Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek v zvezi s starimi starsi

v zvezi s starimi starsi

zanima me, tisti, ki imate starse 80+, koliko zdravil jim predpisujejo zdravniki?

Menim, da moji starsi imajo prevec zdravil, iz lekarne prinesejo polne vrecke tega sranja.

Mojadva sta 75, mama ima malo več, zaradi ščitnice, torej zdravila za to in povezana s tem, plus holesterol, za ostalo ne vem oz. občasno še kaj bolj konkretnega, ne pa stalnega. Oče ima samo tableto za pritisk.

Moraš vedet da je s tabletami za kronične bolezni ponavadi tako, da jemjejo osnovno, potewm pa še par zraven proti stranskim učinkom te osnovne. Vsedi se in preberi kaj zares imata predpisano.

To je normalno : holesterol, pritisk, želodec….pa je hitro polna vreča.  Potem pa kupi se b- kompleks, d- vitamin, koencim q10….

Mama, ni še 80, jemlje zdravila za holesterol, pritisk, redčenje krvi ter sladkorno bolezen + dodatno insulin.

Zdaj, ob menjavi terapije za pritisk ga ima urejenega, prej sem jo parkrat peljala k dežurnemu, saj ji je presegel 200/120.

Z zdajšnjo terapijo za sladkorno ima vse pod nadzorom, zjutraj na tešče ima sladkor okrog 7, brez inzulina ga je imela okrog 10-12, s prejšnjo terapijo še malo več. Ga pa relativno uspešno kroti že več kot 30 let, šele zadnjih par mesecev poleg tablet prejema par enot insulina.

Tako da definitivno ne bi rekla, da ji iz lekarne nosim sranje.

Odgovor na objavo uporabnika
Gozshi, 24.04.2024 ob 12:21

zanima me, tisti, ki imate starse 80+, koliko zdravil jim predpisujejo zdravniki?

Menim, da moji starsi imajo prevec zdravil, iz lekarne prinesejo polne vrecke tega sranja.

Staršev nimam več. Lahko ti iz svojih izkušanj povem, da so leta okoli 70+ že tista, ki nosimo polne vrečke zdravil domov. Še nekaj. Imaš možnost pridobiti letni obnovljivi recept za celo leto in dobiš predpisana zdravila za tri mesece. Zato je vrečka polna. Evo tole jemljem vsak dan. Dve vrsti tablet za uravnavanje hipertenzije, ene za zaviranje srčnega popuščanja, holesterola in še ene za redčenje krvi. Večino teh zdravil ima veliko starejših. Kupim še Kardio3Aktiv in Q10 pa je vrečka polna.

Nikar ji sama ne predpisuj kaj potrebuje in kaj ne. Če že, pojdi z njo do zdravnika, da ti razloži njihovo zdravstveno stanje.

Iz lastne izkušnje. Imam  skoraj nedelujočo ščitnico, seveda se je pojavil pritisk, ki pa je posledica tudi povečane tel. trže( se zavedam), ampak se mi je pritisk znižal in sem prejšnja zdravila slabo prenašal( vrtenje…), čeprav sem jih imela preko 20 let.

Mi je zamenjala zdravila in nekaj govorila o dvotirnosti zniževanja. Seveda 2 vrsti zdravil. Stanje se je poslabšalo( mi je preveč zbilo pritisk), mi ukine eno zdravilo  ni bilo veliko bolje. Ko mi je  sedaj predpisala 1x dnevno l2 2 mg Prenesse, se je stanje umirilo, čeprav pridejo obdobja, ko mi ga zopet preveč zniža( se mi vrti, sem nekako mehka), zdravnica pa me je nahrulila, da kaj se grem, da ne bom imela nič za zniževanje pritiska.

Za povišan holesterol nisem hotela tablet, znižala sem ga z limono in česnom.

Poznam, je bilo pri babi tako. Jaz raje umrem pri 50-ih, kot da imam vrečo zdravil.

New Report

Close