Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Upokojenci – racunalnik – internet

Upokojenci – racunalnik – internet

Hej!

Gledala sem oddajo o upokojencih. Gost je bil tudi Vid Pecjak.

Zelo vzpodbudno je bilo poslusati, da se tudi starejsi spopadajo z racunalnikom in kaj nam, upokojencem lahko nudi.

Tudi telefonski klici pozitivni.

No, kar vesela sem, da spadam v tistih 5 procentov starejsih nad 65 let, ki
ga uporabljajo.

Veliko sem pridobila: vkljucena sem v sirni svet, spoznavam prijetne ljudi, s katerimi lahko poklepatem, si dopisujem z vnukom in…sledim napredku.

Primoz, hvala za spletno stran in hvala vsem, ki tu sodelujete Babi

Babi, naj tale tvoj post izkoristim še jaz, čeprav nisem upokojenka, a sem prav tako zelo hvaležna Primožu za ta stik z domovino…

Babi, si poslušala včeraj Primoža na Radiu Ognjišče? Zdaj bo oddaja z njim vsake 4 tedne, a žal tako pozno (sploh zdaj, ko boste še uro prestavili), da bom jaz poslušala le še posnetke…

Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Želim vam, da z iskrivo propagando vključite vse svoje prijatelje, da se bo {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} močno povečal. Enim je internet potovalni pripomoček, drugim prijateljski zaveznik in ne nazadnje tudi preganjalec osamljenosti.

Tudi jaz sem gledala oddajo, čeprav nisem še niti 30! 🙂 Pa je bila tudi meni zelo všeč, še posebej dejstvo, da se vse več starejših vključuje v medmrežje in se uči uporabljati računalnik – moram reči, da take starejše ljudi občudujem, njihovo fleksibilnost in sprejemljivost novih stvari, in samo upam lahko, da bom tudi jaz v starosti tako odprta za takšne novosti, kot je zdaj njim internet! In lepo, da imamo priložnost potem tudi z vami, ta izkušenimi, poklepetat, vas vprašat za kak recept… :))
Samo tako naprej Babi in vsi ostali, kot pa je že nekdo rekel, povej še svojim prijateljem, znancem… naj se krog razširi!
lp, Maja

Hej!

Res je; pa sem se ga v zacetku tako bala!

Saj poskusam se koga prerpicati, a se mi bolj ali manj smejijo in najdejo kup izgovorov. Vem, da je to vezano tudi na dolocen izdatek – toda za zacetek se najdejo odpisani racunalniki, ki zacetniku lahko se nekaj casa sluzijo. In E koticki so tudi v nasem mestu, kjer dobis prve osnove.

Moje izkusnje:

Nekateri pravijo, da jim je ljubse pisanje pisem na roko ( saj tudi taka se pisem), da se jim dvigajo lasje ob branju pisem v elektronskem slogu ( imas se vedno lahko svojega – z vsemi pravopisnimi pravili), za nekatere sem pa ” vazicka”. Pa ne prodajam svojih idej in niti hvalim se ne s tem. Na tecaju nas je bilo kar nekaj in veselili smo se vsake ure.

Ni mi zal, da sem se spopadla z novim znanjem, saj je zdaj svet toliko blizji!

Lahko pozdravim Vladko v Kuvajt in vem, da bo mojega pozdrava vesela.
Ze to nekaj pomeni:))

Lep pozdrav z dezevne obale Babi

Ljuba Babi, ne veš, kako prisrčen človek si, ko tako s pomočjo besed daješ elana in moči mladim in malo manj mladim. Tudi jaz sem vesela možnosti posodobitve komuniciranja in za nič na svetu bi se ji ne odrekla. Zato občudujem slehernega človeka, ki nikoli ne obrne hrtba novostim, ki prihajajo v naše življenje skorajda sleherni dan in ki se vsaj spopade s temi novostmi, saj lahko le tako ugotovi, kaj mu olajša in kaj ne bivanja v tem svetu in kaj mu bivanjsko okolje naredi lepše in mu približa tisti svet, ki bi mu drugače ostal tuj in nedostopen. Vsaka ti čast, tebi in tebi podobnim, ki imate željo in voljo do preizkusa novosti in ki v tem vidite tisti pravi napredek, ki človeku olajša življenje in mu ga naredi prijetnejšega, znosnejšega, morda kdaj v vsem tem najde tudi kanček tolažbe za dan, ko je že jutro bolj sive barve.

Lepo se imej, draga Babi in še naprej uživaj v vsem, kar ti daje in prinaša računalniško znanje, sodelovanje na med.over.netu in temu podobnih portalih. Ko bo moj vnuček večji, sem prepričana, da bova tudi midva imela tovrstno komunkacijo poleg telefonije, se razume.

marija (1)

Pozdravljena, Marija!

Veckrat preberem tvoje poste in vedno mi je toplo pri dusi.
Znas prijetno in pametno napisati. Vcasih si skusam v zivo prdstavljati osebo za nickom in nekako mi uspeva… Sem ze imela priliko spoznati koga v zivo. Te deklice, kot jim pravim, so imenitne:)))

Prisepnem ti na uho: Ko ti vnuk kaj napise, resno in tudi malce hudomusno,
je takooo lepo.

Zadnjic mi je poslal lastno pesem Ucitelji .

Upam, je pripisal, da si dovolj pametna in zrela oseba, da ne bos cesa vzela osebno, saj ne vem, kaksna uciteljica si bila, vem pa kaksna babi si. :))) Pa kdaj je zrasel v takega fanta!?

Opisuje svoje danasnje ucitelje… malo sem se zamislila, malo nasmejala.

Lep dolg vikend Babi

New Report

Close