Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek TEMU

TEMU

Karkoli bi kupil ta Temu nimajo.

Evo, ta teden sem naročil to na aliexpress, pa mi najdite na Temu?

IMG 20240311 183054

Screenshot 2024 03 11 18 30 20 03 57e717c094f371a1dada6567a1123b99

Kar pa zadeva kakih zahtevnejših kvalitetnih izdelkov pa itak niti aliexpress več ne , kaj šele temu. Je dražje kot v Evropi.☝️

Ki to se samo na kitajskem dogaja?

Pa pametni americani naj si spacex pogledajo kaj dela z mehicani

Odgovor na objavo uporabnika
ena ena993, 29.11.2023 ob 19:15

Sodelavke so naročevale in dobile v nekem normalnem času. Stvari ugodne. Sama ne bi naročevala tam ker sem pred kratkim brala dva članka (enega na bbc in enega na New York Times) o temu-ju in otroškem delu oziroma prisilnem delu. Oboje legalno na kitajskem. In mi je grozno, da “bogati” Evropejci, ki nam čisto nič na manjka, še vedno izkoriščamo ljudi. Raje dam nekaj evrov več in kupim kje drugje.

Ker tisti, ki se ukvarjajo s preprodajo, pa ne kupujejo izdelkov, ki jih proizvaja cenena delovna sila? Na večini splošne robe piše Made in China, kjer se dogajajo ravno take zadeve, o katerih pišeš, tekstil in športni rekviziti se proizvajajo v Vietnamu in Bangladešu, itd. Če torej za nekaj daš več, ne misli, da imajo od tega kaj delavci, temveč le posredniki.

Kar se tiče strani Temu: Za nakup aplikacija ni potrebna. Imajo tudi spletno stran, kjer se enako da nakupovati. Glede varnosti je pa tako – če koga skrbi, naj si omisli predplačniški MasterCard in ga polni z manjšimi količinami denarja. Po mojih izkušnjah sta dva izdelka, naročena preko Temu, prišla prej kot v 14 dneh, popularni AliExpress ima dobavne roke precej daljše. Pri pošiljanju preko AliExpress se je pa že zgodilo, da naročeno ni prišlo, enkrat je ena tuja pošta naročeno sredi poti meni nič tebi nič vrnila nazaj na Kitajsko. Res pa ni bilo težav z vračilom denarja, ko seveda odpraviš bedasta vprašanja, zakaj nisi hotel prevzeti paketa oz da ga je verjetno prevzel kak sosed.

No, to pa ste napisalo eno večjih neumnosti v zgodovini sveta..na fb se tržijo velike svetovne firme, ki nimajo veze z aliexpress…

Kar se mene tiče, dva naročila, korektna dostava in kvaliteta.

Kar sem naročil sem dobil. Vedno je bil izdelek tak kot je bil opisan. Negativno komentirajo le tisti, ki tam niso naročili, ker jih je strah, bodo pa “na domačem trguŽ” za isti izdelek plačali 5x več. Ker so nesposobni in ker jih je strah naročiti preko “nevarnih aplikacij” potem svoj jezik (prste) otresajo po forumih. Redno kupujem pri njih in vedno dobim vse izdelke. Seveda če poslušaš ameriške medije je Temu oh in sploh groza .. od suženjstva do prevar …. oh ja, častni in pošteni kavboji

Evo, še jaz sem opogumila in naročila, v bistvu prvič v tujini. Pa še to ne bi, če ne bi na Etiu za mobi prodajali ovitek za telefon po 18-20€, jaz pa sem na Temu dobila takšnega po svojih željah za 7,00€. Seveda sem se še malo razgledala in kupila še par stvari. Zdaj čakam že 3. naročilo. Zaekrat je prišlo vse celo, trkam, kvaliteta pa pričakovanjih. Pri naročanju je dobro pregledati komentarje, mere izdelka in še kaj, ker te hitro kaj zavede in kupiš. Na Temu sem dobila tudi par stvari, ki sem jih pri nas iskala že precej dolgo. Sem pa vzporedno iste izdelke gledala na aliexpresu, pa sem ugotovila, da so v povprečju dražji, dostavni čas pa daljši tudi za cel mesec. Poleg tega pa mi ni všeč spletna stran. Na Temu brskam v slovenščini, če kaj ne najde vtipkam tudi v angleščini. Nazaj sem dobila že kar nekaj denarja, ker pač  vsak dan poklikam ”Prilagoditev cene”. Na Temu ne bom kupovala oblek in obutve, ker kar rabim je pri nas in obleke so v NKD cenejše, pa rada probam, in pa tehničnih stvari. Prav tako ne bom kupovala raznih notebookov, planerjev in podobnih zvezkov, ker so v Tediju bistveno cenejši. Nakupujem preko spletne strani, plačujem preko Gpay-ja. Aplikacije si ne bom namestila.

Ko sem omenila, da sem kupila stvari, ki jih tukaj nisem dobila, naj povem, da sem se trudila to kupiti preko Amazon.de in veste kaj, poleg precej višjih cen večinoma niti ni bilo dobavljivo v slo.

Pozdravljeni,

pred nekaj časa sem naročila pri Temu nekaj prčkarije v vrednosti 80 EUR. Nekaj sem tega dobila, večino pa ne. Rada bi jih kontaktirala, ne najdem pa nobenega kontakta. Morda kdo ve?

Hvala in lep pozdrav,

Jaz imam po (pre)mnogih naročilih super izkušnje! Za plačilo uporabljam Revolut, dostava je hitra, izdelki so taki kot so opisani (podrobno pogledaš opis, mere, materiale, komentarje) in načeloma ne sme biti presenečenj! Tudi vračilo sem že naredila brez problema na Petrolu, so povrnili znesek še predno je DPD prevzel paket! Cene so odlične, tu v Sloveniji itak noro preplačujemo določene izdelke, tudi v raznih Tedijih in Kikih.

Se pa splača pred prvo registracijo registrirat preko povezave, ker dobiš še dodatne kupone za 100€ za naročilo v prvem mesecu! Če aplikacijo zloadaš preko play trgovine jih žal ne dobiš! Tako da če komu prav pride, sheram spodnjo povezavo!

Če pa že imate račun, lahko kopirate povezavo in zloadate aplikacijo na novi napravi ter naredite nov račun z drugim mailom in tako dobite te kupone! Se splača!

https://temu.to/m/u2j82sjd8mj

⭐️Kliknite povezavo https://temu.to/m/u2j82sjd8mj, da pridobite 💰 sveženj kuponov 100€ ali ⭐️ Iščite acp346548 v aplikaciji Temu, da pridobite 💰30-odstotni popust.

V zavihku moj račun, nato moja naročila izbereš to naročilo, ki ni bilo ok. Tam pod izdelki poiščeš gum vračilo izdelkov in nato opišeš kaj je manjkalo ali kaj ni v redu pa ti bodo uredili povračilo kupnine. Jaz še nikoli nisem imela težav z povračilom zaradi napak!

Sploh ni res, ti lažeš. Temu je top boljše od wisha, pa ne rabiš plačevat za dostavo ker je vse vključeno v ceno. Tko da pridejo izdelki kr cenejši pa hitra dostava je.

Smo že večkrat naročili in dobili. Marsikaj je veliko ceneje. Edino majice….imajo malo izbiro bombažnih majic….

Odgovor na objavo uporabnika
Ena705, 23.10.2023 ob 11:49

Hitreje pride(cca 10dni) kot preko aliexpressa, pripelje dpd. Poštnina je zastojn min znesek nakupa pa moraš imet 20€. Meni je ok-ceneje kot ali. V komentarjih imaš tudi realne slike.

ZNesek nakupa mora biti 10, ne 20 eur!

Neee, ni res 10 €,  znesek nakupa mora biti  najmanj 25,00€.

Ravno zdajle nakupujem. Od kje vam 10,00€.

Mi smeti ne kupujemo.

Ostali, ki vas tako skrbi za prihodnost svojih otrok pa kar. Bodo živeli na smetiščih. Da ima mamica lahko miljon šare, ki je sploh ne potrebuje in bo po parih uporabah na smetišču pristala.

Sem naročila

Enak izdelek kot je tam 1.17 (sponka za lase) je v spar trgovini 7.99 €!

Sem že večkrat naročila, predvsem izdelke za ustvarjanje. Res moraš pogledat, prebrat mnenja, pogledat slike, ki jih drugi priložijo, zmeriti, skratka malo se je treba potruditi. Vedno sem vse dobila, v košarico ti nekaj kar ni tako ali tako ne da. Jaz ne rabim naročati za 20 ali 10€, ker sem očitno pač postala stalna stranka, ker sem naročila večkrat. Če vam kaj ni jasno glede naročil pojdite na chat. Tam vam vse povedo, pišete v slovenščini. Jaz sem bila tam 2x, in sicer sem izvedela, da če se ”pritožiš”, da lahko dobiš kupon  20% do 20€. In res, najprej je prišlo do zmede, ker naj bi veljal samo za aplikacijo, ko pa sem drugič omenila, da je to diskriminatorno za nas, ki ne naročamo preko app sem dobila kupon brez problema in 1 mio opravičil. In to takoj. Ker chat je v živo. Kot je nekdo omenil, na amazonu je ista roba dražja in veliko nje ni dobavljivo v slovenijo. Žal, aliexpres traja tudi 2 meseca, da robo dobiš, če jo. Torej, kaj ostane? Kupila sem pisala, črni gel, 6 kom za 1,58, tukaj plačam pa enega skoraj 4€. Res, da je Pentel, ampak pišeta pa oba isto.

Koliko časa bo trajalo, da bomo lahko kupovali tako, bomo pa videli.

Hahaha, še en pravovirni?

Približno isto kot aliexpres ali podobne tuje spletne, s tem, da je tukaj treba imet minimalno naročilo, trenutno je to 20 evrov.

Pred leti sem naročil pri Aliexpresu izdelek vreden čez 3000€, skupaj s prevozom in zavarovanjem. Pošiljka je prispela s precejšnjo zamudo. Embalaža raztrgana, izdelek zlomljen. Prevoznik je fotografiral, sestavil zapisnik in poslal sem predlog za rešitev. Kje pa. Ni hotel uveljavljati odškodnine pri prevozniku kjer je oddal pošiljko in sklenil zavarovanje. Predlagal je naj izdelek vrnem na lastne stroške. Prevoznik je hotel samo za prevoz 900€. Naročil in plačal sem nove nadomestne dele in plačal še 1800€. V poslu so veljali kitajski predpisi, kar se potrdi s sprejemom predračunskih pogojev. Drugič sem naročil pri e-bay, plačal približno 24€, pošiljke še danes ni, čeprav sem večkrat urgiral. Nakup cenenih kitajskih oblačil je uničilo našo tekstilno industrijo, ker država ne zaščiti domače industrije z visokimi carinami.

Se strinjam.  Že dolgo naročam preko Temu in samo 1x je paket zamudil 2 dni. Sem takoj dobila dobropis 5 eur,tako kot piše.

Poslala sem narocilo v znesku malo manj kot 16 eur, dne 22.7.pa se do danes nisem dobila  naročeno.

napisali ste, da mora biti narocilo za vsaj 20 eur. Ali to pomeni, da ne bom prejela. Kako lahko pridem z njimi v stik? Ne najdem njihovega e- maila

Hvala za  as odgovor

Opravil sem najmanj 10 nakupov na temu, če ne več v zadnjem letu. Dobil čisto vse, kot je na slikah. Plačujem preko Paypal, sem si pa zdaj uredil predplačniško kartico, na katero naložiš poljubno vsoto denarja in potem s to plačuješ. Ti nimajo kaj vzeti, če nič ni gor. Pač naložiš tik pred novim nakupom. V glavnem samo dobre izkušnje z njimi.

Js sem do sedaj dobil vse kot sem naročil…100%

naročam še vsaj pol leta vsak mesec… do sedaj vse kaj je prispelo bilo super! jaz sem prezadovoljna in ne bi mogla priporočiti!

New Report

Close