Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Učiteljice, vsaka vam čast

Učiteljice, vsaka vam čast

Danes bila prvič na roditeljskem sestanku in ne morem verjeti, da starši toliko komplicirajo glede svojih otrok
– moja xy pa pride vsak dan žejna iz šole. A v šoli sploh kaj pijete? Saj bi vendarle morala vsak dan spiti vsaj 2 l vode
– a lahko prinese s seboj zobno pasto za umivanje zob – ona bi tako rada imela zobno pasto v šoli ( pa noben od otrok je nima in se umiva zobe samo z vodo )
in še in še in še.
Danes sem ugotovila, da pa si ne bi niti pod razno želela biti učiteljica. Otroci ne komplicirajo nič, njihovi starši, pa- bog pomagaj! Da ne bo žejen, da ne bo lačen, da bo barvico pravilno držal v roki, da ga ne bo slučajno kdo grdo pogledal, bog ne daj kaj rekel….

Če se spomnem svojih šolskih dni – ma nihče me ni vprašal, če sem lačna, če sem žejna, če se je učiteljica kaj drla na nas. Danes pa so nekateri starši KATASTROFA OD STARŠEV!

Prosim povejte učiteljice, a je normalno, da otroka že v prvem razredu vpišeš na 7 različnih krožkov, ali sem pa je z menoj kaj narobe?

Pod tole se pa podpišem.

Tudi učiteljice pravijo, da z otroki še gre, ampak starši da so pa obup.

Se popolnoma strinjam s tvojimi ugotovitvami.
Ne, 7 krožkov je absolutno preveč. Pri nas priporačajo 1 -2 ob pogoju, da ju bo otrok celo leto obiskoval. Saj vsi vemo, kako izgleda april…

Z vsem se strinjam – samo glede krožkov – nam je bilo v 1. razredu rečeno, naj se vpišejo na čimveč dejavnosti, ker itak vse potekajo v podaljšanem bivanju.

Drugače pa – jaz pridem z vsakega roditeljskega čist frapirana nad vprašanji.

ja starši sami nevejo kaj bi radi,namesto da otroke učijo prilagajana svetu,jih učijo obratno,da se mora svet prilagoditi njim.

Jaz tudi!

Mi smo ga tudi imeli danes, sestanek namreč. Otroci grejo junija na tabor za 4 dni. Je učiteljica prosila naj ne kliče cela družina, babice dedki, starši….Otroci ne smejo imet svojih tel. s sabo, namreč in s tem smo se starši strinjali že v poletni šoli v naravi. Vendar enim gospem ni dovolj, da slišijo svojega otroka 2x ali 3x v 4ih dneh. Ko prispejo, učiteljice to spšoročijo na radio in je tam objava, da so varno prispeli. Če je karkoli narobe, pa itak takoj sporočijo.
Ne razumem, kako lahko starši tako sitnarijo, saj otroci grejo na lušno…..pa 13,14 let stari…
Mislim too much.

Lp

Pri nas se pa na roditeljskih sestankih v šoli prav fajn imamo, imam srečo, da so hčerkini sošolci sami normalni otorci normalnih staršev – ali pa smo pač taki vsi mi, provincialci 🙂

Recimo letos smo učiteljico smrtno resno spraševali, kdaj bodo podaljšali šolo v naravi na 7 dni in če vzamejo s sabo še mlajše bratce in sestrice. Pa zmenili smo se, kdaj bo piknik in da gremo skupinsko na Nanos.

Klicanja otrok v šolo v naravi pa tudi jaz ne razumem – kaj ga pa vprašate? Če se ima fajn? Ja, seveda! Upam, da kdo ne vpraša otroka, če kaj pogreša mamo!

Pri nas je bila mamica na prvem srečanju v vrtcu ogorčena, ko so vzgojiteljice rekle, da naj bodo otroci brez uhanov, verižic, da ne bo poškodb ali izgubljeno. Samo odkimavala je in rekla, a sedaj naj ji pa vsako jutro uhane sname. Ja, madona, saj gre za varnost lastnega otroka.

V prvem razredu ni bilo nič posebnega, mogoče samo to, da so starši svoje ljubčke slikali ob vsakem koraku.

Veselim se roditeljskih sestankov, da vidim, kakšne stvari si bodo pametne buče izmislila, da se bom lahko režala.

Ja, ni lahko biti učiteljica, tudi vzgojiteljica ne, pa veterinar tudi ne, vsi imajo skupno točko, niso otroci, niso živali, tiste problematične, odrasli bumbarji so tisti, ki ne poznajo razumne meje.

Še en podpis!!!!

Ja, pri nas na sestanku so hotli kar hišni red spremenit. Zato ker je enim staršem preveč vlogo za jutranje varstvo napisat ali samo do učiteljice stopit preveč.

Me prav zanima koliko Persenov pred sestankom pojedo učiteljice ali vzgojiteljice. Že jaz bi kakšnega rabila, da sem lahko 2 uri tih, pa kakšnemu kaj ne rečem. :-))

Delo z učenci je prekrasno, ko se pa spomniš na starše, pa njihove muhe in nevzgojenost, ti pa vse dol pade.

Hahaha, perseni verjetno več ne primejo. Po moje je treba kakšen štamprle žganega ruknit, da se lahko režiš butastim komentarjem namesto da bi jokal.:)

A ena zgoraj bi pa, da se na tabore vleče še mlajše bratce in sestrice!!??? Kaj takega pa še ne! In ti ter starši v tvoji skupini se imate za – kakšne? Kaj vse človek ne sliši!

Jaz sem bila tudi presenečena nad kompliciranjem staršev na prvem roditeljskem sestanku….nisem mogla verjet!

Se strinjam s predhodnicami, kompliciranje za znoret. Pa da pojedo premalo, so lačni, nekateri preveč, so predebeli, pa preveč oblečeni v podaljšanem , pa premalo pri telovadbi…. Kaj je pa doma?

🙂

Pri nas ni bilo nič posebnega, vprašanja so bila na mestu.
In ja, zobno pasto imajo vsi v šoli od prvega razreda, vodo za pit pa tudi. Šolska prehrana je zdrava, z veliko sadja in zelenjave. Smo pa na podružnici, ki tudi ima nekaj prednosti pred matično šolo.

enako, tudi sama sem bila šokirana na prvem sesatnku v 1. razredu kako pametujejo starši. Nisem mogla verjet. Saj nič čudnega, da imajo učiteljice probleme z otroki, saj si nič ne upajo, k se staršev bojijo.

He he, iz lastnih izkušenj povem, da se z leti hudo navadiš na tovrstne cvetke… Sem pa jezna, ko starši komplicirajo glede traparij, da bi mi pa povedali o zdravstvenih posebnostih otroka pred odhodom na naravoslovni tabor, to pa ne.

Seveda, mi bomo letos za v Čatež prijavili tudi našega 4-mesečnika, naj se otroci zgodaj navadijo samostojnosti :-)))

Ker sicer se nam kaj lahko zgodi, da sončki pri 8ih letih ne bodo sposobni 4x prespat od doma – poznam resnične primere. Ampak jih imam na sumu, da bolj starši trpijo 5 dni brez otrok kot obratno…

OK, saj imajo tudi pri nas za pit, AMPAK .- a mora učiteljica vsak dan preverjat, če so vsi RES izpili 2 l vode, ker naj bi bilo to priporočljivo in nato KANISTER VODE NA HRBTU VLAČIT, da bo samo pipico odprla, ko bo kateri sonček slučajno žejen?

A mora vsak dan zvagat 1/2 kg zelenjave in 1/2 kg sadja in počakat, da to sončki pojedo, ker je priporočeno vsaj 1/2 kg zelenjave in 1/2 kg sadja na dan?
Ma lepo vas prosim. Učiteljica je plačana zato, da otroke nekaj nauči – to je namen šole, ne pa da jih pita s hrano, vodo in ne vem še čim.

Če pride otrok lačen domov, mu naj dajo starši jesti. Če pride žejen, mu naj dajo piti. Je pač lačen in žejen, pa kaj? Bo pač doma tudi jedel in pil in potem zlil vase razliko do 2-eh litrov vode, če je to nekomu tako nujno.

A odrasli pa pridemo siti in zadovoljni iz služb?

Povem vam, da bodo s takimi sončki potem, ko bodo v službi sami problemi.

New Report

Close