Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek telefon-navigacija-tujina-poraba

telefon-navigacija-tujina-poraba

Imam Samsung tab-a pa imam gor naloženo navigacijo.Ta navigacija deluje preko GPS sistema.Zdaj če hočeš da vse to dela moraš vstaviti sim kartico.Zdaj pa me zanima če grem v tujino s to navigacijo,če me bo prišlo zelo drago?Zdaj to deluje preko GPS pa nisem siguren ali kuri kaj impulzov ali je to čisto zase stvar?

Hvala in lp

zna biti kar drago, saj se bo porabljal prenos podatkov za sam zemljevid…

---- sledite mojemu blogu na: http://zygawehar.blogspot.com/

Izklopi prenos podatkov in vklopi GPS. Če dela, potem ne bo drago. Ali drugače: nekatere navigacije (npr. google maps) potrebujejo prenos podatkov, druge (Garmin, tomtom, Igo) pa ne.

Pa en lep dan želim, Joan

imam prižgan GPS saj preko drugega ne laufa.Imam pa naložen sygnic.

GPS nič ne kuri razen baterije, mape imaš za offline navigacijo, prenos podatkov izklopiš in uživaj.

Daj prosim nauči se in loči kaj je kaj;

eno so karte. Lahko jih imaš stalno naložene – ali pa jih sistem sproti prenaša iz spleta. Če je zadnje rabiš prenos podatkov (ponavadi preko SIM kartice) in ker je grafika je to OGROMNO podatkov. Tu gredo računi – sploh v tujini – v 100 ali celo 1000-e Eur.

Drugo je sistem pozicioniranja, določanja kje si. Za to se uporablja GPS, ki bere signale s satelitov. To je brezplačno in ne prenaša kaj veliko podatkov. Rabiš le GPS sprejemnik.

in tretje je programska oprema, ki zna računati poti, klasificirat ceste in te usmerjati kod vozi. Ta zna tudi na karti pokazati tvojo pozicijo.

Meni so tele zadeve v osnovi jasne. A mogoče poznaš kak fajn program za android telefon za navigacijo? Pa da rabi le GPS, ne tudi prenosa podatkov. Kot Garmin na primer. A to sploh obstaja?

Ne za Android telefone ne poznam, ker ga nimam. Mogoče kaj obstaja, kjer se ločeno naloži karte – pogooglaj za Navionics ali pa OpenCPM, mogoče delujeta tudi na Androidu.

P.S. Vendar moraš pri teh zadevah, ki imajo samostojno naložene karte (kartografija, maps) nekje dobiti tudi same karte.
Ponavadi so plačljive, če si pa PC mojster jih mogoče uspeš kje nelegalno sneti.

Meni so tele zadeve v osnovi jasne. A mogoče poznaš kak fajn program za android telefon za navigacijo? Pa da rabi le GPS, ne tudi prenosa podatkov. Kot Garmin na primer. A to sploh obstaja?[/quote]

Pohvalijo Igo.

Pa en lep dan želim, Joan

New Report

Close