Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Toaletni papir

Toaletni papir

Sem pa videla na fb posnetke ekstremov, madona😯
cele sobe nabasane z 100 in več flaš 3l olja, cele skladovnice papirja, hrane, pijače. Skladišča praktično, po moji oceni za par let krize. Kdaj lepo prosim porabiš preko 300 litrov olja, če seveda nimaš doma pekarne krofov?

Palomo bi lahko rešili…

Si vis pacem, para bellum.

Palomo bi lahko rešili…
[/quote]

Govorim globalno. V zda prva stvar, ki je je zmanjkalo – trikrat ugibaj.
Psihološki fenomen.

Govorim globalno. V zda prva stvar, ki je je zmanjkalo – trikrat ugibaj.
Psihološki fenomen.
[/quote]

Poker bodk po novem igrali z rolcami WC papirja namesto z žetoni.

Ampak to je dokaz da je večina ljudi ovac, ki ne znajo razmišljati s svojo glavo. Tako kot takrat, ko eden začne kosit po vinogradu, kmalu po celem hribu odmevajo vse kosilnice in mute…

Si vis pacem, para bellum.

Jah, verjetno velja pregovor v vseh razmerah: puno jedeš, puno sereš … Če imaš veliko hrane, moraš met tudi wc papir.
[/quote]
No, končno en odgovor iz baze.

Naj vam jaz podam absolutno pošten odgovor. Kvečjemu je čuden kdor se čudi nakupom skret papirja. Ljudje običajno kakajo v službi in trošijo služben skret papir. Sedaj pa bodo doma in tudi bodo jedli več. Iz tega enostavno izhaja, da bo potrošnja papirja doma nekajkrat večja. In povsem razumno je da ne hodiš vsake 5 dni po skret papir ampak si ga kupiš za kak mesec. Ena družina s 4 osebami, če bo cel mesec doma bo porabila zagotovo vse 4 pakete papirja ki ga je nakupila. Vsi, ki mislite da ste nekaj več in da ste heroji, ker živite doma z pol rolice skret papirja na mesec pa vam sporočam, da za hrabre obstajajo vojna žarišča, tujska legija, ne pa prepiranje in čudenje porabi skret papirja. Vse jasno? Naslednje vprašanje prosim.

Kdorkoli, prav imaš!

Bide?

Mislim, da bi se tukaj dalo vsaj v osnovi malce nasloniti na Freuda (ali junga, ce komu bolj pase) in preuciti, do katerih vedenj ali ravnanj vodi zastoj v t.i. analni fazi. 😉

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Mislim, da bi se tukaj dalo vsaj v osnovi malce nasloniti na Freuda (ali junga, ce komu bolj pase) in preuciti, do katerih vedenj ali ravnanj vodi zastoj v t.i. analni fazi. 😉
[/quote]

Ja, samo nisem si predstavljala, da je ta pojav tako množičen.
Madona, recimo – rečejo ti “ej, začenja se kriza, hitro nakupi potrebno, jutri ne bo ničesar več” in folk se zapodi – direkt v toaletni papir?
Resno?

Ja, samo nisem si predstavljala, da je ta pojav tako množičen.
Madona, recimo – rečejo ti “ej, začenja se kriza, hitro nakupi potrebno, jutri ne bo ničesar več” in folk se zapodi – direkt v toaletni papir?
Resno?
[/quote]

To je podobno, kot bivakiranje pred Ogriz’kovimi trgovinami ob izidu kakega novega ajfouna, le da se tokrat aktivirajo drugi segmenti populacije. V kriznih situacijah nekateri “ohromijo”, nekateri se zaradi tesnobe odzovejo “ofenzivno, tretji pa se odzovejo defenzivno (ponavadi gre za neko razmerje vsega trojega). Nakup toaltnega papirja je v bistvu blazenje notranje tesnobe, ko ima clovek obcutek izgube nadzora nad okoliscinami. Gre za trajno dobrino, ki “tudi cez 7 let prav pride”, je povezana z intimnostjo, je poceni “investicija”,… in zato blazi tesnobo (daje obcutek nadzora nad situacijo)

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

To je podobno, kot bivakiranje pred Ogriz’kovimi trgovinami ob izidu kakega novega ajfouna, le da se tokrat aktivirajo drugi segmenti populacije. V kriznih situacijah nekateri “ohromijo”, nekateri se zaradi tesnobe odzovejo “ofenzivno, tretji pa se odzovejo defenzivno (ponavadi gre za neko razmerje vsega trojega). Nakup toaltnega papirja je v bistvu blazenje notranje tesnobe, ko ima clovek obcutek izgube nadzora nad okoliscinami. Gre za trajno dobrino, ki “tudi cez 7 let prav pride”, je povezana z intimnostjo, je poceni “investicija”,… in zato blazi tesnobo (daje obcutek nadzora nad situacijo)
[/quote]

Hm. Ok, če ti tako praviš.
Priznam, da smo se mi tudi založili – s čokolado, predvsem na mojo pobudo 😂😂
Nikoli ne bom pozabila temnih časov, ko so bile na voljo samo “šećerne tablice” 😣

Nikoli ne bom pozabila temnih časov, ko so bile na voljo samo “šećerne tablice” 😣
[/quote]

Cokolada je zakon. Ceprav jo jem poredko, a kadar jo, uzivam v vsakem grizljaju. Najraje imam tiste z visoko vsebnostjo kakava (ta grenke) s kandiranimi pomarancami. 🙂

Cokolada je zakon. Ceprav jo jem poredko, a kadar jo, uzivam v vsakem grizljaju. Najraje imam tiste z visoko vsebnostjo kakava (ta grenke) s kandiranimi pomarancami. 🙂
[/quote]

A ne? 😛
v bistvu je pri nas tako, da smo doma, delamo od doma, založeni s hrano, (za toaletni papir moram še pogledat 😉), v civilizacijo (trgovino) gremo pa šele takrat, ko bo zmanjalo čokolade 😂😂😂

The Great Toilet Paper FAMINE of 2020 Explained
https://www.youtube.com/watch?v=lNPodC4KJYU

Hm, ne vem, men še manjka kakšen razlog. 😆

Jaz sem se domislila enega razloga. Po hrano ljudi ni sram poslati koga drugega, po WC papir pa verjetno še vedno marsikoga. Po drugi strani pa ta logika ne izdrži. Ko želimo na enak način razložiti nakup vložkov in tamponov. Tudi po to najbrž ne pošiljamo radi drugih, pa ni brati ali slišati, da bi ljudje toliko grabili po teh izdelkih kot po toaletnem papirju.

Razen…če gre za različne navade oziroma za sram glede na… spol. Hmmmm

Panika,
Kupovanje velikih artiklov je način za kontroliranja panike.
Toaletni pair traja zelo dolgo in velika količina papirja je preprosto velika količina, večje nekaj je večji je občutek vreddosti stvari.

Veliko ljudi na svetu si toaletnega pairja sploh ne mire privoščiti in ga ne uporablja. Spet drugi uporabljajo vodo, kar je bolj higiensko a zahteva malo znanja 🙂

Ta obsedenost je značilna za ZDA, Združeno kraljesvo, Avstalijo in sedaj še za ostali del zahodne konzumistične civilizacije (delno tudi Kitajska a ne na kmetih).

[/quote]
si torej drugačna od sekretarjev? v ničemer. isto sranje drugo pakovanje. Odgovor na začetku torej lahko najdeš samo v sebi. zakaj si v panika razgrabila čokolado, da jo je za druge zmanjkalo?

si torej drugačna od sekretarjev? v ničemer. isto sranje drugo pakovanje. Odgovor na začetku torej lahko najdeš samo v sebi. zakaj si v panika razgrabila čokolado, da jo je za druge zmanjkalo?
[/quote]

Sploh je nisem, kje si to prebral? Vzeli smo samo količino, preračunano na dva tedna.
Kar ni tako gromozansko, kot se sliši 😅
Ne pojemo je tako veliko, je pa res, da pri hiši mora biti, če ne, se nam zdi, da nekaj manjka.
Plus veš kaj? Če zagusti, jo lahko zamenjam za toaletni papir 😁

Sploh je nisem, kje si to prebral? Vzeli smo samo količino, preračunano na dva tedna.
Kar ni tako gromozansko, kot se sliši 😅
Ne pojemo je tako veliko, je pa res, da pri hiši mora biti, če ne, se nam zdi, da nekaj manjka.
Plus veš kaj? Če zagusti, jo lahko zamenjam za toaletni papir 😁
[/quote]

pa boš vedela kje pišeš. Ne se sedaj ven vlečt, koliko si nabavla in za koliko časa. tudi sralci bi lahko rekli isto.
enaka si, tu se pa delaš fino. A misliš, da se zalagat s čokolado je bolj fensi, kot pa s sekret papirjem??? kot sem rekel, isto sranje, drugo pakovanje.

A si ne perejo eni riti s flašo vode in roko. Potem je ta roka nečista, žrejo pa s čisto roko. Malo jih povprašajte po natančni tehniki častilce Alaha in vaš problem glede skret papirja je rešen.

Zato, ker je poceni in z nekaj zavitki napolniš police ter tako dobiš občutek varnosti, nadzora.
Če kupiš 8 zavitkov kave ali 8 zavitkov wc papirja, je razlika v volumnu. In to je to. Podzavestno.občutek nadzora

pa boš vedela kje pišeš. Ne se sedaj ven vlečt, koliko si nabavla in za koliko časa. tudi sralci bi lahko rekli isto.
enaka si, tu se pa delaš fino. A misliš, da se zalagat s čokolado je bolj fensi, kot pa s sekret papirjem??? kot sem rekel, isto sranje, drugo pakovanje.
[/quote]

Tisti, ki čokoladi reče sranje, itak nima ker praskat.

Tisti, ki čokoladi reče sranje, itak nima ker praskat.
[/quote]

:-)))

New Report

Close