Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus ukrepi nekaj na pol

ukrepi nekaj na pol

Ti ukrepi so pa tudi nekaj na pol. Odpovedujejo vse prireditve, sejme, tudi na prostem. Pa četudi ni ravno veliko ljudi, kakšni lokalci. Po drugi strani pa, so se Italijani še danes lepo šetali po trgovskih centrih v Novi Gorici, Sežani in podobno. Šele zdaj naj bi zaprli mejo. Po izjavi Šarca sledimo zgledu Avstrijcev. Očitno nimamo jajc in nismo prej upali.

Trgovski centri (sploh večji), kjer je frekvenca ljudi enormna, pa polni, tam po njihovo ni nevarnosti okužbe. Pa si na blagajni pol metra ali manj od potencialno okuženega. Prodajalka je v svoji izmeni v stiku z recimo 1000 ljudmi, pa če je recimo prvi okužen je v nevarnosti vseh preostalih 999. Pa ne rečem, da bi morali biti vsi zaprti. Ampak ali rabimo toliko nakupovalni centrov. Dejansko vsaka vas ima že skoraj vsakega trgovca.

Tisti, ki je bolan ali ima simptome, ponavadi ostane doma, se ne udeleži sejma oz. prireditve. Po hrano v trgovski center pa mora. Torej,če ga boš dobil, ga boš veliko prej v trgovskem centru kot na kakšni prireditvi.

Ljudje si resno delajo zaloge, razkužila gredo v prodajo bolje od najbolj vročih žemljic. Osebno videl danes na lastne oči. Po vsaj 10, pa tudi do 30 in več razkužil kupi posamezna oseba. Delajo enormne zaloge.

Ja če pa ti minister (al kdo že) reče ne si delat zalog, valjda takoj letiš nardit zaloge. Mislm nooo….

New Report

Close