Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek toscana

toscana

Z otroki bi šli za 3 dni v Toscano. Kaj priporočate, da si ogledamo (predšolski, 2.r), priporočate kakšno nastanitev? Po galerijah ne bi hodili, zaenkrat imam v mislih Ostržkov park in par ur Firenc.

malo severneje maš Emliia Guastalla, pa lahk tamale pelješ na ogled proizvodnega obrata od Smega. to bi znalo po moje biti precej zanimivo (vsaj zame bi blo)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Kot prvo, meni bi bilo škoda it samo za 3 dni, ker konec koncev Toskana ni tako blizu, pa še ogromno je za videt v tistih krajih. Sploh v Firence ne bi šla za samo za par ur, pa niti ne poleti, ker zna bit blazno vroče.
Blizu Collodija imate kup lušnih mestec – Pistoia, Lucca z zanimivim obzidjem, Pisa z znamenitim poševnim stolpom, Vinci je simpatična vasica z da Vincijevim muzejem… Pa še kup manjših krajev in vasic, ki jih človek odkrije spotoma, tole mi je v prvem hipu prišlo na misel.
Sicer pa v Google vtipkaj “tuscany with childern” pa malo preklikaj, kaj bi vam bilo zanimivo videt.

… sladoled pa še bolj :))
Šalo na stran, v Piso na stolp jih le pelji, sicer pa bi jaz za tako malo časa se bolj v Firencah držala, Boboli park je za otroke super, ker ni tako vroče. Kje pa spite?

Sienna in San Giminiano sta veliko vrednejsi ogleda kot Firence. Sta manjsa in manj naporna, vsaj meni. Ce se vam da iti na Genovo, vam priporocam akvarij.

No ja, 3 dni, pa Siena in San Gimignano, spotoma še Firence in Genova… kaj pa imaš od takega izleta razen vožnje? Za Italijo si je treba vzet čas, ne samo dirkat od enega mesta do drugega.
Pa seveda, Toskana niso samo Firence pa Siena in San Gimignano… Je še ogromno zanimivih malih mestec in vasic, prekrasno se je kar tako malo brez posebnega cilja vozit med grički, it vmes na kakšno dobro domačo papico…
Mi Toskano znova in znova odkrivamo že skoraj 20 let.

New Report

Close