TEMU
Žamet, 23.10.2023 ob 11:37
Zdravo.
Mene pa zanima, kakšne imate izkušnje z nakupom / nakupi preko spletne trgovine TEMU?
Ali ste sploh prejeli naročeno blago oz. ali je slika eno, dostavljeno blago pa popolnoma nekaj drugega. Moram iskreno priznati, da sem sam zelo skeptičen do te spletne trgovine.
Hvala za odgovore.
OGromno ljudi narocuje preko Temu. Tudi jaz. Sem zadovoljna. Boljsi izdelki, kot preko Wisha. Dostava hitra. Ce zamudijo en dan z dostavo dobis dobropis 5€.
Dostavlja dpd, pošta lepo na dom.
Gls je pa groza in Temu pakete pušča v paketomatih. Ker jaz nisem sla po paket ker imam na obe strani 30km. So mi takoj vrnili denar Temu. Izbralaa sem dobropis pa še 5€ po vrhu.
Za plačilo imam pa predplačnisko kartico.
Nakupila sem pižame nazadnje kratke. Zelo zadovoljna s kvaliteto. Ce pa ti kaksna stvar ne ustreza. Jo lahko vrnes. S tem tudi ni problema.
Naročil sem dve naročili.
Eno naročilo 6 pizdarij za 20€, drugo naročilo usmernik/polnilec za notesnik z 20-imi različnimi priključki. Rezerva, če mi crkne polnilec/usmernik na mojem notesniku.
Oboje korektno, prišlo precej hitro. Podobna kvaliteta, kot Ali, cena malo nižja…
Poznavalci pa dejansko pravijo, da je TEMU namenjen, oziroma celo “ustanovljen”, za zbiranje čimveč podatkov od kupcev…
Odločitev o nakupu na TEMU-ju pa je seveda – vaša…
star dec, 26.08.2024 ob 20:56
Naročil sem dve naročili.
Eno naročilo 6 pizdarij za 20€, drugo naročilo usmernik/polnilec za notesnik z 20-imi različnimi priključki. Rezerva, če mi crkne polnilec/usmernik na mojem notesniku.
Oboje korektno, prišlo precej hitro. Podobna kvaliteta, kot Ali, cena malo nižja…
Poznavalci pa dejansko pravijo, da je TEMU namenjen, oziroma celo “ustanovljen”, za zbiranje čimveč podatkov od kupcev…
Odločitev o nakupu na TEMU-ju pa je seveda – vaša…
Ja, ti poznavalci so ponavadi s strani Amazona, vsaj oni lansirajo zgodbe o zlorabah in še čem, a isto robo prodajajo seveda dražje. In kot je nekdo omenil mnogo stvari, ki jih hočeš kupiti preko Amazona ne moreš, ker mnogi njihovi dobavitelji ne dostavljajo v Slovenijo. Ko sem želela za šolarje nabaviti zvezke in podobno pa ima nemški amazon vse v nemščini… kaj naj pol s tem? Če greš preko USA ali UK je pa lahko že davek, ali pa prav tako nočejo dostaviti.
Filip No moje mnenje. Naročanje preko spleta je tvegano, Res shophing dostavlja v cca petih dnevih. Toda njihova uslužnost je zgolj navidezna. Če kaj vprašaš ti ne odgovorijo na jasno postavljena vprašanje. Samo odzivnik nekaj omeni, čisto drugo kar vprašaš,.Če že kaj nakupujemo moramo tvegati v majhih zneskih. Dražje stvari ni primerno kupovati ker je vprašlivost glede garancije.Sploh pa kupovanje po spletu ne zagotavlja zadovolstva kupca.
Nakupovanje npr cena izdelka 13 evrov kot brezplalen prevoz. Zaradi varnosti naloženo na kartici le toliko plačilo bi bilo pa npr 26 evrov Ko sprašuješ v podpori se sprenevedajo in odgovorijo čisto nekaj mimo ne kar jasno vprašaš, Ne povedo koliko je najmanši znesek plačila, Zraven zaželjenega bi moral še kaj kupiti . Zavajanje, sam sem to aplikacijo blokiral.
povsod, 23.10.2023 ob 11:58
Povsod opozarjajo glede te aplikacije, ampak ljudje ste še vedno pripravljeni tvegati, da vam poberejo vse podatke (tudi bančne), ukradejo identiteto ipd., zato da par evrov privarčujete kao. Resno možgane samo za osnovne življenjske funkcije uporabljate? Saj ni treba odgovoriti. Bomo brali čez par mesecev kako je spet država in kdo ve vse krivo, da ste bili “žrtve”. Stopnja glupih ljudi na tem planetu je resno strašljiva. Maha se jim lahko z rdečimi zastavicami pred nosom, miljon ograj postavi, pa bodo še vedno skočili v prepad. Za par evrov kitajskega sranja, narejenega s strani otrok.
Mater smo glupi če imamo eno kartico samo za plačevanje preko spleta – seveda z omejenim zneskom.
Jaz osebno ne morem kaj slabega reči. Sem kvečjemu presenečena nad kvaliteto. Edino enkrat sem dobila drugo barvo kot sem jo naročila. Drugače je bilo vse ok.
Res pa je fajn da si komentarje zelo dobro prebereš, ne samo prvih pet. Pa seveda sestavo …
Tista ki piše, da ni nič dobila laže kot cigan. Meni je ena dostava zamujala (napišejo rok v katerem ti dobavijo), pa sem avtomatsko dobila 5 eur dobropisa.
Naj mi nekdo razloži kaj ni Kitajsko sranje? Še prestižne znamke imajo kupujejo tam in prodajajo po oh in sploh cenah budalam.
Naročam, 20.11.2023 ob 11:02
sawadee ka, 20.11.2023 ob 10:09
pa kaj vi se še kar pustite nategovat kitajcem? kdaj vas bo pamet srečala …
Nategujejo Me slo odruhi; ki kupujejo na spletnih mestih od kitajcev; nam pa po svojih trgovinah prodajajo za 5 kratnik cene. Hvala nisem tako butasta; da sama ne bi znala naročiti na spletu.
robi9, 02.11.2024 ob 10:49
Kako je lahko neka trgovina top, če prodaja poceni kitajsko robo ?
Odvisno, kaj kupuješ… Modelčki za piškote recimo – lahko kupim najdražje možne v pekovski trgovini in veš kaj, tile iz temu mi oblikujejo isto lepe piškote. Stenske nalepke – kupila za otroško sobo, tema džungla, slika čez skoraj celo steno, pri nas bi dala konkreten znesek, na temu je bila okoli 10€. Ne kriči iz stene, da je kitajsko sranje, isto stoji gor, kot bi evropska za 50€ ali več. Darilne vrečke, cel komplet 20 čudovitih, elegantnih vrečk za 7€, pri nas je ena povprečna okoli 2€… če kupuješ po pameti, je top…
Se popolnoma strinjam s teboj. Jaz imam z TEMU zelo dobre izkušnje, saj sem do sedaj naročil že 16 naročil in do sedaj je bilo še čisto vse OK. Ljudje bi v večini vsaj morali vedet, da se v SLO kupuje ista roba po zelo višji ceni. Bom dal 1 primer: na temu sem si kupil lepe čevlje za 12, 29 € ( sedaj nekje okrog 17 €) in v SLO sem na SLO portalu videl popolnoma ista čevlje za 53 €. Prav tako sem opazil pri nam kitajsko robo, ki košta par x višje kot na Temu.