Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek težave z dojenjem

težave z dojenjem

upam, da ne bo hude krvi, ker sem izbrala ta forum pregledala sem že Dojenje in se odločila za tega, ker me zanima izključno vaše mnenje, torej mnenje mamic.
mali je star dva meseca in pol. na začetku je dojenje lepo steklo. na teži je ogromno pridobil. od porodne 3640g je imel pri dveh mesecih 6020g. tu pa se začnejo komplikacije. zadnjih deset dni pije zelo nemirno. zagrabi, se odstavi, zagrabi, miga z rokicami in nogicami, spet malo popije… na levi strani je še slabše, saj ima raje desno stran. zadnji sem mu zvečer, ko se mi je zdel res lačen, ponudila 90 ml aptamila in je vsega popil. naslednje dni sva se nekako dojila tudi zvečer. vendar pa je čez nekaj dni bilo zvečer še bolj grozno, bil je res zelo nemiren, jokal je, in aptamil je spet popil. ko pa sem si želela spumpati iz dojke, da bi videla, če je še kaj notri, ni bilo NIČ. niti kapljica. vem, da otrok potegne malo drugače, pa vseeno…
čez dan še nekako gre, dopoldne je tudi manj stresno, zvečer pa je težko. naj povem, da je hči stara 5 let in pri njej se je ta zgodba začela pri petih mesecih, zdaj pa toliko prej. zelo sem žalostna, saj sem imela res občutek, da nama gre in da bo tokrat lažje. šla sem ga tehtat in se je v 14 dneh zredil za 320g, kar je še nekako ok.
zdi se mi, da sem v začaranem krogu – sekiram se zaradi dojenja in mleka ni, ker se sekiram.
prosim za kakšen nasvet, izkušnjo. zelo vam bom hvaležna. lp, in naj vas luna ne nosi preveč.

Pozdravljena, jaz sem enkrat to že napisala, pa bom še enkrat. ČE NE GRE, NE GRE. Otrok ima veliko več od mamice, ki je dobre volje in ni napeta, ker dojenje ne steče, kot od mamice, ki doji za vsako ceno. Pa ne me napast, jaz sem oba dojila nekaj časa, ko pa sem videla, da začne jokati, čim vidi dojko, sem s tem prenehala.
Pa veliko sreče, za karkoli se boš odločila.

LP

IrenaK

moje skromno mnenje: najprej naj vleče pri tebi, potem pa mu daj še aptamil. Na dojke ga dajaj zelo pogosto, mogoče se mleko napravi nazaj. Pij čaje za dojenje, počivaj če se da, pa veliko pij. Meni za mlekopomagajo sladkarije, ne vem zakaj, ampak če imamo bčutek, da je mleka malo manj, nekaj časa jem piškote ipd in mleko pride nazaj….

Ne se sekirat, naš počne podobno in vsak večer lepo dobi aptamil in je mir v hiši. Pri prvem sem se presekirala še pa še, zdaj pa ne. Če ne gre, še ne pomeni da sem slaba mama. Slaba bi bila če bi se za vsako ceno trudila z dojenjem otrok pa bi jokal od lakote.

New Report

Close