Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek V SEVNICI SE SRAMUJEJO JANEZA JANŠE?

V SEVNICI SE SRAMUJEJO JANEZA JANŠE?

V Sevnici kandidira za županjo gospa Meri Kelemina (ki je mimogrede žena razvpitega bivšega poslanca Branka Kelemina). Spoštovana gospa na vsa usta razlaga, da kandidira kot neodvisna s podporo volivcev in čisto na koncu pove, da tudi s podporo stranke SDS. V vseh svojih govorih gospa pove, da je zelo sposobna, čustvena, socialno naravnana in kar je najpomembnejše (po njene) ni v nobeni stranki (objavljeno v različnih lokalnih časopisih časopisih kot so: Posavski obzornik, Grajski list, Dolenjski list….). Torej je nestrankarski kandidat in kot taka tudi ne bo dovolila (če bo izvoljena za županjo) da bi katerakoli stranka vplivala na njeno vodenje občine kot take. To je, kot poudarja njena prednost NISEM ODVISNA OD NOBENE STRANKE.

Do tu je vse lepo in prav.

Vendar, ko pogledamo malo naprej pa ugotovimo, da gospa Meri Kelemina kandidira tudi v občinski svet (za vsak slučaj, če ne bo izvoljena za županjo). V občinski svet pa kandidira na listi SDS – torej na listi stranke katere predsednik je gospod Janez Janša.

Sedaj mi pa ni več nič jasno. Neodvisna, nestrankarska kot kandidatka za županjo, kot kandidatka za občinski svet pa na listi stranke SDS.

Prosim naj mi to nekdo razloži, ker moje znanje na političnem področju pač ni tako široko. Ali se gospa Meri Kelemina sramuje stranke SDS in gospoda Janeza Janše? Ali pa hoče volivce, speljati žejne čez vodo?

Moje mnenje je, da je to drugo. No in to je lep primer, kako naši politiki lažejo. Ops, sem se zmotila, spoštovana gospa še ni politik pa že laže. Kar je po mojem mnenju še bolj odvratno.

Kaj mislite o tem tisti, ki kot rečeno, se na politiko bolj spoznate?

Lep pozdrav!

Tudi predsednik programskega sveta RTV Stane Granda je popolnoma nepolitičen, a kot predsednik Zbora za Ljubljano sodeluje pri vodenju volilne kampanje Franceta Arharja.

kolikor vem ne rabiš bit član stranke da si uvrščen na listo, tako da je s tem vse ok.

mene me bolj skrbi tisti stavek, da je njena prednost to, da ni odvisna od nobene stranke. župan namreč težko vlada brez podopore v občinskem svetu in je praktično prisiljen v vsakokratno sprejemanje kompromisov, kakor pač odgovarja strankam, da si zagotovi večino. iluzorno je pričakovati, da bo kandidat zato, ker je neodvisen lahko vladal kot Ludvik XIV.

Vaša županska kandidatka ni v nobeni stranki. Ji je pa najbolj blizu program in cilji SDS. To je popolnoma legalno in ni v nasprotju z zakonodajo.

Tudi na določeni listi kandidatov za svetnike v občinski svet lahko kandidira brez, da je član stranke kjer kandidira.

Se pravi za županjo kandidira s podporo SDS in lahko računa na njene simpatizerje in člane, svoje ime pa je dala na listo SDS, kjer so člani in tudi ne člani. Vse je legalno. To je dovoljeno vsem strankam.

Tudi v parlamentu so poslanci, ki niso člani nobene stranke, zastopaj pa točno določeno stranko in tudi tako glasujejo. Strinjajo se s politiko in cilji te stranke, ni pa nujno, da so člani stranke.

Tako, da so domneve, da se sramuje Janeza Janše ali SDS napačne. Vse je v redu in vas ne bo peljala žejne čez vodo.

Morda boš tudi ti odšla na volitve. Morda nisi v nobeni stranki, vendar pa si naklonjena eni stranki bolj kot drugi in ji boš dala svoj glas, ker zagovarjaš njen program. Tako nekako gre to.

Zanimivo! Viva12 se v enem prejšnjih postov norčuje iz Arharja in podpira Jankovića – to je v Ljubljani, sedaj pa jo skrbi za volivce v Sevnici, da jih ne bi nekdo, ki simpatizira z SDS, prevaral. Morda je pa Arhar Vivi12 ravno zato antipatičen, ker ga podpirajo stranke koalicije, v kateri je SDS? A bi jo ga. Kelemina motila tudi, če bi jo podpirala napr. LDS? Kaj menite?

Če kandidira na listi LDS itaq nima nobenih šans, da je izvoljena. Jaz ne njenem mestu tudi ne bi iskal podpote luzerjev, ki imajo sami s sabo dost problemov. To je njena zelo dobra poteza, da kandidira pri zmagovalcih. Itaq se ve da je to SDS.

Tudi jaz nisem v nobeni stranki, pa bi lahko kandidiral na katerikoli listi. Večina me poznate, ampak mnenje bi si delili, če bi kandidiral v LDS ali pa SDS listi. Kajti ni poanta, da ste naklonjeni meni, ampak neki frakciji. Če bi bil na listi LDS bi bil všečen eni strani, če bi na SDS pa drugi strani. Ampak vsak, še tako neodvisen kandidat ima možnost se odločiti, katera smer mu je ljubša. Tako je tudi z državljani, z nekom si zadovoljen z nekom pa nisi, z enim programom si zadovoljen z drugim pa nisi.
Torej lahko predvidevamo, da je naklonjena vladajoči strani to je SDS in, tako kot so predhodniki rekli, če želi biti dober župan, rabi tudi politično podporo in ozadje, saj sam dobro ne moreš vladati občini, pa si še tako sposoben.

Torej naj le kandidita pri SDS če ima večjo podporo in možnost,

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Hvala za izčrpne odgovore, ki pa mi vseeno niso razjasnili tega kar ne razumem. Zato naj kar povem, da se meni tak način kandidiranja, kot sem ga navedla na primeru v Sevnici zdi moralno sporen. Je seveda vse zakonito, o tem ni dvoma, vendar gledano iz etičnega in moralnega vidika, … je pa drugo.

Moje mnenje je, da bi kandidat moral volivcem jasno povedati, kateri stranki pripada oziroma simpatizer katere stranke je. In seveda to ni nič slabega. Nasprotno. Zakaj lagati? Lažeš oziroma nekaj prikrivaš samo, kadar se nečesa sramuješ oziroma predvidevaš, da boš z laganjem pač nekaj pridobil….

En mal men gospa Meri Kelemina ni naša (moja) županska kandidatka, ker ne živim v tej občini. Spremljam pa dogajanje tudi po drugih občinah. In to je politični forum, zato se ne pogovarjamo samo o kandidatih, ki kandidirajo v eni občini.

Tina, T. V svojih razpravah pa se nisem nikoli iz nikogar norčevala. Tudi iz gospoda Arharja ne. Povedala sem samo svoje mnenje, kaj jaz mislim o določenem kandidatu. In to ni norčevanje.

Moj glas pa sigurno dobi gospod Jankovič.

… ki je glih tolk neodvisen od LDS, kot ženšče, ob katero se ti zgoraj spotikaš od SDS. A maš ti mal dvojna merila, mrbit?

Uf, hehe reč tole kakšnemu LDS -ovcu! Zaenkrat ga ful ne marajo (razen tistih nekaj iz frakcije)

hehe napisal:

> … ki je glih tolk neodvisen od LDS, kot ženšče, ob katero se
> ti zgoraj spotikaš od SDS. A maš ti mal dvojna merila, mrbit?

Hm … Saj se trudim, da bi razumel, pa mi nekako ne uspe ugotoviti, zakaj ima LDS potem svojega kandidata za župana. A bo morda na koncu rekel, da naj njegove glasove kar k Jankovičevemu rezultatu prištejejo? Se bojim, da se to ne da …

Viva, malo provociraš, a ne! Brez truda poveš, da si to na strani LDS in da so vsi ki so v drugih strankah neumni, lažejo in jih je treba vrečt dol, a ne.
Pa ti ne bo uspelo, ker je folk že malo bolj razgledan, da vidijo tudi čez ldsovske planke, še kaj drugea namreč.

hehe kris, počakaj na drugi krog.

Koga pa?
Si mogoče že kdaj slišal zanj?

Mal čudn, da največja opozicijska stranka, ki je bla bajdvej celih 12 let na oblasti, v prestolnici kandidira enga anonimusa, a ne? Dej no dej, ne blefirat, če bi misil resno, bi postavl eno renomirano ime nasproti Jankoviću in Arharju. Tko je pa ista farsa, kot je bla z Demšarjem na prvih predsedniških volitvah. Me zanima, če je res kdo tolk butast, da tega ne pošteka.

mumble napisal:

> hehe kris, počakaj na drugi krog.

V drugem krogu vsi kandidati, ki jim ni uspelo, običajno povedo, kateremu od finalistov bodo oni zaupali svoj glas. Verjetno bo tudi Danica svoj glas prej dala Jankoviču kot Arharju, pa to še ne pomeni, da sta iz iste stranke.

Ja, jožef Kunič je res popolnoma neznan (hehe).

Nekaj podatkov iz njegovega življenjepisa:

1987 – 1989 Jugoslovanska banka za mednarodno ekonomsko sodelovanje, Beograd, podpredsednik poslovodnega odbora
1990 – 1991 Predstavništvo Ljubljanske banke Abidjan, direktor predstavništva; pooblaščeni predstavnik RS; Afriška razvojna banka, posebni svetovalec izvršnega direktorja konstituence za Kanado, Španijo, Korejo, Kuvajt in Jugoslavijo
1991 – 1993 Predstavništvo Ljubljanske banke Teheran, direktor predstavništva
1993 – 1997 Veleposlaništvo RS v Teheranu, Iran, veleposlanik
1996 – 1997 Nerezidenčni veleposlanik v Pakistanu
1997 – 2001 Veleposlaništvo RS v Parizu, Francija, veleposlanik
2001 – 2003 Ministrstvo za zunanje zadeve RS, vodja Centra za raziskave
2003 Ministrstvo za zunanje zadeve RS, delovna skupina za Frankofonijo
2005 Euromed koordinator

1983 – 1987 Član Sveta Narodne banke Slovenije
1983 – 1987 Član Medrepubliškega komiteja za finance
1999 (prvo polletje) Predsednik izvršilnega biroja Academie diplomatique internationale, Pariz
2003 Predsednik Slovenskega društva za mednarodne odnose
2005 Podpredsednik Izvršilnega odbora UNICEF, Slovenija

A mogoče ni?
A upaš napovedat, kolk procentov bo odnesel v prvem krogu?

Približno toliko kot Danica. Je tudi ona premalo znana?

Nič ne provociram. Zakaj le? Seveda tudi jasno in s ponosom povem, na kateri strani sem. Torej sem oseba, ki se ne sramuje tega, kar je. Sem na strani napredno mislečih ( Dr. Drnovšek, Dr. Damjan, Dr. Mrkaič in še in še bi lahko naštevala…..)

Na primeru, ki sem ga opisala, pa je jasno, da se županska kandidatka sramuje stranke SDS in Janeza Janša. Po mojem mnenju upravičeno. Saj bi sicer kandidirala kot njihova kandidatka (tako kot na listi za občinski svet).

Lepo, pa je napisal K ris – razlika je v tem, da ima LDS svojega kandidata in da se glasovi potem ne prištevajo kar tako.

SDS pa v občini Sevnica nima svojega županskega kandidata. In to je bistvena razlika.

L.p.

Ne vem, kaj se nekateri sprenevedate. Vsakomur je jasno, da je največ verjetnosti, da bo drugi krog arhar proti jankoviću. In nadalje je vsakomur jasno, koga bodo podprli leve stranke in koga desne.

Ja Viva, si pa res trde bučke. Poleg tega obtožuješ laži in prevare, ki je ni. Pritoži se na državno volilno komisijo.

Naštevanje napredno mislečih oseb v tvojem sporočilu mi daje asociacijo na otroško igrico in otroško razmišljanje, ki gre nekako takole: če se ne greste po moje, se pa jaz ne igram več z vami. Pa bom kar šel.

Točno tako so naredili. A je to napredno mišljenje ? Zame je otroško in nedozorelo.

Mumble, ne vem točno kaj želiš povedati …

Če si nestrankarski, si še vedno lahko desničar ali levičar, malo težje pa si hkrati v stranki (oz. na njeni listi) in izven nje.

Vsi vemo, da Jankovič spada k levi politični opciji, zato ga bosta v drugem krogu (za katerega osebno upam, da ne bo potreben, saj bo rezultat isti, cena pa višja) po predvidevanjih podprli tako LDS kot SD. Čigav je potem Jankovič? Od obojih?

Ja kdaj sem pa v svojem pisanju koga obtoževala laži in prevar. In zakaj naj bi se pritoževala na državno komisijo. Saj je popolnoma jasno iz vseh odgovorov da je takšno kandidiranje zakonsko dovoljeno.

Ti mal men, si pa čisto “mim” in kot izgleda si ti trda buča. In priporočam ti, da se v bodoče več ne obremenjuješ z mojimi sporočili (so zate pretežka) in tako dobiš asociacije, ki ti lahko škodijo pri tvojem že tako slabem zdravju.

Da pa boš razumel vsa moja pisanja in na kaj sem želela opozoriti s svojim prispevkom, samo na kratko:

Jasno, da je zakonodaja nad moralo. Vendar se nemoralnost na dolgi rok ne splača. Tisti, ki ni moralen, ga družba sama izloči. Torej županski kandidati, ki ne ravnajo moralno, bodo tudi izločeni. In zame ravnanje županske kandidatke v občini Sevnica gospe Kelemina Meri NI MORALNO. In nauk tega je …… (menim, da ne bi dojel). Zato počakajmo do volitev, pa bodo vsi odgovori na dlani.

Kam boš ti šel ne vem, zase vem kje sem.

Eh, Viva 12, zanimivo je, kako razmišljaš.
Moti te etični in moralni vidik, četudi je vse zakonito. Se je gospa pač odločila za strategijo, za katero upa, da ji bo prinesla več glasov.
Saj mogoče bi gospe kandidatki celo bolj ustrezalo, ko bi lahko rekla bobu bob.
Ampak pri močno zamegljeni presoji premnogih volilcev o poštenosti, zaslugah in namenih naših politikov je res vprašanje, kaj sploh reči ljudem, da bodo slišali tisto, kar želi povedati.
Viva 12, res imaš zanimive favorite.
Kajpada, ti si nezmotljiva, tako kot tvoji favoriti.

A vam gre nekaterim mal na ku***, ker Zokiju tako dobro kaže? Kaj pa nuca, če imate 100 drugih favoritev, pa jih raja noče za lj. župana. Seveda, kar vsi bi radi ta položaj, da bi še naprej dnar po svoje obračali.

New Report

Close