Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek V 1 mesecu kg gor

V 1 mesecu kg gor

Ne vem kaj mi je, v 1 mesecu sem se zredila 5kg. Sam žrem, ne morem nehat, prav nimam meje. Namest, da bi se pripravila na poletje jaz počasi postajam prava piggica. Kako naj se zaustavim?

Jaz tudi. Hvala bogu.

V januarju in februarju shujšala za 5kg, kar pobralo me je. Zdaj sem vesela ker sem dobila nazaj.

Preglej hormone, lahko je vzrok pcos, ščitnica, inzulinska rezistenca, visok kortizol in veliko drugih razlogov, ki ti dajejo občutek lakote in se zato rediš. Ko urediš hormone kilogrami sami padajo dol. Sama sem imela dolga leta te težave in je navadna krvna slika vedno pokazala vse bp. Nato sem na tiktoku naletela na en video kjer so o tem govorili in katere teste je treba narediti ter kako uravnovesiti hormone. V 3 tednih sem šla dol 7kg kljub temu, da sem jedla normalno. Začela sem jemati inozitol, ki ga dobiš brez recepta v lekarni, vit.D, omega 369, omejila stres in si razporedila krožnik na: 1/2 zelenjave, 1/4 proteini, 1/4 zdravi oh. Najprej pojem zelenjavo, nato proteine, na koncu oh, po vsakem obroku naredim 10min sprehod, zvečer grem 30min počasi hodit. Nobenih visoko intenzivnih vaj, pijem metin čaj namesto kave, izogibam se vsem predelanim živilom, kupljenim sladkarijam in se trudim jesti protivnetno hrano. Dobro je jesti jagodičevje, dodajati cimet kjerkoli lahko, nikoli ne piti kave na tešče (brezkofeinsko vsekakor, da ti ne dvigne kortizola). Vsako jutro ko se zbudim grem na balkon na sonce vsaj za 10min in čez dan čim več krat tako. Zvečer 4 ure pred spanjem ne jem ničesar več in se trudim zaspati med 21 in 22h. Pijem veliko vode. Meni je to popolnoma spremenilo življenje. Kilogrami kopnijo dalje, ves čas sem sita, obroki so manjši a pogostejši (6 -7 na dan vendar 1 sadež jemljem kot obrok, dopoldansko malico). Preberi si več na to temo na spletu in poskusi, pri meni je bil to problem vsa leta, pa mi nihče ni znal svetovati. Leta sem bila na dietah in se trudila z vadbami, a lakota je bila le še večja, saj je stres delal svoje in sladkor nihal da je joj. Posledično sem bila ves čas lačna, telo je pa kričalo po počitku in trpelo od vnetja, hormoni so ponoreli.

Ne čakaj, primi se v roke takoj, saj je z leti le še težje in lahko pride do vrste bolezni, sladkorne, holesterola, pritiska, strdkov..

Hvala, da si si vzela čas in tako izčrpno napisala kako si se ti lotila zadeve.

To, da imam s hormoni težave ugotavljam že kr en čas, ja bom morala nekaj ukreniti, ker tako ne gre več naprej.

Malenkost. Bila bi vesela, če bi meni kdo to povedal pred leti. Predvsem se ne pusti odgnati z “vse je bp” kot so prepričevali mene. Klasična krvna slika ne pokaže vsega. Je treba kar konkretno vedeti kaj gledati, kakšen dober tirolog bi znal svetovati. Še ena stvar, kar sem pozabila napisati zgoraj. V kolikor je prisotno vnetje dlje časa, je absorbcija slabša in včasih prehranska dopolnila ali vitamini na sploh ne pridejo v obtok, ker jih telo ne absorbira. V takem primeru je dobro intravenozno prejemati koktejl manjkajočih vitaminov, da se izogne slabi absorbciji. Sedaj obstajajo klinike tudi pri nas, ki take terapije nudijo (jaz sem šla pred leti zaradi izgorelosti v tujino).

Več informacij kot najdeš sama, lažje in hitreje boš prišla do rešitve, zato knjige, članki, splet v roke in preštudiraj sama čim več ko dobiš rezultate. Največ rešitev je brezplačnih in terjajo zelo malo truda. Manj je več velja tudi tukaj. Srečno!

Sem se pogovarjala z eno zdravnico, ki mi je povedala, da so za slabo absorpcijo vitaminov kriv jetra, ali so ta obremenjena zaradi maščob, alkohola, itd…in da je naprej potrebno odpravit težave tam, ker so odgovorna za več kot 500 funkcij v telesu in da vsa ta hormonska neravnovesja, ins. rez., diabetes, pcos itd. Izvirajo zaradi slabega delovanja jeter.

Si jim dala pregledati tudi jetrne hormone in pa ebv.

Hvala.

Odgovor na objavo uporabnika
Požrešnica, 26.04.2023 ob 12:09

Sem se pogovarjala z eno zdravnico, ki mi je povedala, da so za slabo absorpcijo vitaminov kriv jetra, ali so ta obremenjena zaradi maščob, alkohola, itd…in da je naprej potrebno odpravit težave tam, ker so odgovorna za več kot 500 funkcij v telesu in da vsa ta hormonska neravnovesja, ins. rez., diabetes, pcos itd. Izvirajo zaradi slabega delovanja jeter.

Si jim dala pregledati tudi jetrne hormone in pa ebv.

Hvala.

Vse je bilo bp. Tudi UZ trebuha. Malenkost zamaščena jetra, ma je rekel dr da mojim letom primerno. Nobenih kamnov nikjer, vse bp. Ne pijem alkohola sploh, ne kadim, ne jem mastno  Sem pa imela izredno stresnih 22 let za seboj, preveč travmatičnih dogodkov in konstantno dokazovanje po nepotrebnem. Služila sem drugim, namesto da bi sebe dala na prvo mesto. Sedaj je moje zdravje prioriteta in se stvari spreminjajo na bolje, tudi zdravje, hormoni, počutje. Res pa je, da sem morala udariti dno in končati z resilcem v bolnici zaradi suma na infarkt, izgorelost, da sem se zbrihtala in začela skrbeti zase kot sem do sedaj za druge. Učim se počivati in ne dokazovati, kar bo seveda trajalo. Mislim, da sem sedaj po dolgem času končno spet jaz. V ravnovesju, sožitju, v skladu s tistim kar čutim v duši, da je moj avtentičen jaz. Meni ni hudega, se pa drugi ne morejo navaditi, da ne morem in da počivam. 🙂

Sami sebi smo z dobrimi nameni lahko največji sovražnik. A še dobro, da sem dobila priložnost za popravni izpit, lahko me ne bi bilo več in to je moj dnevni opomnik.

 

psiha + verjetno alko, ki je poln kalorij

Več spanja. Mogoče pregorevaš, pa se telo tkole fila z energijo. Vitamini. Sonce, sprehodi. Pojdi ob reko morje in se sonči. Sadje, zelenjava. Regrad, špinača, blitva je še bolje od špinače. Vrtnari sprehajaj se. Korenčkov sok. Sok aronije je top. Železo. Daj si kri pregledat, mogoče ti železa manjka.

Odgovor na objavo uporabnika
Požrešnica, 26.04.2023 ob 09:24

Ne vem kaj mi je, v 1 mesecu sem se zredila 5kg. Sam žrem, ne morem nehat, prav nimam meje. Namest, da bi se pripravila na poletje jaz počasi postajam prava piggica. Kako naj se zaustavim?

pa kaj če si se zredila za 5 kg  tist moški ki te ima res rad  ti ne bo nikoli rekel  da imaš preveč kil sali kaj drugega  normalen moški te bo vedno  vesel da te ima če si prava ženska zanj ne vem zakaj vse ženske skozi poletje tekmujete katera bo lepša  tiste ki imate ob sebi prave partnerje  ste mu lepe take kot ste  za druge naj vas pa ne skrbi

Nekaj naredi za sebe. Vpiši se kam v društvo, telovadba, jezikovni tečaj. Daj na ona on oglas, pa si enega najdi.

Če ne spiš vsaj 7 ur na noč in če imaš prepozne večerne ure vnosa hrane, potem se rediš tudi zaradi premalo spanca, ker leptin ne opravi svojega dela, visoka stopnja kortizola ostane, nižja je vbazalna oksidacija maščob v prekratkem ciklu spanja in zato se rediš.

Pa stres – višja raven kortizola dobesedno pahne človeka v  fazo prenajedanja, ko bi neprestano nekaj mlel, t.i. cravings for food.

Pri slaben delovanju ščitnice gredo kg  gor ne glede na hrano. Zaradi hormonov. Preglej si vrednosti v laboratoriju.

New Report

Close