Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tašči in tastu je velika noč pomembnejša od mojega rojstnega dne

Tašči in tastu je velika noč pomembnejša od mojega rojstnega dne

Praznike, pa ali so verni, ali ne, vsi izkoristijo zase, za druženje s svojimi družinami, za obisk sorodnikov, za kak družinski izlet….. In da ravno za tak velik praznik delaš fešto za rojstni dan, bo marsikomu prekrižalo načrte in ne bodo zadovoljni. Morda jih bo več odpovedalo, ali pa se bodo oz vljudnosti narisali za kratek čas, potem pa se opravičili, ker so zmenjeni še tu in tam, ter odšli. Premisli. Samo zamorila boš mnogim in posledično sebi. Prestavi za en teden pozneje in čao.

Odgovor na objavo uporabnika
zanimivo115, 23.03.2023 ob 18:36

7gvbb   23.03.2023. ob 13:36

Velika noc je pac za nekatere velik praznik, pa tudi mnogi drugi ga vidijo kot cas za svojo druzino, ne neke zabave. Spostuj to in ti bo mnogo lazje.

………

………

Ena sicer pise, da se tega ne udelezuje in da s tem nic ne sporoca. No, ja zame je to ekstremen egoizem. Jaz bi to prijateljici zamerila, ker takih zurk ravno ne organiziramo pogosto.

To dvoje se pa “malo” tepe med sabo.

NIti ne, ce upostevas vse kar sem napisala. In to je, da rojstni dan pac ne praznujes, ko so veliki prazniki (in cas za druzino).

Poglej, glede na prebrano pač ne napravi čisto nič praznovanja in tudi ne dovoli da ti kdorkoli pride voščit!

Tako ti pač ljudje pokažejo koliko jim je do tebe!

Svetujem ti da se imej sama sebe radi in z denarjem ki ga boš prišparala s tem da ne boš delala praznovanja privošči sebi potovanje, ali počitnice!

In če se tast in tašča tako obnašata jima ne dovoli da ti sploh voščita za rojstni dan ker nista vredna da ju sprejmeš kot nista onadva sprejela tebe v njuno družino.

Globoko ti svetujem da mogoče kasneje nagradiš z mnjšim praznovanjem samo tiste ki se bodo ma dan tvojega rojstnega dneva resnično potrudili da ti na tak ali drugačen način zaželijo vse najboljše!

In pa imaš svojo družinico, to je najbolj pomembno!

Ja, ok.

Jaz imam RD na prvi november.

Naj na ta dan obvezno naredim fešto in povabim vse  okrog sebe?

Ma,daj no, koliko pa si stara? A 40? Sem mislil, da so pri teh letih ljudje že odrasli.

Priporočilo : ODRASTI.

Ne razumem cirkusov okoli rojstnih dni, ko si enkrat izven pubertete. Kakšnavje razlika med 39 in 40? Mislim pa, da jih večina dela cirkuse zaradi nabirke in bolestno želje po pozornosti, da užijejo pet minut “slave”, ko so enkrat zvezde večera. V glavnem celjenje travm iz otroštva.

Ja uboga žrtev si. Tašča te ne mara, ker noče tvoja prepričanja pred svoja postavit. Tvoja so bolj pomembna. Ona nepomembna. Ti TI Ti TI si pomembna. Vsem moraš biti ti najbolj pomembna. Če jim nisi te ne marajo in te ne zaslužijo. In potem si sam in star in si spet žrtev. Zakaj nimam nikogar. Jaz nimam nikogar. Noben me ne povoha. BUHUHU bogi jaz. Pa tako fajn spoštljiv človek sem bil celo življenje. Upošteval njih, ne samo sebe. JAZ uboga žrtev. Na svet prišel zato da se bo vse okoli mene vrtelo, pa se ni. Kakšna nepravica.

7gvbb, 23.03.2023 ob 21:20

NIti ne, ce upostevas vse kar sem napisala. In to je, da rojstni dan pac ne praznujes, ko so veliki prazniki (in cas za druzino).

Tebi se mogoče ne zdi, ampak spoštovanje naj bi šlo v obe strani. Kje je v drugem delu citiranega tvoje spoštovanje druge osebe?

Tudi pri meni je tako naneslo, da sem v soboto pred VN povabila na kosilo, pa se tašča in tast nista udeležila, pa se drugače razumemo ok, nisem komplicirana….

zanimivo115, 24.03.2023 ob 12:14

Tebi se mogoče ne zdi, ampak spoštovanje naj bi šlo v obe strani. Kje je v drugem delu citiranega tvoje spoštovanje druge osebe?

glej, kdor je odrasel, razume, kdor pa ne, pa goni svoje. Vse se da, ce se hoce. Ce gres pa z glavo skozi zid, potem imas pa problem.

In zakaj se potem ne razume prijateljice, ki ji ni do praznovanj?

Moja žena ima tudi okroglo je prestavila in sicer tako da ima celo 1 dan pred svojim rd. Pomoje je najbolje da vse skenslas in praznujes sama.

Mej zurko, verski fanatiki nej imajo pa svojo

Ti neverski fanatik imas itak na socialki vsak dan frej, zato se ne vtikuj v frej dneve ljudi, ki delamo in tebi omogocamo veliko noc vsak dan.

Goni se v tvojo luknjo in naj ti mamica frustek skuha!

zakaj mimo, 23.03.2023 ob 09:11

mislim da, 23.03.2023 ob 08:18

Mislim, da je kar večim ljudem totalno mimo it na neko RD zabavo v času velikonočnih praznikov. Tudi tisti, ki niso verni, si raje ta čas vzamejo zase.

Tako, da računaj na to, da jih bo več odpovedalo oz tisti, ki bodo prišli, ne bodo pretirano navdušeni nad terminom.

Pa ne samo velika noč tudi ostali prazniki in žurke… večini ljudi čisto mimo.

Zakaj bi bilo ljudem mimo iti na rd zabavo? Predvsem, če niso verni.  Če niso verni, je to za njih navaden vikend. Seveda gredo (bi šli) na zabavo. Če so pa verni, si pa tudi lahko vzamejo1-2 uri in gredo. Ne vidim problema.

Res nekaterim te zabave ne sedejo, verjemi. Meni je odveč tudi povabilo na poroko in ostala druženja.

@bopopo: ja ti bogo revse v plenickah. Ti kar verjemi v mojo socialno, bos mogu se velik flask mlekca spit, da bos prisel do mojih dosezkov.

Ne se sekirat, pac so ogeomno ljudem opral mozgancke s strani cerkve. To so najboljsi dnevi za ustvarjalno delo, potem k pridete pa verski fanatiki nazaj delat, gremo pa ostali kam in imamo mir

A ti sploh veš, kdo je verski fanatik? Kaj si vse dosegel? Umil zobe že danes, hahahhahhaaa?

@Sabi868 ne bit glasn, k ti mamica sporocila tipka

Iz verskega vidika imata prav. Pa ni vedno tvoj RD na veliko noč. Mogoče letos. Mogoče pa samo malo kljubuješ in izzivaš. Dobiš drugače dovolj pozornosti? Prideta na tvoj RD, če ni velika noč? Navsezadnje včasih izpustimo kakšno zabavo, recimo zaradi viroze. Pa se svet dalje vrti.

gfkhe

očitno zanju nisi družinski član. tako jaz nisem in moja ni do mojih. tko je. jaz sme bil dost let slabe volje, pa ni mi tolko, da bi jaz bil tam neki sin njihov, oni majo sina. ampak nihče me ne pokliče, niti svoje hčerke, moje žene.  ni to to.  in moji tudi, ne sprejmejo moje žene. ne vem zakaj?  zdaj če sem jaz  pekl na zemlji, ok. moja žena ni.  če smo že pri tem. tako ,da  to so taki ljudje, ki so imeli v planu, imet  sineka zase doma  do smrti. in ti si te plane uničila. a je on drugorojenc??   prvo rojenci so vedno priviligirani v slovneiji. drugo rojenic pa kao, za delo in jebat v glavo. to je slovenija.  jaz bi na tvoje mestu,  ne kazal čustev. naredi  tko zbabavo, da se bote vi imeli fajn, ti imela fajn. torje idite neka na morje za 5 dni, pred morjem.  ne moreš nekomu, vsilit neki, če ne želi.  to je jebeno.  ti si moraš nardit zabavo z svojo družino. oni pač ne želijo to. žal je tko.  lahk opa narediš dr mr. če te bodo res razpizdili.   in ko  grete na obisk se oblečeš kot kurba, in rajcaaš tasta da se mu bo zmešalo.

Bodi vesela, da jih ne bo. Jaz mojega tasta in tašče sploh nisem povabila na 40. rojstnodnevno žurko. Sem vedla, da bi bili samo problemi. Sem jih enkrat povabila kasneje na kosilo, za abrahama pa še to verjetno ne.

Ti naredi r dan, kot si ga planirala. Povabi, kdor pride pride, kdor ne pač ne.

Zdaj pa komur veliko pomeniš bo prišel, komur ne, bo pač našel izgovor, da bo gledal otroke kako tekajo po travi, bil dom v trenerki in kramljala……ker tega ob drugih dnevih ne moreš početi😂🤣🤣😂

Uživaj!!!

Dejstvo je, da je velika noč največji krščanski praznik in dejansko je ta čas popolnoma neprimeren za takšne in podobne zabave.

Saj tudi muslimane sedaj ne bi povabila na kosilo, če ves, da imajo  post čez cel dan. Ampak to je logično, ko gre pa za kristjane, pa očitno ni.

Pri nas se vsako leto na velikonočno soboto zbere celo sorodstvo. Koliko kdo je ali ni veren, ve vsak sam zase, je pa to pravzaprav edina priložnost v celem letu, ko se bratranci in sestrične srečamo.

Vem, da je v številnih družinah tako, druženja so vezana na praznike. To ni nekaj nenavadnega ali edinstvenega, da ljudje gojijo določene običaje ob praznikih.

Kako malo čustvene inteligence eni premorete, da že celo življenje živite tu, pa vam ni jasen osnovni ritem družbe, del katere ste, je smešno. Pa imate najbrž sami sebe za velike svetovljane, ki potujejo po celem svetu in spoznavate tuje kulture. Pa niti lastne ne poznate. V Mehiki bi bili pa najbrž vsi navdušeni nad Cinco de Mayo.

Se strinjam, jaz tudi ne bi šla. Tudi za otroka smo zavrnili udeležbo na zabavi od sošolca, ki je bila na velikonočno soboto. Ne vem, velika noč ima veliko običajev, ki so prijetni za vso družino in se izvedejo le 1x na leto. Rojstni dan en vikend gor dol, vseeno. Tudi, če je okrogla. Jaz se vedno skušam prilagoditi povabljencem, vabila v smislu “če komu kaj pomenim bo prišel, sicer ga pa ne rabim v lajfu” so mi zelo egoistična. Ljudi siliš v nepotrebne odločitve. Prilagodi se, ne bodi vsa surlasta zdej, pa boste vsi happy.

P.s.: Nekateri imajo v tem času alkoholni post, post cukra, post zabav….

Svet se ne vrti zaradi tebe , poskušaj spoštovati drugačne vrednote kot jih imaš ti.

Ps.

Nisem verna , ampak spoštujem drugače misleče.

Ja in, 23.03.2023 ob 08:22

In kaj je razlika 39 in 40 rojstni dan. Ali je zate dosežek že to da si doživela 40 let.

Dandanašnji je vsak rojstni dan kot abraham, mlaj že za 10 let, sam da je fešta da se ga žre in frajtonarca nažiga. Posebno veselje..

New Report

Close