Toaletni papir
Čisto enostavno.
Ljudje so nakupili olala zalog. Ker predvidevajo da vse ne bodo mogli pojesti v času, ki je naveden na embalaži (rok uporabnosti), predvidevajo da bodo to hrano vseeno pojedli (saj ne veš kaj še bo v trgovinah).
In potem stopi na sceno enormna poraba toaletnega papirja.
LJUDJE GLEDAJO V NAPREJ!
To je trenutno vse z moje strani :).
Ni racionalnega odgovora. Zadnjič so eni avstralski novinarji spraševali ljudi po trgovinah, ki so imeli polne vozičke toaletnega papirja. Odogvori so bili v stilu “za vsak slučaj”, “nikoli se ne ve”, “ker vidim, da drugi to delajo”, ipd. Najbolj pošten je bil en moški, ki je rekel, da zato “ker smo neumni. Ampak mi je žena ukazala, da moram kupiti zalogo wx papirja.”.
Ma kaj skret papir, poglej, v Ameriki je zmanjkalo najprej pasje hrane po štacunah – na nasprotni polici je mačja hrana 🙂
https://images.24ur.com/media/images/1000xX/Mar2020/1d1acc3d18_62397295.jpg?v=d41d
O norem kupovanju WC papirja povsod, kjer je virus, berem že par tednov. Zdaj se verjetno norija začenja tudi pri nas.
Verjetno so WC posli take intimne zadeve, za katere si ne želimo, da so kakorkoli ovirane. Ali pa je kaj drugega; bodo morali povedati psihologi. Za kopičenje hrane se mi zdi da pravijo, da gre za reševanje tesnobe.
ljudje bodo več doma, torej bodo tudi več na wcju doma in posledično bo poraba papirja večja.
Papir se ne pokvari, torej, zakaj ne bi imel neke zaloge, da ne bo treba že po dveh dneh karantene izvajat nekih urgentnih ukrepov ala s školjke pod tuš ipd.
Ljudje so pač pametni. Jaz imam vedno nekaj zaloge doma, sedaj sem jo pojačal, ampak to že v začetku februarja.
Že celo zimo hodim enkrat na teden v trgovino in to je to. sedaj že cca 3 tedne še redkeje. Vem, da se še vedno lahko okužim, poskusim pa zmanjšat to možnost.
poleg tega se mi ne da hodit v trgovine v teh razmerah, ki bodo samo še slabše…..zboleli bodo tudi trgovci, prevozniki in proizvajalci, torej mimogrede lahko zmanjka kakšne zadeve.
tisti, ki želi pa je lahko še naprej pameten in gre vsak dan v vsaj tri trgovine po sveže žemljice, mortadelo in rolico sekret papirja.