Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek v grčiji????

v grčiji????

za vse tiste, ki ste bili v grčiji imam nekaj vprašanj!

ker se odpravljamo v Grčijo na dopust me zanima;

– ali je moramo biti pazljivi pri hrani (sadje , mlečni izdelki, zelenjavo, vodo, .) za otroke, da ne bi dobili diareje ali kaj podobnega

– ste jedli vse povprek ali ste bili pazljivi

– zanima me tudi kako ste plačevali, ali vzamejo vse kartice (LB, EUROCARd)in kako je z dvigi na bankomatih ali bankah, veliko gotovine se bojim imeti v žepu

mogoče še kakšen navet

lpg

Če ste v hotelu, vam ni traba biti posebej pazljivi, odvisno tudi, na kateri konec Grčije greste.
Hrana sicer ni tako rizična, kot v kaki Tuniziji, Egiptu (če ješ zunaj ali kupuješ na tržnici, trgovini), ampak pazljiv je vseeno fajn biti – nenazadnje lahko kaj stakneš povsod, tudi pri nas.

Midva sicer nisva nič posebej pazila, jedla sva vse (vendar v hotelu)
Midva sva sicer plačevala z gotovino, vendar sva večino denarja in dokumente pustila v sefu v hotelu.

Gelika, Grčija je bila država članica Evropske unije mnogo pred nami in lahko ti zagotovim, da so njihovi standardi čisto evropski. Mi smo se tam obnašali kot doma, kar pomeni, da smo jedli in pili vsevprek, tudi dojenček in dvoletnica.

Povsod jemljejo kartice, le za LB ne vem, katera bi bila, ne poznam. Eurocard pa sigurno. Tudi bankomatov je veliko.

Kam pa greste? Lepo se imejte!

Samo še to bi dodala: hrana v kakšni domači taverni je milijonkrat boljša kot v hotelih, zato si privoščite!

kot je zapisano zgoraj – Grčija je Evropa. Kar se tiče turizma, je vse “neoporečno”. Vodo pa itak pijte ustekleničeno.
Lep dopust. Imeli se boste super!!:)

ja to pa je definitivno res…škoda bi bila, če hrane v tavernah ne bi preizkusili…mnjami…

Lej, mi smo oziroma otroka sta dobila salmonelo kar na hrvaškem, pa se vedno držimo osnov kot so: voda iz steklenice, dobro oprano sadje, dobro prepečeno meso, sveža jajca in sladoled obvezno le pakiran, nikoli kepice. Vročina pač tudi neoporečno hrano kontaminira. Malo le pazite, ne pa pretiravat, tud doma se lahko zastrupiš.
Pa lep dopust in čimmanj panike pri pakiranju, ker jaz jo namreč že imam, pa gremo šele v soboto…

Bili v Grčiji z enoletnikom in se imeli super. Mleko, jogurti, itd. je itak kupljeno v trgovini, sadje smo oprali, jedli samo v tavernah ipd., pili ustekleničeno vodo in celo sveže ožete sokove in nihče ni imel kakšnih problemov.
S karticami nismo imeli nobenih težav – LB je itak pod Mastercard, vzamejo pa še Eurocard, Viso, Diners … gotovino pa smo dvigovali tudi na bankomatih.

Ja za hrano v gostilnah se vam res ni bati, prej te sreča kak virus kot pa črevesne težave zaradi slabe hrane. Obvezno poizkusite kaj izven hotela, njihove taverne imajo res dobro in relativno poceni hrano. Voda se itak kupuje in pije ustekleničena. Sadje in zelenjava je bila na Samosu bolj uboga in tudi kar draga (v trgovini cene kot približno na Hrvaškem). Sladoled kupujte industrijski pa bo tudi vse v redu.

Kar se tiče kartic pa – z Maestrom sem jaz plačala na Samosu v večjem marketu brez problema, večina jih ima tudi EC Mastercard. V manjših trgovinicah pa raje operirajte z gotovino, ker imajo visoke bančne provizije za kartice in jih ne vidijo preveč radi. Enako velja za gostilno – jo sicer vzamejo ampak z veliko zavijanja z očmi in obveznim poizkusom če le ne bi gost raje plačal z gotovino. Niso pa nikoli nevljudni ali neprijazni, običajno zaigrajo na karto “joooj toliko nam potem banka pobere”.
Gotovino shranite v hotelski sef in jo jemljite ven po potrebi. No tako za informacijo – za običajno kosilo/večerjo za 6 odraslih smo v začetku julija na Samosu plačevali med 55 in 65 evri (kar pomeni 3 grške solate za predjed, 6 glavnih jedi, vsa pijača). Najdražje smo plačali ribe in sicer 80 E za vseh šest. Bankomatov je bilo vsaj v glavnem mestu Samosa kar nekaj, vendar nismo dvigali gotovine.

Uživajte uživajte!
lp tinca

‘LB kartica’ je najbrž da Maestro. To vzamejo povsod, kjer imajo nalepko Maestro. Jaz osebno sem plačevala z gotovino, mi je bilo tako bolj enostavno. Rent a car vem da bi lahko plačala tudi s kartico.

Ravno smo se vrnili z Rodosa. Prisežem, da je voda pitna. Ja, iz pipe. Vsi smo jo pili cel teden in nikomur ni bilo nič. Pa ne samo mi štirje, ampak vsi, cel hotel. To ti povejo tudi vodiči. Jaz sem bila vseeno skeptična, ampak je res. Če greste na Rodos, pijte vodo iz pipe. Pa še dobra je.

Za kartice ne vem, ker jih nismo rabili. Imeli smo all inclusive, sicer vseeno kar nekaj zapravili, ampak smo imeli gotovino.

Imejte se skrajno lepo. Super je!

hvala vsem za izčrpno poročilo

mi gremo v apartma na Chalkidiki, upam, da nam ne bo prevroče

lpg

Tam so bili lani naši prijatelji in so bili zelo navdušeni.

Sadje je super! Ima veliko boljši okus kot tukaj. Vsaj nekatere vrste sadja. Za gotovino pa je bolje, da jo imaš v žepu, kot da jo puščaš v sobi (razen če jo daš v sef).

Tudi Halkidiki so super – prevrjeno pred 3 dnevi 🙂 Splača se rentat avto in se zapeljat do Soluna. Voda je pitna – iz pipe, za ohladitev pa obvezno spijte nescaffe – frape. Uživajte! gelika napisal:

Tudi mi smo pili vodo iz pipe in se prehranjevali kar po stojnicah.

Če pa ne poizkusiš njihovega jogurta boš pa res zamudila enkratno priložnost jesti dobri jogurt – tudi z mrdom ga preizkusi. Super je.

zalika je hotla napisat …..tudi z medom ga poskusi

New Report

Close