Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Tolažilne dude?

Tolažilne dude?

Ker se pripravljamo na prihod novega člana bi rada pridobila kakšen nasvet.
Zanima me ali so tolažilne dude obvezne? Oz jih priporočajo. Ali se otroci drugače ne morejo umiriti, kljub temu da jim je vse ok in jih pestijemo?

Kako, nekako bi poizkusila brez.

Kaj mislite?

Pa ne se kregat kaj je bolj prav, samo res me zanima.

hvala lepa
Miki

🙂 Obvezne dude res niso. 🙂 Pravzaprav priporočajo, da so otroci brez dude. Jaz bi rekla tako: poskusi brez, pa če ne bo šlo, boš dala pa dudo. Počakaj vsaj toliko, da dojenje dobro steče, da ne bi otroček mešal dude in dojke (če imaš namen dojit seveda). Mi smo poskusili dober teden brez. Pa je mala skozi visela na joški, pa če ni bila na joški je jokala, tudi če ji ni nič manjkalo. Nisem imela živcev, niti srca, da bi otročka pustila, tako da smo uvedli dudo. Malo mi je žal, da nisem potrpela še par dni. Malo pa sem zadovoljna, saj vem, da je tudi mali to pasalo.
Tako da, odločitev je tvoja.
Pa malo še pobrskaj po forumu z iskalnikom, o tem je bilo že ogromno pisano.

Naši dve nista imele dude oz. jo je imela prva nekako od 6-tega dneva do enega meseca. Ergo, iz lastnih izkušenj ti povem, da seveda lahko otroci preživijo brez dude, je pa res, da sta se naši veliko nosili in dojili, a mene to ni tako motilo.

pred približno mesecem dni sem v Delu brala zanimiv članek na temo koristnost dude pri dojenčkih. Ameriški znanstveniki so namreč ugotovili, da naj bi bile dude pri dojenčkih od 1 meseca do enaga leta koristne. pri otocih, ki so imeli dudo je bilo manj smrti v posteljici in pa ugotovljeno je tudi, da naj bi imeli ti otroci manj vnetje ušes. V članku še piše da je v Zahodni Evropi trend, ki vzpoduja uporabo dude.
Pravijo tudi, da je škodljivost dude za zobe zanemarljiva, glede na kosristno le-te.

Toliko kot zanimivost.

Moja hčera jo je imela ponoči skoraj do 2 let. Jaz sem pristaš dude.

Vsekakor je plus, če vam uspe brez dude, že zaradi estetskih razlogov. Res, da jo po novem priporočajo, ampak sto študij, sto različnih rezultatov.

Jaz sem tudi mislila, da bo moj otrok brez dude. Rodil se je prezgodaj in na dudo so ga navadili že v lLjubljani, na intenzivni negi za nedonošenčke. Pa naj bi bili tam ta naj ta bolj pediatri. In duda je še danes prisotna, ko si jo ne želi več, jo sam vrže ven.

Tudo nimamo samo eno, skoraj vsak mesec mu kupimo novo in jo menjamo kot zobno kartačko. Do sedaj ni bilo težav. Zakaj ne,zaradi estetskih razlogov, to mi ni jasno?

lp

Bolj nevarna kot duda sta prst in steklenička s sokom ali sladkanim čajem. Steklenička ne mislim hranjenja temveč tisto, ko ima otrok stekleničko non stop na razpolago kot tolažilko.
Duda je zelo fajn zadeva, ker se otrok prej potolaži. Ni pa nujno ,da ima vsak otrok rad dudo. Pri nas je imel le prvi dudo, drugi in tretji pa je tudi pod razno nista marala. Pobčka imata pač predolg jezik :o)) in ju duda duši.

Always look on the bright side of life!!!

New Report

Close