Tehnološki park vs vzpenjača na grad
Vzpenjača se mi zdi največja bedarija. Če bi jaz imela besedo pri taki odločitvi bi se na trepalnice postavila, samo da ne bi bilo tega nesmiselnega projekta. Ne razumem zakaj moramo sledit velikim mestom in jih kopirati kar tja v tri dni. Ta denar bi porabili lahko za pediatrično kliniko, ki se že leta in leta gradi. Tisti, ki želi na grad naj gre peš. Za tiste turiste, ki pa tega ne zmorejo (starejši, invalidi,..) bi pa lahko organizirali prevoz s srednjeveško kočijo ali čim drugim. Sicer pa itak vozi tisti vlakec, čeprav mi ni preveč všeč. V turistično ponudbo spada promocija starih običajev v Sloveniji, ne pa novodobna vzpenjača.
Hvala g.minister za vprašanje, da sem lahko povedala svoje mnenje, čeprav nisem Ljubljančanka.
Lep pozdrav!
P.s. še to mi je prišlo na misel. Mogoče je še kdo od vas prejel po e- pošti sliko ameriškega nesmisla: do fitness centra vodi nekaj stopnic in zraven so še tekoče stopnice. Na sliki je ena bolj ‘okrogla’ oseba, ki uporablja tekoče stopnice. Mogoče šara energijo za v fitness 🙂