Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Trgovke – kako je pri vas?

Trgovke – kako je pri vas?

Zanima me kako imate urejene odhode na dopust tiste, ki ste zaposlene v trgovini? Ali to pomeni, da če gre sodelavka na dopust tisti teden, ko ona dela popoldan sem jaz dolžna potem zamenjati izmeno in delati popoldan? Imam šefa, ki odločno trdi, da je to praksa po vseh trgovinah pa me zanima ali je res tako? Sem dolžna tako dealati ali se lahko na kaj sklicujem ( zakon?). Hvala za odgovore. Žogica Nogica kako je s tem pri vas v H&M?

Delavec pri izbiri časa, kdaj bo delal ravno nima nekih pravic. Če ti direktor odredi, da moraš delat popoldne, se moraš s tem tudi strinjat, razen, če nimaš upravičenih razlogov.

Pri nas je tako: greš na dopust kdaj hočeš, šefa zanima samo to, da trgovina laufa, kar pa pomeni, da ena dela cel dan ali pa se flikamo še iz druge trgovine…Fino ne!!!

pri nas je isto z to razliko da je ena poslovalnica v Mariboru, druga v Brežicah in se ne moremo menjavat kar posledično pomeni celodnevne izmene za tisti čas ko je sodelavka na dopustu. Višek ur seveda ni plačan.

lp

tanca

Katera pa je to trgovina da je tubi v Brežicah. sem iz tega konca pa me zanima

Pri nas ni tako. Če grem na dopust tisti teden, ko sem popoldne, ne bo neben od rednih zato rabil delati namesto mene. Nas je dovolj, da nas pride več rednih na izmeno. Sicer pa je tudi precej študentov, ti imajo pa fleksibilen delavnik, s tem, da sami povejo kdaj lahko in kdaj ne. Res pa je, da ne moremo vsi od rednih naenkrat dobiti dopusta (če bi hoteli npr. ob novem letu,…). Dopust načeloma dobim vedno ko želim, le ob kakšnih kampanjah ne, ker imam pač tako delo, da moram biti tam. No, zdaj imam itak še kar precej porodniške pred sabo. :))

LP

Nas je zaposlenih sedem v trgovini,4 dopaldan in 3 popoldan.će gre kdo od popoldnaskih na dopust ali bolniško,vedno dela kdo od dopoldancev popoldne,samo mi se zmenimo da vsak dan drug.

New Report

Close