Težka situacija
Otroka obdrži, zmoreš tudi sama. Prav je, da ve za nosečnost, je pa tudi tvoja odločitev, ali želiš vezo z njim. Glede na to, da bi on imel obe, ti te veze zagotovo ne želiš in prav je, da mu daš to jasno vedeti. Otrok bo odraščal s tabo, ti imej skrbništvo, glede stikov boš pa do konca nosečnosti itak videla, kakšno stanje bo z njegove strani.
Po cesti sta sla moz in zena, s seboj sta peljala osla. Ljudje so govorili, poglej kako sta trapasta, eden bi lahko jahal pa oba hodita pes.
Pa je moz rekel zeni, sedi na osla, da ti ne bo treba hoditi. Zena je jezdila osla, ljudje pa so govorili, poglej ga copatarja, hodi pes, gospodicna pa jezdi, da si ne bo otrudila nogic
…in sta se zamenjala, jezdil je moz, zena pa je zraven hodila. Ljudje so zaceli govoriti, poglejte kaksen prasec je, sam lepo jezdi na oslu, zena mora pa zraven pes hoditi.
…pa je moz predlagal zeni, da gre se ona na osla, tako da sta oba jezdila na njem. Mimo so hodili ljudje in se zgrazali, kako sta nesramna, ubogo zival mucita, da vaju ni sram, lenobi leni..
No, to bodo ljudje rekli, sedaj ves, drugace pa veckrat preberi pravljico. Ce te zanima kaj bi jaz rekla, ti povem. Da je tale tvoj fant egoist, dela na otroku, pa po drugi zenski zraven skace, ni te vreden. Pa srecno in veliko veselja z otrokom.
Zdaj pa me dobro poslušaj in premisli: otrok si želi in IMA PRAVICO do obeh staršev!
Ko bi tiste, ki delajo splave ali se rade odkrižale očeta svojih otrok za mnenje o tem vprašale SPOČETEGA, bi bilo manj hudega na svetu!
Vživi se torej v svoje bitjece, kaj si najbolj želi v življenju in prepričan sem, da se boš pravilno odločila in mi boš hvaležna za moj nasvet.
Vesel oče
Za karkoli se zgodi MED DVEMA, sta zaslužna OBA!
Pa Bogu se priporoči!
https://si.aleteia.org/2020/12/20/nase-votline/
Luštnega otročička in za njim še šest ti želi (in te tolaži)
Vesel oče
Lahko ti zaupam tudi osebno tel. prijatelja Christiana Gostečnika. Ali pa Kristino Greif. Tanjo Repič…. Z mnogimi sodelujemo. Sklicuj se name.
Lahko se obrneš tudi na:
Je vse brezplačno!
Če je največji faktor to, kaj bodo rekli in ne rekli domači, pa sosedje, pa okolica, hkrati pa si napisala, da niti nisi več najmljaša, potem si popolnoma nesamostojna in nedorasla kot oseba in kot takšna posledično nesposobna vzgoje otroka. Torej ali naredi splav ali pa otroka donosi in ga daj v posvojitev.
Leta 2024 se ti ukvarjas s tem, kaj bo zlahta rekla? Kaj bodo drugi govorili?
Kaj, ker si edina dalec naokrog brez partnerja z otrokom?
Bi se razumela, ce bi imela 16 let, tako pa pravis, da se ti ura izteka?
Punca, pamet v roke.
Vsak je tekom zivljenja na vec preizkusnjah. Steje samo to, ali v kriticnih trenutkih naredis, tisto kar je prav.
Nic drugega.
Ma nehaj blodit no. Daj se poslusaj kaj govoris. Sama s sabo se najprej zmeni in potem stoj za svojo odlocitvijo. Kaj te briga kaj drugi govorijo? Kaksno moralno podporo potrebujes? Same floskule letijo iz tvojih ust. Ce se odlocis, da bis mama, bodi mama in svojemu otroku trdna opora in vzgled. Ce pa mislis z mislimi begati sem in tja in jokati in stokati, potem pa materinstvo mogoce res ni zate.
Razočarana725, 04.02.2024 ob 19:42
Živjo. Ali se je kdo znašel v podobni situaciji. Trenutno še nisem nobenemu bližnjemu zaupala. S fantom sva leta skupaj. Nikoli nisva imela takšnih težav, da bi se razšla. So bilo prepiri, ampak sva hitro rešila zadeve. Zadnje leto sva delala na otroku. Zdaj mi je zaupal, da je spoznal neko žensko. Jaz sem pa tri dni za tem ugotovila, da sem zdaj noseča. Sploh nevem, kaj da naredim. Jaz sem odločena, da imam otroka. Sem situirana, tudi službo imam solidno. Nisem več najmlajša. Ne vem pa kaj narediti. Kaj bodo rekli domači in znanci.
Očitno še niste zreli za materinstvo, ko se sprašujete kaj bodo drugi rekli, ojoj…..