tast je zakon, svakinja tudi,jih pa vidim zelo malo ker se izogibam temu da hodim k njim domov,če pa že grem pa grem takrat ko njegove mame ni.

Upam da ste vsaj malo razumeli kaj sem hotela povedat,
lep večer

Sej verjetno vam je znano kaj pravijo:

“Punce smo fantovi mami tekmice, fantje pa so našim mamam sinovi.”

Mislim, da to res drži;-)

Drugače pa se moj partner z mojimi starši razume super (ker ga je moja mami res sprejela kot sina), jaz pa z njegovimi bolj tak…sej je kar vredu, samo včasih pride tašča s tako ven, da te lahko kap. Npr. včeraj je bil moj dragi doma (pri svojih starših), pa ga kličem po tel, pa se javi tašča. Pa rečem, če je on kje tam, pa ona reče: “Ja, seveda je tu, tu kamor spada, k svoji mami.” In potem še takšen hinavski smeh. Mi je kar sapo vzelo, sem na hitro zaključila pogovor.

LP

In glede na to, da ima moja mami tri hčere, ga je res sprejela kot za sina. Brez problemov.

Moj partner se z mojimi starši super razume. Z mojim fotrom sta ta prava kompanjona, sta ravno prav trapasta oba skupaj. :))) Mami ga pa tudi zelo obrajta. In seveda ravno tako on njo.

Jaz tašče na žalost nikoli nisem poznala, ker je že pred leti umrla. :(((((

Mislim pa, da načeloma ni nič čudnega, da čez tašče bolj udrihajo snahe (sploh če živijo skupaj). Dve gospodinji na istem “teritoriju” pač ne gresta skupaj.

MOj možek se z mojimi starši zelo dobro razume, bolje kot jaz z njegovimi oziroma bi lahko celo rekla, dase lahko on pogovori z mojimi več, kot pa s svojimi. Sploh zdaj, ko možek in moj ati delata skupaj na najini bajtiki, imata veliko časa za raznorazne pogovore.

Z mojim očetom se razume super, z mojo mamo pa odvisno od vremena :)))

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Tudi moj partner se z mojimi starši odlično razume. Tudi jaz se z njimi že od nekdaj dobro razumem (razen v najstniških letih) ….. moram priznati, da se še nikoli nismo skregali.Vem nemogoče, ampak je res.
So pač takšni, da nudijo pomoč kadarkoli želim (čeprav redkokdaj) in nas pustijo pri miru. V zameno jim tudi midva večkrat pomagava.
Živimo 20 km narazen vendar se vidimo vsak vikend.
Z njegovimi starši, torej mojim tastom in taščo, se pač pogosteje vidimo in si večkrat skočimo v lase. Predvsem se rada kregata partner in njegov oče, ker sta pač oba vzkipljiva!
Pa tudi jaz sem včasih slabe volje, ker pač načrtujem, da bomo popoldne sami kaj počeli, pa recimo prideta onadva in sta pri nas tudi po 4 ure!
Velikokrat pa pride do konfliktov samo zato, ker pač tudi tast hoče nas malo komandirati. Včasih smo malo bolj glasni, ampak nam veliko pomagata in vem, da lahko peljeva malo k njima kadarkoli.
Nimajo pa hvalabogu nobeni staši kakšnih “čudnih” for, alkohola ali kaj takšnega!
Sem zadovoljna!

Moja mama in moz se od prvega dne super razumeta. Ce mame dolgo ni domov, je ves v skrbeh, da se ji ni kaj zgodilo. Zelo jo ima rad.

Manj ko jo vidi, rajši jo ima.(taščo)

LP

Moj mož se je odlično razumel z obema, z mojim očetom in mamo. Tako zelo ju je spoštoval, da mi je bil prav za vzgled, čeprav sem ju tudi jaz imela zelo rada. Vedno jima je pomagal z “besedo in dejanji” kot se reče. Nič mu ni bilo odveč narediti karkoli sta ga prosila, z veseljem jima je vedno ustregel. Mama mi je velikokrat rekla, da imam veliko srečo, ko imam tako plemenitega moža. Tega se zavedam in sem mu neskončno hvaležna za prelep odnos do mojih pokojnih staršev.
LP

Sem srečna, da imam jaz super taščo in moja mami je super tašča! Mož se res zelo dobro razume z njo; nekak imam občutek, da smo bolj kot prijatelji, kot pa snahe, zeti in tašče!

Moj jo je uspel dobro spoznati in ravno zato je srečen, da je ni več v našem življenju. :)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Priznam, da imam boljšo taščo kot mož. Moja mami je namreč en težak tip, ki mu je težko ustreči. Tudi jaz se nikoli nisem prav dobro ujela z njo. Tako, da, bodite vesele, da se moj mož ne oglaša na teme o taščah. Bi imel veliiiiiko povedati. Jaz pa nad svojo pač nimam večjih pripomb. Je pa stvar še v tem, da živimo v hiši mojih staršev in ima mož to smolo, da je njegova tašča vedno v bližini (imamo pa k sreči vsaj svoje gospodinjstvo).

LP

Tucka

Moj partner se s svojo taščo razume slabše kot jaz s svojo.

On je človek, ki na človeku išče napake in ne dobre stvari. Kaj moremo, sto ljudi, sto čudi:).

Bacilka.

Moj je s svojo v glavnem na dober dan in nasvidenje… Kajti ona je najbolj pametna in oh in sploh in ker mož nima nobene titule in faksa, zanjo ni dovolj dober :-((( In tako se do njega tudi obnaša… Mož se je na začetku še spuščal v besedne dvoboje, zdaj mu gre pa skoz eno uho not in skozi drugo ven..

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

Pri nas je moja mama (partnerjeva tašča) doživela kot snaha vse najslabše od tašče. Res. Pa čeprav nismo nikoli živeli skupaj. Hkrati pa nikoli ni vračala milo za žajfo.
To jo je še dodatno izučilo in kot tašča je zlata, to pravijo vsi, kot mamo jo imamo pa včasih poln kufer, ampak samo včasih. Vseeno lahko rečem, da ima zdravo kmečko pamet in dober delež humorja v sebi, kar blazno olajša drugačna mnenja o isti stvari.

New Report

Close