Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek umetno ali naravno krzno okrog vratu

umetno ali naravno krzno okrog vratu

kupila sem lep plašč, okrog vratu pa ima našito eno grdo, zmečkano umetno krzno. (črn) Zanima me kje naj kupim lepši krznen ovratniček- in kolikšna je razlika v ceni za naravno in umetno krzno. Za katerega bi se odločile ve? IN za kakšno barvo????Plašč je cel črn.

10000hvala.

umetno – sploh ni govora, da nase navlečem pravo krzno.

umetno – črno

Jaz imam krzno raje na zivalih kot na sebi.
Sicer pa kdo, pa se se danes hoce kititi s tujim krznom? Razen par tistih straih mam iz naftalina in par modernih dam, ki ne vidijo dalj od svojega nosa.
Predlagam ti, ce si zelis dati tuje krzno okrog vratu, ga sama pridobi. Ulovi zival, jo ubi (brez puske, da ne bo nepotrebnih lukenj, kar z macolo po glavi), jo sleci in nadaljuj proces, dokler ne bos dobila zadovoljive kolicine , da bos lahko pokrila svoj bogi goli izpostavljen vratek temu hudemu sibirskemu mrazu, ki trga kosti.

Lep dan se naprej!

enako kot nataša-
se ne bi počutila ok s pravim krznom na sebi.

enkrat sem v NY šla v eno trgovino z unikat pletenimi kapami. ful odštekane. ena mi je bla še posebej všeč … dokler nisem videla, da ima z volno in ostalim kombinirane prave človeške lase!!

me je kar minilo … in nisem nič kupla.

če bi mogla vsaka lepa dama, ki jo vidiš v +20 v pelc mantlu, na tak način krzno pridobivat…..mislim da bi se na miljone živalim rešilo življenje

Sama bi se odločila za naravno krzno, ki bi bilo v osnovi črno s tem da bi bile dlake proti koncu drugačne barve. Recimo kakšna severna lisica zna biti zelo lepa. Zanimivi so mi šal ovratniki jih zavežemo s trakom, če je plašč možno nositi tudi brez dodatkega ovratnka. Agresivnim živaloljubkam pa samo tole. Vsak ima pravico, do svojega življenskega nazora in tudi pravico, da mu drugi ne vsiljujejo svojega.

ah, oprostite!!!Nisem mislila resno. Tudi sama še nisem nikoli imela okrog vratu-ali kjerkoli kaj iz naraVNEGA krzna. Je pa res, da tole umetno krzno, ki je na oplašči je ZELO pomečkano, nikakvo, redko….(jaz bi rada bolj ”gostega”Pa bi zato rada kupila novega. JA, UMETNEGA. Ampak kje se kupi? In kakšne so cene?
Torej še enkrat, sem tako mislila, da bi kupila umetnega, ampak lepšega kot ta, ki je gor….Ampak ne vem KJE to sploh prodajajo?1

Škoda besed za komentiranje tvojih nazorov sončece!

Če nam živalim resnično hočete dobro, potem nas ne jesti niti odirati. Izpustite nas iz zaprtih prostorov in ograd. Želimo svobodo ! Prosim, prosim, prosim.

Ja tocno tako, skoda besed… Kako zalostno.

škoda ker ste zdaj spremenile eno normalno vprašanje v kreganje glede naravnega in umetnega….punce, raje svetujte kje naj ditka kupi to vam draGO umetnoooo KRZNO. IN ne vse spreminjat v prepiranje…..

Jaz sem ga ravno kupila v trgovini, kjer prodajajo metrsko blago. Cena pa je med 5k in 10k tekoči meter. Širina 140 cm.

sončece in trajna, je res sta ubogi. Vidve in še milijoni drugih, ki jim mi ljubitelji živali teptamo življenjske nazore. Pa kaj pol, če se za to na zverinski način pobijajo živali, ki se jih žive potaplja v krop in odira. Njih se lahko tepta na take in drugačne načine, samo da imate vi lahko svoj življenjski nazor, ki pravi, da je krzno pač lepo in da imate vso pravico da ga kupite. Seveda imate – prej se pa malo ozrite okoli sebe in poglejte kakšno stran na netu kako se jih pobija. Ja, krano je res vredno vsega tega trpljenja, ker je takoooo lepo.

oprosti, mimo tega ne morem, ker me kar zmrazi ko eni tako zlahka jemljejo to hudičevo krzno, pa še vse kaj drugega tudi.

Tuki si pa tako mimo usekala, da se bliska. Obsojam tiste, ki nosijo krzno, sama sem ZELO PROTI temu, da se zivali ubija za krzno in druge cloveske traparije. Sama ne bi nosila krzno, pa ne vem kaj ce bi bilo in se aktivno borim proti temu.

Nimam besed za tiste, ki to pocnejo in to se mi zdi zelo zalostno, da je nekdo sposoben krzno za vratom nosit. Zalostno se mi zdi menje sonceca in drugih, ki tako razmisljajo To sem zelela povedat! Zelo zelo narobe si me razumela!

Pa se to – prvi post sem zelela dati pod Aveno, kot potrditev njenega mnenje, pa mi ni ratalo…

Samo popravek: žive živali potapljajo v krop in jih nato pri živem telesu odrejo v kitajskih (večina azijskih) restavracijah, tako pristane na vašem krožniku pes, mačka, ptič…dober tek. Če verjamem, se pri naših kitajcih to ne dogaja??? Se pa to zgodi pri naših ciganih, da z veseljem odrejo kakšnega tolstega “izgubljenega” psa…dober tek! Nisem še zasledila, da bi kakšen štumfek protestiral pred kakšnim izmed ciganskih taborov.
Katera gospa pa bi sploh kupilakrzno od o zgoraj opisane trpinčene in na vse načine mučene živale? Misliš, da se to na krznu ne pozna?

Lp

Ma sam volneni poluverčki,pa razno razni moherji in podobne traparije tudi ne nastanejo brez trpljenja ubogih živalc,a ne?Nenavsezadnje pa zaradi tvojih bombažnih spodnjih hlačk drastično upada količina pitne vode na zemlji,pa zrak je onesnažen,pa zemlja je na bombažnih poljih zastrupljena za naslednjih 65 let…Kaj je to v primerjavi z lisico za vratom?

Ne vem zakaj so take debate vedno tako žolčne oziroma agresivne predvsem s strani nasprotnikov uporabe krzna. Sama krzna ne nosim, malo zaradi pomislekov, ki jih imam glede krzna, malo tudi zato ker je krzno zame predrago. Mi je pa lepo in predvsem primerno recimo za severnejše predele. Osebno imam večje pomisleke pri kupovanju poceni oblačil, ki jih šivajo otroci tretjega sveta, izkoriščanje multinacionalnih korporacij in podobne stvari kjer so na udaru ljudje, še posebno otroci in ženske. Tema vprašanja ni bila namenjena diskusiji o krznu. Lahko napišeš, da si sama ostro proti nošenju naravnega krzna ker to ni pošteno do živali, ni pa pošteno do ljudi, da jih osebno napadaš ker je tvoje mnenje drugačno od njihovega.

kako ste vse pametne. Na krožnikih pa vsak dan zrezki in v sendvičih pršut, usnjeni čevlji in škornji , pasovi in torbice . Kaj pa je to? A mislite da te živali ne ubijejo ali kaj. Lepo vas prosim .

“Na krožnikih pa vsak dan zrezki in v sendvičih pršut, usnjeni čevlji in škornji , pasovi in torbice. Kaj pa je to? A mislite da te živali ne ubijejo ali kaj…. “

…Nismo vsi taki, lepo prosim.

Zvona, usnje je stranski produkt, ko žival ubiješ za prehrano.

ne moreš primerjati: prehrama je eno, za lep videz pa nekaj čisto drugega!

in kakšna je razlika v ceni med umetnim in pravim krznom – razlika je ŽIVLJENJE

draga žoži, to, kar si napisala o Kitajcih je res, res pa je tudi to, da nekatere živali, ki jih redijo za krzno ravno tako potopijo v krop in odrejo (npr. tigra), druge usmrtijo za elektriko, tjulnje pobijajo tako, da jih mlatijo po glavi… oprostite vse tiste, ki ste se čutila napadene, ampak tukaj ne morem drugače kot da sem brezkompromisna; tako ravnanje z živalmi je zame umor in ja, če hočete, vsiljujem svoje mnenje, če ve tako mislite. Taki masakri živali (mimogrede: takih zverinskih pokolov si ne zasluži nobeno živo bitje) so zame isto kor npr. pokol v Srebrenici, pa dajte me zdaj dopovedovat, da so človeška življenja več v redna in da se to ne more primerjat, če hočete. Zame je to isto, kar se tiče vsiljevanja mnenj pa tole: oh, ubogi Karadžić in Mladić sta pobila toliko ljudi, pa kaj potem to je njun življenjski nazor, zakaj bi jim mi in še kdo drug vsiljevali svojega? Kdo pa smo, da imamo to pravico?)
Zgleda da eni pač ne dojamete, da se boljši jutri brez vojn, lakote in trpljenja velikokrat začne ravno z našim odnosom do živali. Jaz tukaj ne morem ostati ravnodušna.
Proti odiranju psa pred ciganskimi tabori pa ne mislim protestirat, ker sem bila že ne veliko protestih, pa so le bob ob steno. Moj skromen doprinos k boljšemu življenju za živali je, da ne kupujem/nosim krzna in ne kupim kozmetike, ki je bila testirana na živalih.

New Report

Close