Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Tisti s 4 otroki – kakšen avto?

Tisti s 4 otroki – kakšen avto?

Vem, da vas je takih na forumu bolj malo, a zanima me, kakšen avto imate tisti s štirimi ali petimi otroki? Na trgu je kup avtov s 7 sedeži, a mislim, da imajo vsi zelo majhne prtljažnike, jaz pa bi rada poleg otrok peljala tudi voziček in še kaj. Kako je z varnostjo v 7 sedežnih avtih? Zadnjič sem v Motoreviji brala, da je pri Reno espace pri trku zadaj nevarno sedeti (delali so neke teste), še posebej menda na levi strani. Razmišljamo tudi o multipli, saj ima v primerjavi s 7 sedežnimi avti še kar velik prtljažnik, pa me zanima, pri kateri višini lahko po novem zakonu otrok sedi spredaj.

Multipla… meni je tudi všeč, ker ima prostora ravno za 6 in prtljažnika je kar nekaj, pa možu avto ni všeč.
Kupili bi Espace, pa ga takrat tu (v tujini) še niso imeli
in tako imamo zdaj C8. Prtljažnika res malo, nekaj bi ga pridobili, če bi sedeže postavili 2+3+1… zdaj imamo namreč kar 2+2+2.
Malo večji se mi zdi še Sharan, a je tudi dražji, če se ne motim…
Uspešno izbiro!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mi imamo sicer tri otroke – in multiplo. Avto je mega – prostora ogromno. Tudi zadnji sedeži imajo naklon, kar je super, ko otroci zaspijo. Kako je z vožnjo spredaj po novem, pa nimam pojma :(((

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

Včeraj sem slišala po radiu, da mora otrok, da lahko sedi spredaj, imeti 12 let in vsaj 150 cm višine.
Velja verjetno še preveriti!

Ali pa tole

Priporočam Opel Zafira-poleg 5 -ih sedežev ima še 2 dodatna(v prtljažniku) pospravljena oziroma vdelana v “dno”-sta nevidna,ko jih ne uporabljamo…V poštev pa seveda pridejo vsi enoprostorci

S tremi otroci in psom in visokimi varnostnimi zahtevami je za nas le en:

Toyota (Previa)
ker je varen (toyota se najmanjkrat pokvari – po raziskavi asistenc na cesti – adac) in ker ima stalen 4-kolesni pogon (varnost, ja spet) in ker ima 7 sedežev in še velik prtljažnik za njimi. Običajni 7 sedežni enoprostorci imajo ponavadi zadnje sedeže v prtljažniku, prtljažnega prostora pa ne. Tu imamo oboje.

Ker je relativno star lahko zelo poceni, pa vseeno zanesljiv.

Ker je edini avto na trgu, ki se mu vsi sedeži zadaj zložijo tako, da zadaj nastane eno veliko dvojno ležišče, brez velikih grbin.

Ker je relativno nepopoularen in zato upam, manj mikaven za tatove….

Ali pa Toyota Corolla verso,ki ima tudi možnost sedmih sedežev.Je pa res da je potem prtljažni prostor kar majhen.
Se splača pogledat
LP

Mi smo se odločili za VW Touran in smo zadovoljni. En sedež imamo praviloma potopljen, tako, da je tudi prtljažnika dovolj za voziček in vsakdanje reči, ko pa se bolj potepamo, pa zaboj na streho, pa je.

Za 4 otroke bi ti jaz priporočala Fiat Multiplo, ta nova je sploh luštkana. Vsi ostali enoprostorci so za 5 in več otrok, temu primerno so tudi veliki – kot kombi in to mi ni všeč.
Če potrebujete še večji prtljažnik (ponavadi enkrat na leto), pa daste enostavno strešni kovček.

KIA CARNIVAL L.P.

Mi imamo (rabljen) Chrysler Voyager s 6 sedeži in smo z njim zelo zadovoljni.

Pogosto prevažam 5 otrok. Imam Toyoto Avensis Verso in sem zelo zadovoljna.
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Mi smo kupili rabljeno Toyoto picnik (2+2+2), je pa res, da ima majhen prtljažnik. Predlagam, da si za tak avto omislite Montano (dodatni prostor na strehi).
lep dan, moi

Touran rules!!!
Ostalo pa vse enako kot krtek.

New Report

Close