Najdi forum

Naslovnica Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice turistična taksa na hrvaškem

turistična taksa na hrvaškem

Mislim, da sem nekje zasledila, da se lahko prijaviš tudi na policiji ( namesto na turističnem uradu ) in te pride ful ceneje. Ali morda katera ve kaj več o tem? Hvala.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u517588.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p517589.png[/img][/url]

če letuješ pri neko, ki svoje dejavnosti nima registrirane.
ker vsak registriran sobodajalec na Hrvaškem plačuje letni pavšal – odvisno na št. postel, ki jih ima- in mora svoje goste prijavit sam.
hoteli inturistična naselja imajo to urejeno. če letuješ tam se sam ne moreš prijavljat.
sploh pa so sistemi med ponudniki tur. storitev in policijo povezani. ko se prijaviš napr. v hotel si že avtomatsko tudi v policijski evidenci.
res ne vem kam bi prišli, če bi se vseh ne vem kolk milijonov gostov šlo prijavljat na policijo.
pa itak je tt 1 € po osebi za odrasle in 0,5 € za otroke od 12-18 let na dan.
če te pa inšpekcija dobi neprijavljenega- to se lahko zgodi edino pri zasebniku- je kazen po osebi cca. 500 €. tako, da je dobro preverit ali te je zasebnik prijavil ali ne.

No, mi se že dooolga leta prijavljamo na policiji in ne na turističnem uradu.

Dejstvo pa je, da smo lastniki nepremičnine, ki ni kvalificirana kot vikend in s prijavo urejamo začasno prebivališče v stanovanjski hiši. Moramo pa prinesti izpisek iz zemljiške knjige, da dokažemo, da smo še vedno mi lastniki. Cena prijave pa je okrog 4 kune, velja pa pol leta.

LP!

New Report

Close