Tipi obsedeni s hribi
Anonimno 4440, 22.04.2024 ob 11:03
V zadnjem času sem spoznala veliko vredu moških, ampak vsem je skupno eno.. Obsedeni so s hribi, gorami. Nekateri celo pravijo, da ne marajo morja. Fb poln slik s hribov in gorovij. Jaz si ne predstavljam, da poleti ne vidim morja oz. gledam ob sebi nekoga ki mu je to muka. Vsi so tudi pretirani introverti. Jaz se rada poveselim in med dopustom grem rada na morje (Hr., Turčija, Grcija), najraje imam ali incusive variante, rada si odpočijem, rada pa imam tudi vrvež, dogajanje, rada se zvečer poveselim na terasi, se družim z ljudmi. Čisto vseeno mi je če ne vidim nobenih znamenitosti, pomembna mi je sprostitev in druženje. Tem moškim pa se zdi že to, da na dopustu ne kuham izredno čudno. Nikoli nisem in nikoli ne bom. To zame ni dopust. Ima še katera moškega ki je absolutno za hribe, medtem ko je sama za morje? Kako funkcionira? Jaz se morju ne odpovem, tu ne morem sklepati kompromisov. Živim in delam za to, da si lahko to privoščim.
neem kaj jamraš stokaš pač najdi takega ki te bo vozil na morje in konec besed
tudi imam rad gore in resnično nebi hotel ženske ki vedno stoka in cvili morju
dobi enega z hrvaške in se preseli tja k njemu na morje in tam ostani
ne hodi nazaj v Slovenijo in boš imela problem rešen brez cviljenja in stokanja tukaj proti moškim ki imajo radi gore hribe
V hribe se hodi čez leto za vikende. Na dopust pa grem na potovanje, vsako leto za vsaj mesec dni. Na morje grem tudi, ampak več kot tri dni na morju ne zdržim in mi je škoda mojega časa za to, da bi gledal v luft. Sploh pa mi na kraj pamet ne pride, da bi šel v Turčijo ali Grčijo na morje, sploh ker imata ti dve državi za ponudit toliko boljših stvari, kot je morje. Sem bil pa že na takih plažah, kamor ta avtorica v lajfu ne bo prilezla, ker pač raje hodi po teh cenenih resortih. Slovenci so pa s tem morjem itak malo pretirano obsedeni in te kr malo postrani gledajo oz marsikje izpadeš čudno če na morje ravno ne hodiš. Avtorica tega prispevka je to tudi potrdila.
Tak je naš eden od sinov.
Nikakor ne mara gneče, vrveža. Ne mara morja, sploh pa ne poleti.
Nekaj let, od okoli 12 do 16 je bilo kar težko.
Potem pa je že ostajal doma, ko smo bili na morju.
Smo pa poskrbeli, da smo šli tudi v hribe. Poleti za kakih 5 dni. Zelo všeč mu je Avstrija. Potem pa še kakšen podaljšan vikend.
Mi pa na morje za 10 dni.
Ko je dopolnil 16 lwt smo kupili hiško v Dalmaciji. Tja hodimo za vikende in ni več problem, če je doma.
Glede na to, da zeli pogosto hodimo dol, ni potrebe, da smo poleti tam v kosu 14 dni.
Še sedaj, ko je študent, pa gre zelo rad z nami v hribe za nekaj dni.
Si ne predstavljam, da bi bila s partnerjem tako različna. Čeprav imam rada morje, ne maram hotelov.
Izjema so potovanja, a potem nisem v istem hotelu nikoli 1 teden. Se mi zmeša. Ne maram resortov, obožujem pa morje. Valove, čoln. Sonce, tišina, kjer je slišati samo valovanje morja, čričkov v daljavi on kakšnega galeba.
Če bi partner hotel v hotel AI..bi močno razmislila, kaj naju sploh povezuje.
Moj bivsi je bil obseden s hribi.
Jaz sem se mu prilagodila ce prov nikoli nisem bla za hribe.
Pac se prilagodim in si mislim super bom vsaj po hribih hodla in se rekreirala. Si sama nabavim pohodniske hlace in cevlje, itd…me je navdusil za hribe.
Po dolocenem casu sem se navelicala, imela grozne zulje po pohodniskih cevljih, glivice na nohtih tko da so poletne pedikure odpadle, na zacetku mi je bilo super, kasneje ne vec.
Bivsi je bil tak hribovc, na morju ni zdrzal, tko da sem nekajkrat sla sama na morje, s sestro ali s kolegico. Super je bilo, da je bil sportni tip cloveka/ hribi, kolesarjenje samo to da ni zdrzal na morju, jaz sem se mu 100% prilagodila za hribe, ne hvala.
Zdaj grem tudi sama ali s kolegico na kak hrib samo ne non stop, kot on, vsako bedeljo na hrib Lisca…
Dejansko ti moski ne vsi so grozno skrti- se v kocah sva zelo malokrat jedla, takoj domov kuhat za sporhet, ko te vse boli po hoji…groza.
Po dolocenem ca
WhitePower, 22.04.2024 ob 21:14
Hribolazci so tudi meni obup. Tudi ženske zatežene. Ponavadi gre za zaprisežene sdsovce, zelo konzervativne. Cele vikende prezojeni plazijo po hribih in imajo odpor do morja. Jaz uživam na barki, morje, dobro vino, ribe ..ni ga čez takšne počitnice! Hribi no go! Je pa dosti Slovencev norih na hribe in slo gorenjsko. Poleti vse polno tam teh čudakov.
Bivsi je bil hribolazec , iz dolenjskega konca pa ni bil sdsovc…loool
Res je, 22.04.2024 ob 15:14
takole je, 22.04.2024 ob 14:35
A ni lepo, da je tip bolj športen in uživa v gorskem svetu. Sam imam srečo, da je tudi moja ljubezen veliko raje v hribih kot pa da bi cel dopust preživela na morju. Ne vem zakaj se sekirate, zapitih pijančkov, ki uživajo v bifejih na plaži je več kot dovolj in izbiro imate velikansko! Ve ležite cel dan ob morju, on bo pa zraven v bifeju gledal in ocenjeval druge babe… Itak ste pa vse nikakve!
Evo, se en primer moškega, ki misli da je nekaj več in moške, ki imajo pac radi morje zmerja s pijanci. In zmerja ženske, da so nikakve. V čem je fora? Hodite v hribe samo zato, da se počutite nekaj več kot ostali (ker kao niste leni in zapiti), pričakujete da vam bodo ljudje ploskali, ker pa se to ne zgodi začnete žaliti. Raje imam sproščenega tipa, ki na morju zavije v bife (in ja, naj glede druge, če želi, nisem tako obsedena da bom s partnerjem hodila nekam kjer ni zive duše, samo zato da slučajno ne pogleda kakšne druge) kot pa da imam na grbi obsedenca s hribi, zagrenjeni človeka, ki zali vse tiste, ki se znajo tudi sprostiti in poveselili.
V kocah je veliko pijanckov, ki so zal planinci..niso vsi pijancki.
Tako da niso vsi planinci posteni…
Mene je pa presenetilo, da so me tipi takoj vabili na morje, ko jih še niti nisem dobro poznala. Meni se pa na morje ne da več, sploh pa ne s tipi, ki ne vem, kaj pričakujejo od mene. Meni je najbolje, da grem na izlet v kakšno večje mesto in se tam šetam in spoznam druge ljudi. Hribi so mi tud dolgočasni.
Vam jaz povem, 22.04.2024 ob 22:57
Vam jaz povem v cem je stos hribolazcev. 99,9% teh je skrtuharjev. Hribi stanejo ene gojzarje in hlace in nahrbtnik na 20 let, pa sendvic in pir s sabo. Morje pa hotel , sladoled, kalamare, kavice…
Ce ne verjames, tipa naslednjic stestiraj. Povej, da gres v hribe ampak naj rezervira en teden na Tirolskem, v francoskih alpah al v Svici. Pa javi, kaj bo reku hahaha….
To ja tako je treda deca stestirat.
Reces, da se mu bos prilagodila, predlagas en hrib v Svici, rezerviras najdrazji hotel…
Fuck, zakaj smo ene zenske tko moralne in skromne in se decom prevec prilagajamo, sklepamo kompromise oni pa nc ali zelo malo!
Vecina hribolazcev je res tko skrtih. Pa to so deci, ki imajo solidne place, ne minimalca.
To govorim o casih pred inflacijo, zdej se ne cudim ko je vse drago.
Ko bi si ti deci vsaj skuhali neko jed in dali v Tupperware posodo ne pa jebeni sendvic.
Za hribe mors se imeti palerino, dereze, nahrbtnik, rokavice, lucko ce hodis ponoci..ne sam gojzarje in hlace. Je pa ceneje, kot morje
lilly78421, 30.04.2024 ob 17:41
Vecina hribolazcev je res tko skrtih. Pa to so deci, ki imajo solidne place, ne minimalca.
To govorim o casih pred inflacijo, zdej se ne cudim ko je vse drago.
Ko bi si ti deci vsaj skuhali neko jed in dali v Tupperware posodo ne pa jebeni sendvic.
Za hribe mors se imeti palerino, dereze, nahrbtnik, rokavice, lucko ce hodis ponoci..ne sam gojzarje in hlace. Je pa ceneje, kot morje
? Pač ne imet hribolazca. Tkole pač v glavi zdrava oseba ne govori, ampak kontrol frik. Kontrol friki komandirajo in vsiljujejo svoja prepričanja. Pa ni važno a ima rajši hribe ali morje. Pa ne vem zakaj koga moti, če je kao škrtuh, a ker te ne pelje v gostilno na večerjo in v hotel na oddih? V hribe se ne nosi celega kosila zaradi praktičnih razlogov. Rabiš predvsem pijačo, energetske ploščice in kak sendvič. Zato pa so koče, ki nudijo hrano.
Ponavadi ne gre za škrtost, ampak za gnil odnos dveh oseb. Lahko je gnil samo eden ali pa oba. To samo drug drugega prcata v glavo s takimi izjavami.
V hribe ne greš zaradi hotela ampak zaradi uživanja v hoji, osvajanju vrhov, lepot narave, svežega zraka, pa še kaj bi se našlo. To je hobi, ki si ga vsak naredi po svoje.
Tudi slikarju, ki riše s tempetami na papir, verjetno ne boste šli rečt, da je škrtuh, ker ne riše z oljnimi barvami na platno, ali pač?
Anonimno 7266, 30.04.2024 ob 17:57
? Pač ne imet hribolazca. Tkole pač v glavi zdrava oseba ne govori, ampak kontrol frik. Kontrol friki komandirajo in vsiljujejo svoja prepričanja. Pa ni važno a ima rajši hribe ali morje. Pa ne vem zakaj koga moti, če je kao škrtuh, a ker te ne pelje v gostilno na večerjo in v hotel na oddih? V hribe se ne nosi celega kosila zaradi praktičnih razlogov. Rabiš predvsem pijačo, energetske ploščice in kak sendvič. Zato pa so koče, ki nudijo hrano.
Ponavadi ne gre za škrtost, ampak za gnil odnos dveh oseb. Lahko je gnil samo eden ali pa oba. To samo drug drugega prcata v glavo s takimi izjavami.
V hribe ne greš zaradi hotela ampak zaradi uživanja v hoji, osvajanju vrhov, lepot narave, svežega zraka, pa še kaj bi se našlo. To je hobi, ki si ga vsak naredi po svoje.
Tudi slikarju, ki riše s tempetami na papir, verjetno ne boste šli rečt, da je škrtuh, ker ne riše z oljnimi barvami na platno, ali pač?
Vem zakaj se gre v hribe, zaradi razgleda in narave.
Jaz sem imela smolo, da je bivsemu blo tezko placati palacinke in kafe v koci, vse 50/ 50 potem se nobenga spostovanja!
Nisem zahtevala fancy nobel restavracije, jebene palacinke in kavo ali zeliscni caj…loool
Velikokrat sem s sabo prinesla zeleni smuti od doma ali sadje, energetske ploscice, vodo, sendvici so mi nagravzni mogoc kak rogljicek ali strudl…
To je bilo med korono, ko se je zacela sam da bi skoz s sabo nosila stvari, ne hvala.
Mogoce zdaj, ko je inflacija.
Res je, 22.04.2024 ob 12:49
rok-1, 22.04.2024 ob 12:34
Res je, 22.04.2024 ob 12:17
Evo, že padajo komentarji – smrdljiva soba, cenena hrana, poscani bazeni, živalski vrt, dnevno varstvo… Zakaj je to potrebno? Zakaj takšen odnos? Jaz tudi ne hodim v hribe, ne hodim v koče, ne hodim kampiranje. Pa nimam takšnega slabsalnega odnosa do vsega, kar mi ne ustreza. Ja, morda sem bila res v dnevnem varstvu z animacijo, morda sem res plavala v postanem bazenu, morda sem res jedla ceneno hrano (ne grem na dopust zaradi hrane), ampak imela sem se super. Kaj ni to point dopusta? Da uživaš?
Za številne ni point samo to da uživaš, pač pa ta del dopolnijo še s čim.
Nekateri s skrbjo zase – od drugačne hrane, športa, namenske sprostitve (npr meditacija), masaž,…
Drugi s kulturo, zgodovino, umetnostjo, itd
Tretji z odmikom od drugih ljudi, približanju naravi, itd.
Kar je popolnoma razumljivo. Ni pa razumljivo to, da si takšni jemljejo pravico, da nas ki želimo na dopustu izključno uživati (in ne, to ne pomeni prazenje na plazi ves dan) dajejo v nič, se posmehujejo, se imajo za nekaj več, ker oni se pa ne dolgočasijo v hotelu (po možnosti še nikoli niso bili). Odreagirajo jezno in agresivno. Zakaj je temu tako? Če nekdo napiše, da uživa v tem da gre v gore, v kamp, na jadranje (zame nepredstavljivo, ampak se zavedam da nekateri v tem uživajo) ne bo nikoli deležen negativnih komentarjev. Ko nekdo omeni hotel pa nastane vik in krik. Kako si sploh drzne uživati v takšnem dopustu? Vsi se počutijo dolžne, da podrobno razložijo zakaj se takšnega dopusta ne bi nikoli šli. In vse to podprejo z zaljivimi in podcenjevalnimi argumenti. Morda sami sebe nekaj prepričujejo?
Vsi se počutijo dolžne, da podrobno razložijo zakaj se takšnega dopusta (all inclusive na plaži ob morju) ne bi nikoli šli. In vse to podprejo z zaljivimi in podcenjevalnimi argumenti.
Kot jaz vidim tale avtoričin prispevek, je ravno obratno. Ona pravi, da ne razume teh, ki hodijo v hribe, da so pretirani introverti, obsedeni s hribi, polno slik gorovja na FB….
Deluje kot da podcenjevalno gleda nanje, se ti ne zdi?
Glede argumentov, ki jih dajejo tisti, ki ne želijo all inclusive variante v hotelu, pa je po navadi najmočnejši ta, da rečejo, da jim za poležavanje na plaži in ob bazenih, druženje z ljudmi in veselice zvečer ni treba na drugi konec sveta, ki ga itak ne gredo gledat, ker so samo v hotelskem kompleksu. To je dejansko dober argument, se ti ne zdi? Če greš, kaj pa vem, v Egipt, in si cel teden v hotelskem kompleksu, v čem je štos iti v Egipt? Poskušam razumeti, ne sodim. V redu, če rečeš, da zato, ker je skupaj z letalsko karto ceneje kot če bi šla v isto zadevo v Sloveniji ali na Hrvaškem, okej, razumem. Jaz sem sicer med tistimi, ki jih na dopustu v tujih deželah zanima predvsem kultura, drugačnost, navadni ljudje, način življenja, tudi zgodovina, seveda. Ampak lahko zastopim tiste, ki si želijo samo miru in počitka. Samo ne razumem, zakaj je za to potrebno iti na drugi konec sveta. Zdaj spet, če je tu zima, ti pa greš nekam, kjer je poletje in uživaš v morju, spet zastopim. Torej?
Čaki mal, šla si v samoto na hrib. In pecala osamljene hribolasce in pol stokala, da bi šla na morje v družbo? Pojdi sama na morje v družbo, razglej se tam okoli in zapecaj enega, ki ima rad mirje in družbo
Na morju na žur in tam pecaj. Ljudje smo taki in inaku nima veze spol. Jaz poznam ogromno obratnih primerov.
Pravi dedec je takšen, ki je možat. To je delaven in ima veščine iz narave. Nagon je iz narave in hribov, kje so včasih živela plemena. Tudi ženice so bile pridne in skrbne.
Novodobne bi se samo crkljale in uživale, kot mucke na sončku in imajo skozi razvoj procesa drugačne poglede.
Prave ženske naj imaho dedce, ki jih vleče nagon za skrbnost narave, plemena in ženske, ki sovpada s načeli.
Novodobne pa rabijo še kakšno cartiko, ki se bota muckalu na plažici in kremami
res je ,raznolikost mora bit ,na vseh področjih ,lepo se je malo usest na kolo,smučat,med gorami samo par dni…ne nekih dolgih maratonov,si obrabljat kolena…morje ,muckanje ,kremca…potapljanje ,plavanje,lovit ribe s harpuno…hribe imamo pa vsi za hišami ,vsak dan se lahko zapodimo gor…pa kako vajo za telo je tudi ok nardit…
Nikoli nisem hodila v hribe, na morje pa tudi ne kaj dosti. V mladosti smo imeli doma kmetijo, dela je bilo čez celo poletje. Tako se nisem nikoli naučila pohajati. Mislim pa, da je med temi hribolazci veliko lenuhov, ki doma ne naredijo nič, če gredo vsak konec tedna v gore. Samo ne si izbrati takega za moža.
Konec tedna je treba kaj narediti doma, okrog hiše, po vrtu, pripraviti drva, ipd. ti hribolazci pa ne vidijo nobenega dela.
Je že boljše iti poleti en teden na morje, da se vsaj pošteno naplavaš. Jaz imam rada vodo, rada plavam, če mi ne rata drugače, grem plavat v ledeno mrzlo Vipavo.
Vsak ima svojo lestvico vrednot. Eno poletje sem si počitnikoval v par krajih od Ankarana do Dubrovnika in nato še v K. Gori in vse do Triglavskih jezer. Naporen šport pomeni nujno tudi vzdrževanje higiene, česar v gorskih kočah nisem našel v ustrezni obliki. Podnevi ukanje za potrjevanje nezrelih osebnosti, kup pojavov, ki me ne privabijo za več kot en dan od jutra do večera. Smučanje cele dan par ur nima pravega športnega občutka, je bolj neko razkazovanje. Plavanje v morju in tuširanje na plaži je več kot nič a še vedno to ni dovolj. Poležavanje ob stoječi vodi, med množico ljudi, greš k morju na vroče sonce kar drago plačaš in iščeš senco. Dvosmerno nasprotje. Kdor ne krepi telesa in duha med letom, tega tudi samo med dopustom ne more nadoknaditi.