Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Tema agresiven sosed – komentar

Tema agresiven sosed – komentar

Pisala sem v temo agresiven sosed. Ko sem hotela oddati pist je vse skupaj izginilo. Hotela sem komentirati na temo glasnega govorjenja (dretja). Jaz se v samo dretje ne bi vtikala, bi pa prišla k tebi in se pozanimala, če gre tudi za fizično nasilje. Poleg tega sploh ni nujno, da se dereš, lahko stojiš v predsobi in bolj glasno govoriš kot praviš mama slabo sluši. Potem pa se to ven sliši kot dretje. Kot pa tvoj sosed počne, nikakor ne bi razbijala po vratih, ker s tem človek tudi veliko pove o sebi. Pri nas doma nas je 5 v družini pa pride tudi do konfliktov in s tem dretja pa nam še nihče ni razbijal po vratih. Je pa prekleto težko za svojce, če je človek naglušen in noče nič naredit. Poznam pa tudi take, ki zadevo še napihnejo, da izpadejo bogi. In avtorica prejšnje teme ni kriva, če njena mama noče nič naredit in noče nosit aparata. Moja babica je tudi dobila zastonjski slušni aparat ampaj je morala hodit na vaje za poslušanje in učenje ravnanja z aparatom. V enem mesecu je slišala veliko bolje. Tako, da vse se da, če se hoče. Glede soseda pa, če noče pomagat naj se niti ne usaja. Ker vsekakor je uničevanje tuje lastnine bolj kaznivo kot pa dretje par minut sredi popoldneva (brez fizičnega nasilja).

Dejstvo je, da je s takimi agresivci nekaj narobe. Ne pravim, da podpiram neko dretje itd. ampak konflikte je tudi treba znati reševati. Zato se je treba pa pogovarjat. Če se nekdo noče pogovarjat, ne sliši ali pa “ne sliši” mora TA oseba pri sebi nekaj urediti. Ker pri tej osebi ne prihaja do konfliktov samo doma ampak povsod. Zato se pa tudi začne izogibati stikov z ljudim ampak naredit še vedno noče nič. Prav tako pa agresivci ne znajo pravilno komunucirat. Se pravi je tudi z njimi nekaj narobe. Živim v stolpnici in imamo vsaj tri družine kjer so prisotni vsakodnevni konflikti in na celo stolpnico samo enega agresivca. Zakaj? Zakaj je samo en agresivec? Zato, ker se težav ne rešuje z agresijo. Če ti bo nekdo rekel ‘hebi se’ ti pa ga boš poškodoval, da bo pristal v bolnici, boš kriv ti ne poškodivani.

Pozdravljeni,

ne najdem prvotne teme, pa bom kar tukaj. Danes se je zadeva ponovila, sem soseda, ki je to slišala. Tip je veliko glasnejši kot avtorica prejšnje teme. Če ga tako moti zakaj ne pokliče policije? Aja jo je že in niso nič naredili, ker razumejo situacijo naglušne osebe. Naslednjič če bo to ponovil in razbijal po tujih vratih bom jaz prijela telefon v roke in ga posnela. Vsi v bloku slišimo, da je tip 10x glasnejši  kot avtorica predvsem je pa blazno napadalen. Še en napad na lastnino ali verbalno žaljenje pa gre zadeva naprej lastnici stanovanja, on je namreč najemnik. Če bi bila avtorica res tako glasna bi motilo tudi druge. X soseda je rekla, da je sploh ni slišala. Je pa on edini, ki je napadalen. Že drugi so napisali, da s tem ne bo nič rešil, le poslabšal. In to očitno želi, drugače tega na bi počel. Kaže kako je v osnovi napadalen. In ker ima nek izgovor kaže svojo napadalnost, ki je drugače ne more.

Sem naglušna, a akustiki ze 5 let nikakor ne morejo ujet pravih frekvenc oz če kupim aparate za 3000 na enega. Pri starejših je glede aparatov lažje, sam za info…

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8464, 26.04.2024 ob 17:31

Sem naglušna, a akustiki ze 5 let nikakor ne morejo ujet pravih frekvenc oz če kupim aparate za 3000 na enega. Pri starejših je glede aparatov lažje, sam za info…

Babica, ko je bila stara blizu 80. Aparat. Zastonj. Ni ga prenašala. Ni slišala. Edino neko čudno valovanje. Jap, če daš par tisoč pa ja.

Haha, že pol ulice ve. A tip mogoče jemlje risperdal? Redkokdaj kam gre, če pa že, ga vozijo drugi. Vsaj bilo je tako. Sem enkrat slišala, ko smo bili zunaj pa je ena obešala perilo pa se je zadrla temu tipu “‘Ime’ a boš juhico”. 🤣🤣🤣 kot da je otrok. Pa ne zaradi juhe ampak zaradi pomanjševalnic.

Saj niti ne rabiš bit sosed, da ti je jasno, da nekdo, ki razbija po tuji lastnini in žali ni normalen. Gospodič se verjetno normalno pogovarja samo s tistimi od katerih kaj dobi. Saj edino z eno sosedo se drugače sploh ne pogovarja z nobenim iz bloka, razen seveda z lastnico. Samotar. Imam pa občutek, da soseda s katero imata komunikacijo mu je marsikaj napletla o avtorici, ker ta soseda je nekaj pričakovala od njih oz. njene mame in tega ni dobila. Posledično je jezna. Saj je marsikdaj glasno v bloku, da ne govorim za takrat, ko so najemniki, ki so pri tisti isti lastnici ji popolnoma razbili stanovanje, vsako noč razbijali, več mesecev. To ga pa očitno ni motilo. Če bi tam malo udaril po mizi bi mogoče rešil vsaj malo uničenja lastnine. Prav tako 2 leti nazaj je sosed (takoj zraven njega) mami razbil garsonjero. Takrat tudi nič. Se vidi, da sploh ne gre za glasnost ampak je čisto nekaj drugega.

Tip je bolnik to je dejstvo. Normalen človek pač ne razbija po tujih vratih. Se da vse lepo zmenit. In to kar človeka moti pri drugih to ga moti pri sebi.

Nič lažje ni pri starejših. Lažje je pri bogatejših.

New Report

Close