Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Turčija – cene

Turčija – cene

Kakšne so cene prehrane in pijače v Turčiji – mislim npr. kosila, če greš jest ven– enako kot pri nas ali cenejše?

Nameravam na potovanje v Turčiji,vendar preko agencije, kjer prehrana in pijača nista vključeni, pa me zanima, kakšen strošek lahko predvidim še za hrano in pijačo?

Hrana in pijača je mnogo ceneje. Moraš pa z kake glavne ulice v notranjost.

Pač ne greš tja kamor ti svetuje vodička, ampak se obrneš v nasprotno smer in vohaš.

turčija – ankara, istambul, izmir, …. ali mislil alanyo?

Južna Turčija.

Tako je. Najboljša odločitev, kar sem jih naredil, je, da sem se odpovedal all inclusive.

Vsekakor ti priporočam zgornji nasvet – malo ven iz glavne ulice. Pa malo poglej, kje se zadržuje večina domačinov, tam je sigurno OK, ugodno in tudi dobro. Odvisno, kam greš, ampak svetujem, da pogledaš prej cene in nikakor ne nasedeš “zapeljivim” natakarjem, ki te bodo iz vseh koncev vabili in nagovarjali. Greš dalje brez pomisleka. Najboljšo hrano in najbolj ugodno sem jedla prav tam, kjer je od daleč izgledalo, da je restavracija bolj zapuščena in bedna. Razen, če je bila polna domačinov in ne turistov, se razume. Predvsem pa se potrudi in ne nasedaj besedam prodajalcev ali natakarjev, ker te hitro znajo prepričati, prehitro. Turčija je lepa in veliko je za videt, ne pokvari si razpoloženja še z vsiljivimi prodajalci. Lep dopust ti želim!

Kaj pa prehrana za diabetike?
Je za dobiti npr. črn kruh, polnozrnate testenine ali je vsa krana popolnoma drugačna, njihova?

V hotelu smo imeli na voljo različne vrste kruha, tudi v trgovini (supermarket Migros). Testenine, kolikor jih je bilo (v hotelu) so bile navadne. Predvsem je njihova hrana sestavljena iz zelenjave, mesa, riža oz. bulgurja, sadja, sestavljenih solat itd. in pa precej sladkih sladic. Če si naročil kebab zunaj, je bil ponavadi ovit v tortilji podobno “palačinko ali na krožniku pa bel kruh zraven ali z rižem (belim). Teh polnozrnatih zadev v lokalih nisem ravno zasledila (razen kruha). Mogoče pa imajo, le da jaz nisem bila pozorna. Meni je bila njihova hrana okusna in tudi precej zdrava se mi je zdela (tisto, kar sem jedla). Če pa je v celoti primerna za diabetike, pa ne vem. V trgovini so pa dobro založeni, tam boš verjetno našel/našla več stvari.

Hvala lepa vsem za nasvete in lepe želje.

New Report

Close