Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vaje za roke od doma

Vaje za roke od doma

Živjo 😀
Delam ze nekaj časa vaje za roke (si odprem You Tube in zraven izvajam). Ker bi si rada malce “otežila”, razmišljam o nakupu uteži. Rada bi vprašala kaksno težo oz katere uteži naj kupim (cena naj ne bo previsoka) – stara sem 20.
*Pozna mogoce katera fajne vaje za
roke?

Hvala za pomoč!

Ojla,
tudi mene zanima nakup utežk. Sama veckrat izvajam vaje od Susane Yabar:)

Mogoče takšne ročke s koluti, da si lahko zmanjšata/povečata obremenitev? 10-20kg na ročko. Za dame bi bilo najbrž dovolj.

Čakaj malo, saj nista schwarzeneggerja. 20 kil na ročko????

2kg ročke so za večino vaj za ramena, samo za bicepse in tricepse pozneje 4kg. Če delaš počepe ali izpadne z utežmi, pač vzameš dve 2-kg.
Vaj je malo morje, izbereš tisto, kar ti najbolj ustreza – če imaš raje bolj kardio variante, izbereš take, za moč spet drugačne …
Dobre so tudi vaje z lastno težo. Za lepe roke je odličen tudi pilates.

Za različne mišice rabiš najbrž različne obremenitve. Za rame manj, za prsne mišice več. Če ti je pretežko, delaš samo s štangico. Če rabiš več, daš gor še kakšen majhen kolut… in imaš potem nek razpon obremenitev. Če kupiš pa 2kg ročke imaš zmeraj samo 2kg ročke in ko ti je premalo, greš kupiti še 3kg, potem še 4kg, potem… Je pa po mojem vadba z 2kg ročkami podobna mlatenju zraka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close