Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Tisti, ki imate sušilca nad pralnim strojem

Tisti, ki imate sušilca nad pralnim strojem

V našem primeru sušilca ni možno namestiti direktno na pralni stroj, zato si bomo morali omisliti kakšne nosilce na samostojnih nogah. Zadeva bi morala zasesti čim manj prostora, ker smo omejeni s širino.

Kako naj to rešimo, kje se to dobi, kako se takim nosilcem sploh pravi, …

Hvala za namig!

lp, t.

Mislim, da se dobijo tudi sušilci, ki jih lahko namontiraš na steno.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Rešitev moramo poiskati glede na dejansko stanje. Stroje ze imamo in prostora se ne da spremeniti. Vem, da taki nosilci obstajajo, samo ne vem, kje jih iskati in kaksni sploh so.

t.

Dobijo se nekakšni podstavki za pod sušilec in imajo jih v vsaki trgovini z belo tehniko Markur, Big bang…

TUDI MENI SO REKLI, KO SEM SUŠILCA KUPILA, DA RABIM NEKE NOSILCE. KO PA SEM JIH ŠLA KUPIT SEM UGOTOVILA, DA SO TO NAVADNI KUMIJASTI NASTAVKI, KI JIH DAŠ NA NOGE STROJA, SAMO ZATO , DA NE DRSI. V BISTVU SO BILI PA ŽE PRILOŽENI V PAKETU S SUŠILCEM.
DRUGAČE PA NE RAZUMEM KAJ RABIŠ

LP MICI

takole imamo mi narejeno:.
Iz lesa je mož naredil kakor eno omarico, vendar brez sprednjih vrat, tudi zadnja stranica je delno izžagana zaradi vsemogočih kablov, cevi…Dodatnega prostora takle okvir res ne zavzame
V glavnem okoli in okoli pralnega stroja.
Luft tega lesnega okvirja med strojem in okvirjem je kak cm,morda 1, 5 cm nič več.
Tako so nama svetovali tudi na servisu, kajti z centrefugiranjem pralnega stroja se počasi pomika tudi sušilec in dostikrat je nato sušilec padel iz pralnega.
Probaj še to verianto!

Nam je pa tast skupaj s sušilcem (jupi – hvala) prinesel eno navadno penasto podlogo za kopalniška tla – se jih kupi na metre. Smo jo dali med pralni in sušilni stroj pa se ob nonstop laufu v enem letu ni še čisto nič premaknilo!

Nosilci so že v samem sušilcu, saj proizvajalec dopušča namestitev na tla ali na stroj (mi imamo Gorenje). Dejansko ti nosilci tako fajn držijo, da se sušilni ne premakne niti za mm, tudi ko stroj ožema s 1200 vrtljaji.

Ti nastavki so priloženi zraven sušilca. To so taki priseski, ki se prisesajo na pralni stroj. Tudi močna centrifuga pralnega stroja ne zabriše dol. No, vsaj pri nas je tako že pet let……..

Hmm, v mislih sem si sicer ustvarila neko sliko kot npr. nekakšno mizo na dolgih nogah 😉 in bi potem sušilec stal na tem. Ne vem, če je to sploh izvedljivo na način, da bi bilo dovolj stabilno in nosilno. To je zraslo čisto v moji glavi …

JANAG, ja tole bi verjetno šlo, samo nekaj me zanima: ali imate to kišto dejansko narejeno kot box (tudi s spodnjim delom), se pravi, da pralni stroj potem stoji v tem (pač brez vrat in z zadnjimi odprtinami)?
Skrbi me tole premikanje pralnega stroja. Očitno imamo tako zafušan tlak v prostoru, da nikako ne morem naštelati višine nogic.

Nosilcev ni bilo poleg sušilca, je pa bilo rečeno, da jih dobim pri pooblaščenem prodajalcu. Žal gre le za nastavke za namestitev direktno na pralni stroj, kar v našem primeru ni izvedljivo (imamo pralni stroj Gorenje Simple&Logical, s tipkami na zgornji strani).

t.

mi imamo brez tega spodnjega dela. Kot narobe obrnjen U, vendar z neko vezno ploščo zadaj. Se lahko prišravfa z vijaki, tako da samostojno takle okvir lahko stoji.

glede nastavkov pa pravim, da se jih nismo ravno zaradi težav ki se lahko dogajajo nismo upali dati (po besedah serviserja, seveda).
Raje imamo nekaj fiksno, kot da cvikaš da se bo čez x let to zgodilo…

New Report

Close