Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek v sredo bo dober film

v sredo bo dober film

toplo priporočam ogled filma na slo1 v sredo zvečer:

jaz sem ga nedavno gledala na hrvaški tv in se me je, milo rečeno, močno dotaknil

lp

Tudi mene. Toplo priporočam.

hvala za opozorilo, upam da se jutri pravočasno spomnim in res pogledam/va.

p,

Itak, da je dober, če je avstralski…. 🙂

Samo da malo dodam…film sem gledala in je dober, pretresljiv in sploh… Samo rečeno je, da je napisan po resničnih dogodkih, toda predstavlja samo eno plat zgodbe. Celo deklica, ki je našla pot nazaj in ki je to zgodbo povedala (stara gospa je še živa) ni bila zadovoljna s tem, kako je film zgodbo prikazal.
Resnica je, da ti otroci niso bili zaželeni pri nikomur, z izjemo mogoče pri svojih starših. Aborigini jih niso marali, ker niso bili pravi aborigini (napol belci) in so jih zato (večinoma) izločili iz svojih plemen. Matere so bile zato prepuščene same sebi in so morale poskrbeti za njihovo preživetje, vlada pa je takrat to skušala rešiti s tem, da jim je dajala hrano v posebnih kampih oz. so jih strpali v sirotišnice. Seveda to ni bilo za vse OK (poslušala sem tudi pričevanje človeka, ki je bil ves srečen, da so ga belci odpeljali v sirotišnico in da so mu nudili izobrazbo…). Skratka; jaz ne odobravam te njihove pretekle politike, toda tudi ta medalja ima drugo plat in film zgodbo prikazuje preveč enostransko…

ne vem, no. meni se zdi že dosti hudo, da so otroke nasilno odvzeli materam in to za vedno. tistim, ki niso hotele “mešanih” otrok, je verjetno ustrezalo.
bolj žalostno se mi zdi, da se je to izvajalo do leta 1971.

lp

New Report

Close