Najdi forum

Naslovnica Forum Sex v mestu tok danega bivanja

tok danega bivanja

Seksualnost naj bi bila privlačna zato, ker vanjo usmerjamo naše celotno osebno življenje. Toda zakaj počnemo prav to? Le zakaj bi bilo naše telo za nas ogledalo naše biti, če ne zato, ker je naravni jaz, tok danega bivanja, ob čemer nikoli ne vemo, ali sile, ki nas nosijo, pripadajo njemu ali nam – oziroma nikoli niso v celoti njegove ali naše. Ni preseganja seksualnosti, tako kot tudi ni seksualnosti, ki bi bila zaprta samo vase. Nihče ni v celoti rešen ali izgubljen.

---------- le vent nous portera...

kaj ti razumeš pod seksualnost? delitev na moški in ženski spol? deelitev na močnejši in šibkejši spol? spolno privlačnost med moškim in žensko? reprodukcijo in nadaljevanje vrste?

v osnovi je to telo in tu ni nobene dihotomije. že od samega začetka-rojstva smo ljudje seksualna bitja.

---------- le vent nous portera...

se pravi , telo pripada meni duša pa bogu? in vsakdo ima pravico početi s svojim telesom kar hoče? ampak, naše početje s telesom omejuje morala, in morala je močnejša od zakonov, seveda smo seksualna bitja nismo pa svobodni v svoji seksualnosti.

Khmm..mala….Moški in ženski pogled na spolnost je praviloma različen in zato takšne zmedene reakcije nas dedcov…. Znano je, da ženske dojemate spolni akt (beri: fu*) najbolj v svoji glavi..kjer ni pomembn čas,intenzivnost,velikost, kraj….balablabla

Kaj pa ti misliš, kaj je zdrava sexualnost?

Zato…nayi….ne se s flešijem kregat nooooo….on ma vse popedenano.. in mislim, da tvojo seksualnost pozna bolje kot ti sama…zato… ne upiraj se mu…pa bos končno nasla pot do nebes…..

cmoka.

leta letijo - iščem stevardeso

zazanavam kanček ironije v tvojem postu? lepo, nimam pa jaz kogarkoli namena pošljati v nebesa , še manj pa v pekel- to mi je tako..morbidno?

dobra tema
a časa ni.

ja, res ugotavljam, da nam (moškim in ženskam) delujejo različni deli možganov. in smo posledično nekompatibilni.

flash, čisto fenomenološko gledano, telo kot pojav v svetu… od tod izhajam. ti pa si še vedno pri katrezijanskem dualizmu, duša-telo.

se nisva ujela, škoda.

---------- le vent nous portera...

verjetno imaš v mislih kartezijanski dualizem od Descarta? seveda lahko ločiš telo od duše, samo problem je dokazati obstoj duše, jaz ne verjamem vanjo, še manj v 21g, stvar je sledeča, stavek telo pripada nam, duša pa bogu ,je treba brati v prenesenem pomenu -če je zate telo sredstvo ki ti omogoča bivanje ( tako kot nam omogoča avtomobil gibanje) in je tvoj vrat namenjen temu da ti nosi glavo in je tvoja muca oz tvoji spolni organi namenjeni nadeljevanju vrste in občasnim užitkom kaj je potem tisto kar te definira kot žensko in mene kot moškega? kaj določa tvojo seksualnost- vitko telo, gladka in napeta koža ter joški, črtica med nogami, čipkasto spodnje perilo, mini krilo, podvezice,? seksualnost se spreminja glede na geografsko širino, dve stopinji levo ali desno pa ima seksualnost drug pomen

pa pustiva dihotomijo.

kaj določa mojo seksualnost? seksualnost oz telo (če lahko pojma enačim) je in ostaja transcendentna glede na spoznavajoči ego (jaz), ni dejansko dana v zaznavi, ni določena (celo fizično je določena le za omejeno časovno obdobje in je podrejena teku časa), ampak omogoča rekonstrukcijo in doživljanje na podlagi vključenosti-vrženosti v svet, čigar strukture ta ego potem na svoj-sebi lasten način vključuje v svojo telesnost.

---------- le vent nous portera...

telo ki ga enačiš s seksualnostjo ti je dano sedaj- ali je pri tem seksualnost spreminjajoča gleda na tvoj “jaz”? seveda je, ker se tudi tvoj jaz spreminja in z njo percepcija tvoje seksualnosti v določenem časovnem obdobju ki se tokom časa spreminja tako kot se spreminja tvoj jaz- pri tem sta tvoja seksualnost in tvoj jaz neločljivo povezana- se pa rekonstrukcija oz obnova vrši z reinkarnacijo-pri tem pride do ločitve seksualnosti( telesa) in jaza( duše)-medtem ko jaz ostaja enak prejšnji življenjski izkušnji in se nato nadgrajuje, se seksualnost lahko in tudi naj bi se spremenila-amapak spet se postavi vprašanje kaj definira seksualnost- ego ali telo?

zdaj sva lepo prišla do uvodne misli, predvsem tele:
Ni preseganja seksualnosti, tako kot tudi ni seksualnosti, ki bi bila zaprta samo vase.
seksualnost kot telo se v vseh časih prepleta z egom.

---------- le vent nous portera...

če se vrneva k Descartes-su in njegov izrek- mislim torej sem-preneseš v temo – seksualnost to sem jaz-torej?

:)))) dobra, tale.

ampak pozabljaš, da izhajava iz fenomenologije (vsaj jaz v danem primeru). torej descartove teze odpadejo, prav tako tudi “psihologizem” freudovega tipa.

vem, da mislim, ker najprej mislim.

---------- le vent nous portera...

se pravi da tvojo seksualnost opredeljuje misel? kar pomeni da je tvoja seksualnost v mislih, in v misllih se kaže človekova veličina,- in če postavim tvojo veličino( seksualnost) v razmerje do vesolja? kaj je večja veličina tvoja seksualnost ali vesolje?

spet. svet- in vesolje, če hočeš- razumeš po kartezijansko kot produkt subjektovih misli. telo-seksualnost kot določljivo oziroma določeno.

pa ne gre za misli, šele dejanja določajo človekovo bistvo.

vesolje? med izkustvom, ki ga imam jaz o njem in tem, ki ga imaš ti, ne bo nikdar mogoče neposredno soočenje. tudi če se spoznava še tako intimno ne.

---------- le vent nous portera...

misel opredeljuje tvojo seksualnost, če te postavimo v razmerje z vesoljem je veličina vesolja neprimerno večja kot tvoja seksualnost in vesolje ima premoč nad tabo in če celotno vesolje zgrmi nate in te ubije imaš ti kljub temu premoč nad vesoljem, kajti ti veš kaj te ubija, vesolje pa kljub svoji veličini ne ve o tem nič , ker ti se zavedaš, vesolje pa ne in tako je dokazano naya da je tvoja seksualnost večja od vesolja.
lep večer

ja, lepa parafraza Pascala: “Človek je kot trs, najbolj slaboten v naravi. Vendar je to misleči trs.” ni kaj.

ampak še vedno sva nekje v 17 stoletju.

torej, moja misel: zavest misli, telo pa deluje, seveda sta vzajemna, prepletajoča se. in šele to je človekovo bistvo, njegov jaz, namreč dejavnost in prav zato je lahko seksualnost transcendentna glede na spoznavajoči jaz.
gre za aktivno udeleženost v situacijah v danem času in prostoru – brez tega tudi nobena misel ne napreduje.

in zdaj, lahko noč

---------- le vent nous portera...

sama veš da zavest deluje na večih ravneh-že v osnovi lahko zavest razdelimo na delujočo ( kontrolirano) zavest in podzavest ki deluje na nezavedni ravni-sedaj se postavi vprašanje- če zavest usmerja naše misli in telo deluje na podlagi teh naših misli in to prepletanje definira naš jaz- je to v resnici naš jaz? ali pa je to jaz v kontroliranih razmerah- namreč kontrolirana zavest je omejena z genotipom in fenotipom in predvsem z družbenimi normami okolja v katerem živimo.Se pravi da tu potem govoriva o kontrolirani seksualnosti.

saj pravim, da seksualnost presega/je transcendentna glede na zavest samo, čeprav se z njo tudi prepleta. sicer pa fenomenologija, iz katere tu izhajam jaz, zavrača pojem podzavesti kot produkt psihologizmov. pravzaprav podzavest “spravi” v telo, vsaj deloma.

če pa izhajava iz psihologije (Freud, Lacan) dokaz za to, da podzavest obvladuje zavest bolj, kot si mislimo, naj bi bila “napaka” v izražanju, se pravi, ko rečeš tisto, kar nisi mislil, ampak v resnici želel… primerov je polno, gotovo se ti je že zgodilo, morda celo (ker smo že na tem forumu), ko si v postelji eno žensko poklical z imenom druge…

zdajle imam polno motečih dejavnikov, se opravičujem, če je moja misel malo zmedena…

---------- le vent nous portera...

a prideš nazaj?

leta letijo - iščem stevardeso

kaj, sem šla predaleč?

veš, razo, če bi bila misel že dejanje, potem bi ti… zamisli si 😉

---------- le vent nous portera...

New Report

Close