Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Tiste, ki ste z NLB prešaltale kam drugam

Tiste, ki ste z NLB prešaltale kam drugam

Prišlo je do momenta, ko imam dovolj draženja NLB storitev in upravljanja s komitenti kot s svinjami z mehom. Ni samoumevno, da smo pri NLB, sedaj imamo možnost izbire, tako, da lahko prešaltam kam drugam.

Samo vprašanje, kam?

Katera ima najugodnejše pogoje glede tistih osnovnih storitev, krediti me zaenkrat ne zanimajo, me pa zanima: spletna banka, obveščanje prek SMSov, plačilo položnic pri okencu, mesečno vodenje računa, obresti, provizija za dvigovanje na drugih bankomatih?

Tiste, ki ste delale analizico, a mi lahko malo sporočite vaše rezultate?

NLB menda za plačilo položnice pri okencu zaračuna skoraj 500 SIT. Sama plačujem preko Klika, ampak se mi ubogi upokojenci, ki jim je spletna banka znanstvena fantastika, smilijo. Res oderuško.

Kam ste šle ve in kako ste zadovoljne?

Sem ze dve leti na Sparkasse in sem zelo zadovoljna.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Jaz sem šel k Sparkasse. Stroški vodenja računa so 550 sit – zajemajo pa praktično vse, tudi spletno bančništvo.

šla na BACA. zaenkrat zelo zadovoljna.

Na vsa tvoja vprašanja ne morm odgovorit, ker sem vzela nek paket, ki je bil pred letom dni v ponudbi, tko da imam vodenje računa 300sit, plačilo na okenuc…ne prakticiram, ker imam spletno banko (takrat so mi jo uredili zastonj), dvigujem pa brez nadomestila na vseh bankomatih.

ampak BACA je poceni samo prek internetne banke. na okencu te oderejo, sem plačala že 1.500 SIT za nakazilo. v bistvu je bilo prenakazilo na moj drug račun pri drugi banki preko ceste in jim zelo zamerim, da me niso opozorili na to, kakšna bo cena. ker če bi prej vedela, da me bodo odrli, bi dvignila denar in ga ročno položila na drug račun.
tako sem pa za ceno storitve zvedela šele pri pregledovanju izpiska… skrajno neprofesionalno.

pa še nekaj, vodenje računa za 300 SIT – samo v primeru, da nimaš nobene kartice, nobenega limita… kakor hitro izbereš dodatni produkt, tudi stroški drastično narastejo.
jaz plačujem za stroške vodenja 600 SIT

volksbank, preko volksbank onilne plačujem položnice, provizija je 49 sit, lahko dvigujem na drugih bankoamtih brez provizije, stroškov vodenja računa nimam ker sem še študent, zaenkrat zelo zadovoljna, vedno priajzni kar pa za NLB ne moram trditi, meni so se pri NLB zelo zamerili glede odnosa do strank, sploh na okencih ko plačuješ ali dviguješ denar, sploh se jim ne da delat, iNLB kartico imam uničeno tako da ne morem dvigovati in samo varčujem s to kartico (denar z enega računa prenesem na drugega) po vsej verjetnosi pa bom prešaltala z NLB na Banko Koper ker so se izkazali za izredno prijazne, moji sodelavki so ukradli dokumente in je kartico naročila v Lj. njena matična banka je pa v Kopru, jaz pa bi morala za novo NLB kartico v sovo matično banko, do katere pa ravno nimam blizu

Sem na Hypo in zelo zadovoljna. Nižji stroški vodenja računa, nižje provizije plačila položnic (plačujem elektronsko), denar dvigujem kjerkoli brez provizije in kar je ključnega pomena za nas, kredit je neprimerljivo ugodnejši.

Se zavedate, da ste vse na avstrijskih bankah.
Ko vas bodo pa spraševali, če ste za prodajo tega in tega podjetja tujcu, boste pa proti.

elaine, če ti domača banka ponuja enako visok kredit po 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} višji ceni, ali pa ti sploh ne odobri kredita, v bistvu nimaš neke možnosti, ne?

se pa zavedam tega, da imajo avstrijske banke trenutno skoraj dumpinške cene z edinim ciljem, da izrinejo slo banke s tržišča. ampak proti temu bi moral ukrepat nekdo drug, ne jaz.

Priporočam Delavsko hranilnico, ker imajo verjetno najugodnejše pogoje na trgu:

Za imetnike z rednimi prilivi:
– brezplačno vodenje 12 mesecev,
– stroški vodenja od 150 – 250 SIT oz 0,63 – 1,04 EUR,
– obrestna mera na računu 0,8 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465},
– obrestna mera za limit 8 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465},
– za 0,2 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} odst. točke ugodnejše do kredita v hranilnici,
– provizija za plačilo položnic samo 80 SIT oz. 0,33 EUR.
– brez provizij na bankomatih
– DARILO: evrokalkulator!

Njihova stran je

Elaine, ne bluzi.

Smo potrošniki, ki se obnašamo (vsak zase) racionalno.

Zaradi odnosa, ki sem ga doživljal kot ponižujočega zame, sem šel – po vrsti – od Gorenjske na NLB, od tam pa na SKB in pristal pri Hypu, kjer sem zadovoljen z njihovo fleksibilnostjo in spoštljivostjo do mene, njihove stranke.

Toliko.

Hypo! Provizija za plačevanje preko Hyponeta je 60 sit, na okencu ne plačujem, mislim pa da je 380 sit. Provizije na bankomatih ni, stroški vodenja računa so… 480 sit (nekaj takega).

Ja, se zavedam. In tuja banka mi daje vec od domace. A ni to svinjarija?

Zaradi mene naj se vsa slovenska podjetja prodajo tujcem, ce mi sami ne znamo dobro delat.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Jaz sem pa kar na NLB. Stroški vodenja 470, pa imam čisto vse: Klik, Teledom, avtomatski odzivnik, Mobo, trajnike…In vse to sem dobila zastonj (sem pač vzela takrat, ko so storitev uvajali in je bila brazplačna). Imam posojilno Eurocard, pa Viso…imela sem pa tudi Karanto (obe vrsti), pa mi ne ustreza in sem jih vrnila.

Če jih kaj rabim, pošljem preko Klika ali jih pokličem na Teledom. In še vedno smo vse rešili.

Aja, na okencu pa položnic nikoli ne plačujem (za vse imam trajnike ali pa jih plačam preko Klika).

SKB:
STR. VODENJA 420 SIT
provizija za plačilo položnice preko SKB neta 50 sit
vodenje elektronskega bančništva 100 SIT

za firmo pa:
STR. VODENJA 1200 SIT
provizija za plačilo položnice preko SKB neta 70 sit
vodenje elektronskega bančništva 500 SIT

naj še kdo napiše, ki ima firmo koliko plačuje
hvala lp

Midva sva zelo zadovoljna z NLB. Matično banko imava v nekem oddaljenem majhnem kraju. V MB na NLB ni nikoli gužve, če morava kdaj kaj urejati (ampak 1xletno, včasih položiva kaj denarja, če na karticah preveč zapravljama), klik in teledom dobila zastonj, vodenje računa 470, plačilo položnic preko klika 75sit…. Ne vem, meni se ne zdijo ravno oderuški in nesramni…… Res pa je, da še nikoli nisva bila v nedovoljenem minusu in imela težav z banko.

Za stanovanjski kredit, ko se bova odločala, pa so rekli, da se dogovarjajo individualno, glede obresti in da ne veljajo njihove splošne zahteve ter obresti za vse enako…..

Prej sva bila nekaj mesecev na NKBM – ti šele živijo v nekem starem svetu…..

Upokojenci pa tako imajo večina položnic na trajnik, ki je spet cenejši, tako da je teh uboščkov zelo malo….

lp,

N.

tudi jaz nisem bila nikdar v minusu ker sploh ne morem biti, ampak naslošno njihov odnos na okencu in pa naročanje novih kartice moraš iti na amtično banko in ne na katerokoli NLB

SKB že tretje leto. Zelo zadovoljna z osebno referentko. Plačujem preko SKBneta – provizija je 50sit na položnico. Lahko dvigujem na vseh bankomatih brez provizije.

NLB, poslovni račun 1.300, plačilo položnice na okencu 240 sit. Ostalih storitev pa ne uporabljam.
Drugače navadni osebni račun: prek klika je provizija 75 sit, za trajnike po novem 35 sit (če niso v okviru iste skupine ali kako že).

Sparkasse

Nisem šla, zato, ker si potem povsod začetnik, vse jovo na novo in predno prideš do statusa, da te vsaj malo upoštevajo traja spet leta in leta. Zato ne grem, se pa tudi ne pustim kar tako odgnat, če od svoje banke kaj želim, itak mi trgajo za svoje usluge vsak mesec, naj potem tudi kaj nardijo, zato jih imam, plačujem!

New Report

Close