Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tipi obsedeni s hribi

Tipi obsedeni s hribi

Obožujem morje in morski zrak. Tam se počutim bolj zdravega. veliko lažje diham. Vsakoletno sto dni preživimo na hrvaški obali. Fizično in psihično je to pravi odklop.

ni ga bolj zdravega kot je pohorski zrak. 🤗

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4440, 22.04.2024 ob 11:03

V zadnjem času sem spoznala veliko vredu moških, ampak vsem je skupno eno.. Obsedeni so s hribi, gorami. Nekateri celo pravijo, da ne marajo morja. Fb poln slik s hribov in gorovij. Jaz si ne predstavljam, da poleti ne vidim morja oz. gledam ob sebi nekoga ki mu je to muka. Vsi so tudi pretirani introverti. Jaz se rada poveselim in med dopustom grem rada na morje (Hr., Turčija, Grcija), najraje imam ali incusive variante, rada si odpočijem, rada pa imam tudi vrvež, dogajanje, rada se zvečer poveselim na terasi, se družim z ljudmi. Čisto vseeno mi je če ne vidim nobenih znamenitosti, pomembna mi je sprostitev in druženje. Tem moškim pa se zdi že to, da na dopustu ne kuham izredno čudno. Nikoli nisem in nikoli ne bom. To zame ni dopust. Ima še katera moškega ki je absolutno za hribe, medtem ko je sama za morje? Kako funkcionira? Jaz se morju ne odpovem, tu ne morem sklepati kompromisov. Živim in delam za to, da si lahko to privoščim.

Zato pa so sami, ker so dolgocajtni kot sto mater, pa iščejo mamico, ki jim bo kuhala.

Če z moškim nimata enake vizije preživljanja prostega časa, ni prihodnosti. Sama grem kdaj na kak manjši hrib, da bom pa lazla za nekim introvertom kot ena gorska koza celo poletje, pa žal ne pride v poštev.  Tudi jaz sem veseljak po duši, rada se družim, plešem, obožujem morje, sonce, uživancijo…in na kraj pameti mi ne pade, da bi si takega tipa nakopala na glavo. Lahko daruje spermo, potem pa adijo.

Različni smo si in prav je tako. Eni imajo radi gore, eni morje, eni jezera in spet drugi toplice.

Jaz priznam, da sicer imam rada razgled iz hribov, vendar ne vidim nič lepega v hribolazenju. Grem na nižje griče in to je zame že kar to. Saj grem (zaradi prijateljev) tudi na kak višji hrib, a zame to ni nič fajnega. Razgled iz hribov dobiš tudi v Avstriji, ko z motorjem prideš precej visoko. No in pri tem si ne predstavljam, da moj partner ne bi bil motorist, ker bi bila bolj malo časa skupaj.

Morje imam rada vendar ne v glavni sezoni. Hodim tako v kamp kot AI hotele.  Še pred leti morja nisem marala in so bile moja prva izbira toplice, sedaj je že nekaj let obratno – toplice tiste manj obiskane pa še to za par dni.

A ni lepo, da je tip bolj športen in uživa v gorskem svetu. Sam imam srečo, da je tudi moja ljubezen veliko raje v hribih kot pa da bi cel dopust preživela na morju.  Ne vem zakaj se sekirate, zapitih pijančkov, ki uživajo v bifejih na plaži je več kot dovolj in izbiro imate velikansko! Ve ležite cel dan ob morju, on bo pa zraven v bifeju gledal in ocenjeval druge babe… Itak ste pa vse nikakve!

tudi jaz sem bila v takšni zvezi, 20 let sem se prilagajala, pa ni bilo nobenega spoštovanja in zahvale za to, ko sem 21 leto hotela še malo morja in počitnic kje drugje, si je našel novo planinko in me odvrgle kot navadno smet, s posmehom da sem navadna luzerka, in da so vsi, ki ne hodijo v hribe luzerji,….samo stran od takšnih tipov. Vidijo samo sebe in svoje želje, nikoli ne vidijo partnerja in njihovih potreb,…

takole je, 22.04.2024 ob 14:35

A ni lepo, da je tip bolj športen in uživa v gorskem svetu. Sam imam srečo, da je tudi moja ljubezen veliko raje v hribih kot pa da bi cel dopust preživela na morju.  Ne vem zakaj se sekirate, zapitih pijančkov, ki uživajo v bifejih na plaži je več kot dovolj in izbiro imate velikansko! Ve ležite cel dan ob morju, on bo pa zraven v bifeju gledal in ocenjeval druge babe… Itak ste pa vse nikakve!

tudi tile planinci niso daleč od pijancev, zelo radi ga potem v kočah dajo na zob,

Planinec je samo drugo ime za tipe, ki grejo čez gozd v gostilno (pl. kočo).

Vitan, 22.04.2024 ob 13:55

Obožujem morje in morski zrak. Tam se počutim bolj zdravega. veliko lažje diham. Vsakoletno sto dni preživimo na hrvaški obali. Fizično in psihično je to pravi odklop.

Se strinjam s tem ,pa sej smo večina Slovencev eni hribovci ,vsak lahko celo leto plazi po gričih ,hribih ,gorah… morje je pač samo 2 meseca ,je nekaj drugega ,sprememba je pač dobrodošla .

Res je, 22.04.2024 ob 12:49

rok-1, 22.04.2024 ob 12:34

Res je, 22.04.2024 ob 12:17

Evo, že padajo komentarji – smrdljiva soba, cenena hrana, poscani bazeni, živalski vrt, dnevno varstvo… Zakaj je to potrebno? Zakaj takšen odnos? Jaz tudi ne hodim v hribe, ne hodim v koče, ne hodim kampiranje. Pa nimam takšnega slabsalnega odnosa do vsega, kar mi ne ustreza. Ja, morda sem bila res v dnevnem varstvu z animacijo, morda sem res plavala v postanem bazenu, morda sem res jedla ceneno hrano (ne grem na dopust zaradi hrane), ampak imela sem se super. Kaj ni to point dopusta? Da uživaš?

Za številne ni point samo to da uživaš, pač pa ta del dopolnijo še s čim.

Nekateri s skrbjo zase – od drugačne hrane, športa, namenske sprostitve (npr meditacija), masaž,…

Drugi s kulturo, zgodovino, umetnostjo, itd

Tretji z odmikom od drugih ljudi, približanju naravi, itd.

Kar je popolnoma razumljivo. Ni pa razumljivo to, da si takšni jemljejo pravico, da nas ki želimo na dopustu izključno uživati (in ne, to ne pomeni prazenje na plazi ves dan) dajejo v nič, se posmehujejo, se imajo za nekaj več, ker oni se pa ne dolgočasijo v hotelu (po možnosti še nikoli niso bili). Odreagirajo jezno in agresivno. Zakaj je temu tako? Če nekdo napiše, da uživa v tem da gre v gore, v kamp, na jadranje (zame nepredstavljivo, ampak se zavedam da nekateri v tem uživajo) ne bo nikoli deležen negativnih komentarjev. Ko nekdo omeni hotel pa nastane vik in krik. Kako si sploh drzne uživati v takšnem dopustu? Vsi se počutijo dolžne, da podrobno razložijo zakaj se takšnega dopusta ne bi nikoli šli. In vse to podprejo z zaljivimi in podcenjevalnimi argumenti. Morda sami sebe nekaj prepričujejo?

Razlog je enak, kot pri vsakem drugem nelepo povedanem zavračanju. Samopotrjevanje.

groza od teh tipov, 22.04.2024 ob 14:40

tudi jaz sem bila v takšni zvezi, 20 let sem se prilagajala, pa ni bilo nobenega spoštovanja in zahvale za to, ko sem 21 leto hotela še malo morja in počitnic kje drugje, si je našel novo planinko in me odvrgle kot navadno smet, s posmehom da sem navadna luzerka, in da so vsi, ki ne hodijo v hribe luzerji,….samo stran od takšnih tipov. Vidijo samo sebe in svoje želje, nikoli ne vidijo partnerja in njihovih potreb,…

Neumna si!!

In to zato, ker si se 20!! let prilagajala! V prvem letu bi se morala pogovoriti, seveda ob vsem spoštovanju! Če pa tudi tega ni bilo, potem pa ne vem kaj naj še rečem!

To so psihični bolniki, kateri se ne zavedajo, da imajo problem. Pretirano hribolazenje in odmik od ljudi vse kaže na to.

Sem introvert, ampak imam rad morje in njegovo sproščeno klimo. Imam pa tudi rad ravnovesje v življenju, nisem ozkogleden, da bi znal uživati samo v eni stvari…

Exec, 22.04.2024 ob 14:50

Sem introvert, ampak imam rad morje in njegovo sproščeno klimo. Imam pa tudi rad ravnovesje v življenju, nisem ozkogleden, da bi znal uživati samo v eni stvari…

Potem si pa pravi za te babe, ki bi štirinajst dni ležale na plaži od jutra do večera! Takih butlov kot si ti  je malo, zato pazi da te ne ukradejo!

Evo, se en primer moškega, ki misli da je nekaj več in moške, ki imajo pac radi morje zmerja s pijanci. In zmerja ženske, da so nikakve. V čem je fora? Hodite v hribe samo zato, da se počutite nekaj več kot ostali (ker kao niste leni in zapiti), pričakujete da vam bodo ljudje ploskali, ker pa se to ne zgodi začnete žaliti. Raje imam sproščenega tipa, ki na morju zavije v bife (in ja, naj glede druge, če želi, nisem tako obsedena da bom s partnerjem hodila nekam kjer ni zive duše, samo zato da slučajno ne pogleda kakšne druge) kot pa da imam na grbi obsedenca s hribi, zagrenjeni človeka, ki zali vse tiste, ki se znajo tudi sprostiti in poveselili.

Zagriženi hribolazci so ponavadi aktivni ljudje, športniki, kar ti zagotovo nisi.

Ni pa tudi hujšega, kot folk, ki cele dneve poseda v kampu pred prikolico in počasi srka hmeljni koktejl. Po možnosti se 40 let na istem placu, pod točno istim borovcem cele dneve pražijo na soncu. Da bi kaj videl, doživel, mu je španska vas.

Kako ste tečni s tem prazenjem na plaži… Kot da je to edina stvar, ki jo lahko počneš na morju.

Odkar pomnim hodiva s partnerjem v hotele (večinoma all inclusive). Se zgodi da cel dan ne greva na plažo, niti v vodo. Igrava karte, greva do mesta na kakšen sladoled ali pa preprosto s kakšno družbo zabluziva pri sanku. Ja, kar dajte si duška s tolažbo kako sva pijanca. Oba sva družabna, veseljaka, rada spoznavama nove ljudi, nikoli ne leziva cel dan na plaži.

Rada pa imava tudi naravo, mir, občasno greva na kak hrib ali do kakšnega jezera, potoka…

In rada si tudi ogledujeva znamenitosti, temu so namenjena potovanja ali krajši izleti med letom.

Vsega po malem, torej. Dopust pa je čista uzivancija, niti ne greva počivati ampak se zabavati. Ponavadi prideva bolj utrujena kot sva šla, ampak z nepozabnimi spomini.

Res je, 22.04.2024 ob 13:11

dve skrajnosti, 22.04.2024 ob 12:50

Point je, da si ti zadovoljna z nečim, s čimer večina drugih ljudi ni.  Enako velja za tiste, ki norijo po hribih.

Sama si sicer izpostavila dve skrajni izbiri – ali počitniško varstvo v hotelu ali brezglavo lazenje po hribih – je pa vmes veliko možnosti, katere izbere večina ljudi.

Skratka, ne glede na to ali gre za preživljanje dopusta ali za kaj drugega – če so razlike med partnerjema prevelike, pač nista za skupaj.  Saj ni tako težko razumeti, ne?

In ker večina s tem ni zadovoljna imajo pravico zavzeti takšen odnos? In vseeno ne bi rekla, da gre za večino. Jaz sem lani dobila last minute varianto (nekdo odpovedal), vse drugo je bilo zasedeno oz. na letalih ni bilo več prostih mest. Tako da mislim da se veliko Slovencev odloča za to varianto dopusta. Res pa je, da to ni primeren dopust za družine z otroci. Tudi sama si ne predstavljam biti v hotelski sobi s partnerjem in otroci. To je dopust za takšne ki tudi radi kaj spijemo, se družimo.. družine z otroci pa so rade zase, kar je razumljivo.

Kopiram text, ker ne vem če bo citiralo:

In ker večina s tem ni zadovoljna imajo pravico zavzeti takšen odnos? In vseeno ne bi rekla, da gre za večino. Jaz sem lani dobila last minute varianto (nekdo odpovedal), vse drugo je bilo zasedeno oz. na letalih ni bilo več prostih mest. Tako da mislim da se veliko Slovencev odloča za to varianto dopusta. Res pa je, da to ni primeren dopust za družine z otroci. Tudi sama si ne predstavljam biti v hotelski sobi s partnerjem in otroci. To je dopust za takšne ki tudi radi kaj spijemo, se družimo.. družine z otroci pa so rade zase, kar je razumljivo.

Po prostih mestih na letalu ali zasedenosti v hotelu pač ne moreš sklepati, da si večina ljudi želi all inclusive.  To je tako, kot če bi zdaj, ko gledamo dolgo vrsto deklet pred Gospodarskim razstaviščem sklepali, da želi cela Slovenija kupiti tiste pajkice, ki se tam prodajajo.

Pa tudi to, da hoteli all inclusive niso primerni za družine z otroki, ne drži.  Ravno zanje so primerni, ker lahko starši otroka porinejo animatorjem in se zabavajo (popivajo) po svoje.  Ravno v tem je bistvo all inclusive hotelov – da je vse prepuščeno hotelu, gost pa se prilagaja urnikom hotelskih storitev in ubogljivo srka cenene koktejle ob bazenu in se prepušča hišnemu redu in pravilom.

Takšna varianta dopustovanja je namenjena tistim, ki jim tak režim ustreza.  Meni ne, niti ne razumem, zakaj bi moral človek iti na dopust v nek hotel z bazenom v Grčijo?  A ni vseeno, če greš potem v neke naše terme?  Bazen je bazen.

Anonimno4441, 22.04.2024 ob 11:27

Vidiš, jaz se pa raje ustrelim v koleno, kot vsak dopust samo na morju in bog ne daj all inclusive varianta. En sam dolgčas.

Še dobro, da smo različni 🙂

tudi jaz .. Ampak raje imam kaksna Brda, raziskovanje mest, tudi narava, kaksna nizja vzpetina kot pa gore. Moj svak je obseden s hribi in mora potem sestra rint z njim gor. Ali pa obsedenost s kolesarjenjem in fitnesom. Super, mas ekipo fantov, s katerimi kolesarite, plezate itd. Odlicno, sam mene ne v vlect. a mi ni tezko it v hrib, sam ne pa vsak vikend

Kolesarski spomenik, 22.04.2024 ob 15:18

Zagriženi hribolazci so ponavadi aktivni ljudje, športniki, kar ti zagotovo nisi.

Ni pa tudi hujšega, kot folk, ki cele dneve poseda v kampu pred prikolico in počasi srka hmeljni koktejl. Po možnosti se 40 let na istem placu, pod točno istim borovcem cele dneve pražijo na soncu. Da bi kaj videl, doživel, mu je španska vas.

Tole je čisto mimo. Jaz športam skoraj vsak dan, plavam vsaj enkrat na teden, hodim na tečaj solo salse že skoraj 11 let, telovadim tudi doma. In zdaj naj se med dopustom zagrizeno sportam in lazim v hribe kot nek obsedenec? Saj tudi na morju plavam, se udeležim kakšne aerobike, ampak to je to. Več kot dovolj.

haha218, 22.04.2024 ob 15:30

Kopiram text, ker ne vem če bo citiralo:

Po prostih mestih na letalu ali zasedenosti v hotelu pač ne moreš sklepati, da si večina ljudi želi all inclusive.  To je tako, kot če bi zdaj, ko gledamo dolgo vrsto deklet pred Gospodarskim razstaviščem sklepali, da želi cela Slovenija kupiti tiste pajkice, ki se tam prodajajo.

Pa tudi to, da hoteli all inclusive niso primerni za družine z otroki, ne drži.  Ravno zanje so primerni, ker lahko starši otroka porinejo animatorjem in se zabavajo (popivajo) po svoje.  Ravno v tem je bistvo all inclusive hotelov – da je vse prepuščeno hotelu, gost pa se prilagaja urnikom hotelskih storitev in ubogljivo srka cenene koktejle ob bazenu in se prepušča hišnemu redu in pravilom.

Takšna varianta dopustovanja je namenjena tistim, ki jim tak režim ustreza.  Meni ne, niti ne razumem, zakaj bi moral človek iti na dopust v nek hotel z bazenom v Grčijo?  A ni vseeno, če greš potem v neke naše terme?  Bazen je bazen.

Ne, ni enako. Niti slučajno ne. Ne gre za bazen, plažo, ampak gre za čisto drugačno vzdušje. To vemo tisti, ki imamo s tem izkušnje. In ne moreš primerjati nakup pajkic z zasedenostjo letala. Dejstvo je, da carterji med sezono vsak teden odpeljejo ogromno Slovencev na takšne dopuste. To je dejstvo. In ja, so družine, z enim otrokom, tiste z dvema so redke, s tremi jih ne vidiš. Ker se jim preprosto ne splača, to niti ne bi bil užitek. Takšni gredo v apartma, kamp ali kam drugam. Tudi sama bi na njihovem mestu šla kamorkoli samo ne v hotel.

Pol pa mejte bajsote ženske, ki nimajo kondicije še za dolg sex. Ne bi takega ne bi unega. Vse se da pogovoriti in sklepati kompromise v vezi.

Midva tako, 22.04.2024 ob 15:29

Kako ste tečni s tem prazenjem na plaži… Kot da je to edina stvar, ki jo lahko počneš na morju.

Odkar pomnim hodiva s partnerjem v hotele (večinoma all inclusive). Se zgodi da cel dan ne greva na plažo, niti v vodo. Igrava karte, greva do mesta na kakšen sladoled ali pa preprosto s kakšno družbo zabluziva pri sanku. Ja, kar dajte si duška s tolažbo kako sva pijanca. Oba sva družabna, veseljaka, rada spoznavama nove ljudi, nikoli ne leziva cel dan na plaži.

Rada pa imava tudi naravo, mir, občasno greva na kak hrib ali do kakšnega jezera, potoka…

In rada si tudi ogledujeva znamenitosti, temu so namenjena potovanja ali krajši izleti med letom.

Vsega po malem, torej. Dopust pa je čista uzivancija, niti ne greva počivati ampak se zabavati. Ponavadi prideva bolj utrujena kot sva šla, ampak z nepozabnimi spomini.

Takih aktivnih počitnikarjev, avanturistov kot se sama opisuješ je bolj malo. Realnost je pa nekaj drugega. Ene 10% je takih.  Družine z malimi otroci tako ali tako, penzionerji povečini tudi ne. Mogoče mladi pari brez prtljage, pa še to tisti bolj na friško. In pa tisti nek stalen manjši procent avanturistov, ki si tudi kaj privoščijo, si kaj ogledajo, kam gredo. Večina pa je tistih ležalcev na plaži, mogoče kakšen sladoled in to je to.

AnteLeon, 22.04.2024 ob 11:10

Drži glede teh hribolazcev. Menim, da so tudi karakterno bolj kritični, trmasti, neprilagodljivi in v odnosih s partnerkami občasno latentno posmehljivi.

Podpis

Hribi so hobi. Enim edini. Če to razumete kot obsedenost, vaša stvar.

Kolesarski spomenik, 22.04.2024 ob 16:26

Takih aktivnih počitnikarjev, avanturistov kot se sama opisuješ je bolj malo. Realnost je pa nekaj drugega. Ene 10% je takih.  Družine z malimi otroci tako ali tako, penzionerji povečini tudi ne. Mogoče mladi pari brez prtljage, pa še to tisti bolj na friško. In pa tisti nek stalen manjši procent avanturistov, ki si tudi kaj privoščijo, si kaj ogledajo, kam gredo. Večina pa je tistih ležalcev na plaži, mogoče kakšen sladoled in to je to.

Glede na najine izkušnje lahko povem, da kadar greva v hotel kjer je polpenzion je res, da se velika večina samo prazi na plaži. Kdaj greva na all inclusive varianto, je tega prazenja izjemno malo ali skoraj nič. Ljudje se dobivajo pri sanku, že čez dan nekateri konkretno zabluzijo in po mojih izkušnjah so najbolj družabni in največji veseljaki ravno penzionisti. Ti pari se že doma dovolj gledajo drug drugega, na dopustu se družijo z vsemi. Mladi pari, sploh sveže zaljubljeni, se večinoma držijo zase.

New Report

Close