Tipi obsedeni s hribi
Anonimno 4440, 22.04.2024 ob 11:03
V zadnjem času sem spoznala veliko vredu moških, ampak vsem je skupno eno.. Obsedeni so s hribi, gorami. Nekateri celo pravijo, da ne marajo morja. Fb poln slik s hribov in gorovij. Jaz si ne predstavljam, da poleti ne vidim morja oz. gledam ob sebi nekoga ki mu je to muka. Vsi so tudi pretirani introverti. Jaz se rada poveselim in med dopustom grem rada na morje (Hr., Turčija, Grcija), najraje imam ali incusive variante, rada si odpočijem, rada pa imam tudi vrvež, dogajanje, rada se zvečer poveselim na terasi, se družim z ljudmi. Čisto vseeno mi je če ne vidim nobenih znamenitosti, pomembna mi je sprostitev in druženje. Tem moškim pa se zdi že to, da na dopustu ne kuham izredno čudno. Nikoli nisem in nikoli ne bom. To zame ni dopust. Ima še katera moškega ki je absolutno za hribe, medtem ko je sama za morje? Kako funkcionira? Jaz se morju ne odpovem, tu ne morem sklepati kompromisov. Živim in delam za to, da si lahko to privoščim.
Kaj je zate kompromis? Ali ne to, da si na morju in še kje, kjer tvojim ustreza? Če se morju odpoveš, ne sklepaš kompromisa. Če kompromisov ne sklepaš, hodi tja, kjer ti izključno ustreza in spoznaj sebi podobnega moškega.
Nadalje-spoznala si v redu moške. Kaj točno ti je pri njih v redu, razen to da ti je uspelo napisati zgodbico? Pišeš, da so obsedeni in pretirani…
Res je, 22.04.2024 ob 15:35
Kolesarski spomenik, 22.04.2024 ob 15:18
Zagriženi hribolazci so ponavadi aktivni ljudje, športniki, kar ti zagotovo nisi.
Ni pa tudi hujšega, kot folk, ki cele dneve poseda v kampu pred prikolico in počasi srka hmeljni koktejl. Po možnosti se 40 let na istem placu, pod točno istim borovcem cele dneve pražijo na soncu. Da bi kaj videl, doživel, mu je španska vas.
Tole je čisto mimo. Jaz športam skoraj vsak dan, plavam vsaj enkrat na teden, hodim na tečaj solo salse že skoraj 11 let, telovadim tudi doma. In zdaj naj se med dopustom zagrizeno sportam in lazim v hribe kot nek obsedenec? Saj tudi na morju plavam, se udeležim kakšne aerobike, ampak to je to. Več kot dovolj.
Tip solo salsa, umrl od smeha. Ne rečem, če si ultra koordiniran in talentiran za ples, mogoče, za 99% tipov deluje pa tisto zvijanje in miganje z boki nekako poženščeno. Greš na uteži in intervale kot vsak normalen moški, da te malo tudi boli, da tekmuješ sam s sabo, da imaš žulje na rokah, če pa že ples, pa obvezno s toplo žensko, cela fora plesa je, da je senzualen, ne gre to sam s sabo.
Hribolazci so tudi meni obup. Tudi ženske zatežene. Ponavadi gre za zaprisežene sdsovce, zelo konzervativne. Cele vikende prezojeni plazijo po hribih in imajo odpor do morja. Jaz uživam na barki, morje, dobro vino, ribe ..ni ga čez takšne počitnice! Hribi no go! Je pa dosti Slovencev norih na hribe in slo gorenjsko. Poleti vse polno tam teh čudakov.
rok-1, 22.04.2024 ob 11:34
Cel hudič…
Za primer – rad imam morje in hribe. Kaj pa zdaj?
Samo da ne morja sredi sezone in v hotelih, ker me tam pobere od dolgčasa in formalnosti – in tudi ne hribov sredi hribovske sezone na popularnih točkah, ker je skoraj povsod gneča.
Rok-1 jaz enako. Izogibam se turističnim točkam v sezoni, si jih pa izven sezone privoščim in mi tako najbolj odgovarja. Oboje me mika, tako hribi kot morje, pa še kakšna reka in slap. Odvisno od letnega časa. Včasih je dovolj sprehod skozi gozd, posebej jeseni, spomladi pa po kakšnih travnikih…piknik ali samo ležanje v travi.
Vam jaz povem v cem je stos hribolazcev. 99,9% teh je skrtuharjev. Hribi stanejo ene gojzarje in hlace in nahrbtnik na 20 let, pa sendvic in pir s sabo. Morje pa hotel , sladoled, kalamare, kavice…
Ce ne verjames, tipa naslednjic stestiraj. Povej, da gres v hribe ampak naj rezervira en teden na Tirolskem, v francoskih alpah al v Svici. Pa javi, kaj bo reku hahaha….
Vam jaz povem, 22.04.2024 ob 22:57
Vam jaz povem v cem je stos hribolazcev. 99,9% teh je skrtuharjev. Hribi stanejo ene gojzarje in hlace in nahrbtnik na 20 let, pa sendvic in pir s sabo. Morje pa hotel , sladoled, kalamare, kavice…
Ce ne verjames, tipa naslednjic stestiraj. Povej, da gres v hribe ampak naj rezervira en teden na Tirolskem, v francoskih alpah al v Svici. Pa javi, kaj bo reku hahaha….
Točno to. In tipi, ki so na portalih vabijo na prve zmenke na sprehode ali pohode, da jim ni treba častiti tiste kavice. Skrtuharji, ki ne znajo uživati, kot je en omenil izredno konzervativni ljudje. Tak seveda ne bo šel v hotel, to je zapravljanje denarja, zenska ima da kuha. Vsi hribolazci, ki jih poznam si ponavadi nikoli ničesar ne privoščijo. Kavice (seveda ne, jaz sem športnik, ne posedam v gostilni), kakšno kosilo ali večerja zunaj (ne pride v postev, domače je najboljse, kuha seveda zena), kozarec vina tu in tam (ne pijem, sem sportnik), kino, gledališče (ne pride v postev, sem športnik, ne morem sedeti pri miru), toplice, savna (ne maram guzve), koncerti (ne maram guzve), izlet v kakšno mesto (ne maram guzve), nakupovalni izlet (ne maram guzve), obisk kaksne znamenitosti (na maram guzve), praznovanja, druženje (ne maram, imam raje mir), branje knjig (ne maram, grem raje na zrak). In se in se. Ne gre se za hribe, gre se za to da so ti ljudje res posebni. Zaprti vase, ponavadi celo zagrenjeni, imajo izjemno težek karakter… S takšnim nimaš kaj početi.
Nisem prav mlada, zelo sem družabna in že celo življenje veliko pogovarjam o teh vsakoletnih dopustih. Pa še nisem srečala ženske, ne mlade, še manj starejše, ki bi ne imela rada morja. Morda Janja Grnbretova pa kakšna, ki je alergična na sonce ali bolezensko zelo debela. Drugače pa ne. Tko, da mislim, da se nobena ne bi odrekla plaži, koktejlu, jutranji kavici ob morju, ribicam in pršutku zvečer ob obali. Je ni. Razen zgoraj omenjenih primerov, ki so izzvzeti. No, pa take, ki so tudi same škrtice, ki tud otrokom sladoleda ne namenijo in jih raj vlečejo s sendviči v hribe.
Mogoče je pa res kaj na tem, da si v hribih bolj skrtice …
Pravzaprav niti nisem pomislila na to. Jaz imam raje hribčke, urca, urca in pol gor. Pa obvezno potem v kočo kaj spit…
Morje poleti mi pa tudi čisto paše, ampak ga imamo vsi en teden dovolj, ker nismo take sorte, da bi samo ležali na plaži. Raje večkrat na leto pa različne stvari, malo morja, malo toplic, malo potepanj po mestih ali kakšnih izletov.
Pravilo je samo eno – da se sprostimo, odpočijemo, odklopimo… kjer koli nam pač paše.
Zdaj se je tema obrnila tako, da naj bi bili ljudje, ki hodijo v hribe škrti. Mogoče vseeno bolje, kot tisti na morju, čevapčiči ,meso, nihče ne ve odkod, pločevinka pivo, piščanec s Kitajske, zjutraj pa hitro z brisačo prostor rezervirat. In jamrat da je kepica sladoleda šla gor, in da se voziš do morja 5 ur.
Je ni take ženske, očitno nisi ravno razgledana. Če bi bila, ne bi pisala takih neumnosti. Že to, če si ti družabna, še ne pomeni, da so vsi ostali tudi. Introverti se dokaj neradi pogovarjajo na veliko o dopustih kot ti to počneš. Torej bolj slabo poznaš njihova razmišljanja.
Tako mimogrede: ko že omenjaš alergijo na sonce, kaj ti misliš, da v hribih ni sonca? Gore, kjer ni nobene sence? Pa pozimi na snegu v gorah?
Pa, če nekdo ne hodi se pražit na morje, a to pomeni, da nima rad morja ali kako? Če večino dopusta preživi v gorah, da ne mara morja?
Od kje ti, da Janja Garnbret ne mara morja? Zakaj si kar nekaj namisliš?
Kako zabiti moraš biti, da misliš, da vsi pijejo kavo, alkohol? Ne boš verjela, ampak nas je kar nekaj takih. Ampak ti trdiš, da še nisi srečala take ženske? No, jaz ne pijem ne alkohola, ne kave, zato ne maram ne koktejlov ne jutranjih kavic. Ampak za neko nerazgledano osebo, očitno take ženske ne obstajamo.
Res moraš biti zaplanakana ob takem razmišljanju.
Pa tako mimogrede, ko take neumnosti pišeš in, če se ne pražimo na plaži s koktajli in kavicami, da smo škrtice: si pomislila, da je še kaj drugega kot alkohol in kava na svetu? Si kdaj pomislila, da obstajajo dežele kot so Norveška, Švedska, Islandija, Nova Zelandija, Kanada… in da taki, ki ne maramo kofetanja, alkohola in svaljkanja po plaži, da raziskujemo take dežele?
Ampak ok, za butaste smo pač škrti, ker se ne nalivamo za alkoholom, se ne pražimo na plaži, ampak raje potujemo po hribih Skandinavije, Nove Zelandije…
Nisem replicirala avtorici, ampak tisti, ki pametuje, da ni take ženske, ki bi se odrekla koktajlom in kavici in podobnemu sranju.
Naklatila je toliko neumnosti, da glava peče. Problem pa je, da je veliko takih butar.
Pa ne vem kaj ima veze škrtost in hoditi v hribe? Ne vem, ampak razgledan človek ve, da hribi niso ravno zastonj. Gojzarji, čelada, GTX oblačila, samovarovalni komplet…
Niti ne vem od kje vam, da se vsi, ki hodimo v hribe, kar naprej fotkamo?
Nerazgledanost monkelj je brezmejna.
Sama zelo rada hodim v hribe, rada pa grem na izlet ali dopust tudi kam drugam. Pred leti sem hodila z zagrizenim hribolazcem. Vsak vikend je hodil v hirbe in niti slucajno ni prislo v postev, da bi midva sla za kaksen dan kam drugam. Bil je zelo kriticen do znancev, sodelavcev, itd, ki so hodili na morje, ali ki so bili v hribih, pa niso ustrezali njegovim standardom kako naj bi pravi gorniki izgledali.
Bil je tud zelo skrt in ko je bil on na vrsti za placat v restavraciji sva si razdelila pico na pol, ko pa sem placala jaz, pa je narocil svojo jed, pa solato, sladico in se kaj.
Nisem dolgo drzala z njim in nikoli vec nisem hodila s sportnim obsedencem.
Očitno ne obstaja več prilagajanja. Meni osebno je vseeno, morje ali hribi. Ne pa stalno eno in isto. Naj med tednom bezljajo na hrib in se vpisujejo v knjige, med vikendom pa je čas za skupno življenje. Enkrat sem, drugič drugam (hribi ali morje, ali poležavanje doma). Ali pa naj zjutraj bezlja v hrib, potem pa še skupaj nekam. Mi gre na živce to prenapenjanje in šponanje mišic. Čez par let pa ves kripelj, zatežen, obleži na postelji ali pa ne more nikamor, ker ga bolijo kolena, hrbet. Malo pameti manjka!
Po pravici, ne vem kaj bi na morju počel med tistimi upokojenimi boomercki, ki hodijo sončiti svoj speh tja na redne kalamare in cekirat svoje sokrajane. Tja greš lahko z atijem in mamico, se pogovarjat kolk veliko penzijo ima sedaj Jože, ki ima apartma par blokov naprej.
Hribi so lahko tud fajn. Greš še kam pokopati v kak facuzi, glamping, kanu, kajak ,bungee. Nešteto sans. In ženska, ki je sposobna potrpeti na pohodu, zna biti tudi dobra popotnica čez razburkano življenje.