Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Vam diši v kopalnici

Vam diši v kopalnici

Punce, jaz sem že čist obupala,če ima katera v kopalnici kako zadevo da bi dišala naj prosim pove, probala sem že vsega hudiča od air wickov, dišečih svečk,brefov….zdaj enostavno vsak dan pržgem eterično lučko, ker sam to diši ali pa ona zadeva v elektriko še pali, sam mi je popacala strop od mansarde.Rada BI neki bol komot.Povejte!

Žal ti ne morem pomagat, ker imam sama še (očitno) večji problem. Živim v bloku in imamo v kopalnici le zračnik – okna ni – nekateri sosedje pa očitno speljano napo v ta zračnik, ker nam v kopalnici tako smrdi po sami hrani…Si lahko predstavljate?
In to že ob devetih zjutraj babnice kuhajo, pražijo.
A je to sploh dovoljeno?

Z nobenim sredstvom ne nadišavim kopalnico! Ko pride obisk, mi je kar nerodno. Zato takrat špricnem enkrat Air wick (tisti, ki se pritrdi na ploščice in je pod gasom) in za nekja časa (!) je kopalnica dišeča.

Jaz imam tisto reč, ki jo daš v vtičnico in fajn diši!

Problem pri teh zadevah, osvezilcih je problem to, da vecina vsebuje nekosnov, ne vem napamet katero, ki je zelo zelo zdravju skodljiva.

Joj, kopalnica oz. vonj v njej je tudi moja nočna mora. :((( Mi smo pa v pritličju in nam velikokrat, ko je zunaj nizek pritisk (ko “dol tišči”), udarijo neprijetne vonjave skozi odtok na tleh.
Sem že ne vem koliko denarja zmetala za osvežilce prostorov vseh sort. Noben hudič ne pomaga, razen da imam po cele dneve vklopljen ventilator v zračniku. In občasno pošpricam s sprejem za osvežitev prostora, ki sem ga kupila v DM. Vsaj za nekaj časa pomaga. :(((

Pri nas pa “diši” po plenicah:)))) Pa ne pomaga niti če pokakano pleničko zavijem v vrečko in vržem v koš. Heh sem se že navadila:))))
LP Punček

Pri nas smo imeli ob vselitvi v kopalnici po tleh linolej (bljak, kako je bilo grdo), pa sva nanj položila tapison (saj se reče tako, ane?) tepih.

Tapison sva zamenjala v 3. letih ene 4x (se pravi v povprečju recimo na 2 leti). Ko se tuširamo, pazimo le toliko, da smo stojimo tako, da je tuš obrnjen proti ploščicam – stran od vhoda v banjo. Kljub vsemu se še malo poškropi naokoli, ampak se vedno posuši.

Zračnik smo pri izganjanju faraonk zaprli, ker je skozi lezel le mrčes, kakšne posebne koristi od njega pa ni bilo. Okna nimamo.

V kopalnici imamo zaprt radiator, vrata imamo večinoma odprta (se mi zdi, da je promet pri 4-članski družini prevelik, da bi non-stop zapirali, zapremo le kadar imamo obiske). Toplo je ravno tako kot drugje po stanovanju.

V kopalnici sta tudi pralni stroj in sušilec, ki kopalnico izdatno ogreje, kadar je na delu.

Nikoli ni smrdelo, razen, ko smo imeli še pleničke 🙂 ali ko je kakšno perilo reeees (pre)dolgo čakalo na pranje 🙂

Opažam pa pri svakinji v hiši, ki imajo v kopalnici celo okno, vrata pa vedno zaprta, da imajo tam vedno težave z vonjavami. Ne le po zatohlem, ampak … hm, ne vem. Grozno.

Morda kljub vsemu najbolj pomagajo odprta vrata?

Tudi nam je občasno smdelo iz odtoka na tleh pa sem ga hermetično zadelala. Vzela sem list časopisnega papirja (celo iz revije moj malček) in ga dala pod pokrovček od odtoka, vse dol stisnila in papir ki je ven visel odtrgala.

Rezultat: več nikoli ne smrdi, odtoka pa več ne morem odpret ker se je vse skup zalepilo (ups..)

<img border="0" alt=""

jaz namesto osvžilcev uporabljam kar doedorant. in to tisti manjši DMov, ki je kot nek vzorec.stane več kot pol manj od ta pravih osvežilcev, zdrži pa dalj. Midva imava navado, da vsakič, ko greva na WC mal posprejava. Pa še kar gre.

Mi imamo pa kar une dišeče smrečice (plastične), ki so za v avto!
Diši dolgo in lepo (seveda si izberemo vonj, ki nam odgovarja).

Jaz imam zračnik, kjer je možno vklopit ventilator in to precej uporabljam, da ni nikoli vlažno po stenah. Pa redno čiščenje. Vonj pa najbolj da Varekina gel, ki ga enih dvakrat na teden za čez noč zlijem v WC školjko. Ker onih dišavnih zadev ne maram.

V odtok nalijte toliko vode, da bo cevka zgornjega pokrova v tej vodi. Nama je ob vselitvi tudi tako noter butalo ob nizkem pritisku, potem nama je pa za to foro povedal vodovodar in od takrat nikoli več ni smrdelo. LP

Smrdi nam ne, diši pa tudi ne, ker ne prenesem tistih umetnih vonjav. Ne v kopalnici, ne v stanovanju in ne v avtu.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Nam tudi v eni od kopalnic smrdi skozi sifon, ko burja udari.
Problem sem popolnoma rešila že pred nekaj leti.
Sifon odprem, okoli tulca od sifona dam dve najlon vrečki (tisti majhni prozorni, v katerih kupiš sadje ali zelenjavo), jima odrežem višek najlona, vsek skupaj pa na sifon pritrdim z elastiko.
Sifon spet vstavim v tlak in zaprem.
Rešitev deluje kar nekaj mesecev, potem moram odpreti, sčistiti umazanijo, ki se je zaradi zaprtega sifona nabrala, in zamenjati najlone.
Deluje 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, v kopalnici ne smrdi več nič.

Saj imamo vodo v odtoku, pa nič ne pomaga.

Mi imamo “še dobro da ima mami nov trik”. Vonj sicer ni stalen, ampak navadno jaz pritisnem vedno, ko sem v kopalnici. Drugače pa je tudi dobra režitev z dišečimi smrečicami, ki so za v avto. Mi tega ne prakticiramo zaradi sina (nič takih stvari, ker mu dražijo bronhije, menda).

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Dišeči wc papir tudi zna pomagat. Nam včasih full diši po wc papirju.

<img border="0" alt=""

Kopalnica diši takrat, ko se kopamo.

Meni je pomembno, da je čista in dobro prezračena. Spreji in drugi osveževalci mi pa smrdijo.

1. skoraj vedno odprto okno(ce obstaja seveda)
2. cisti odtoki(sem pa tja Mr. Muscolo pena, drugace pa veckrat malo Domestosa vlijem notri, pustim par minut, spustim vroco vodo za nekaj casa)
3. Domestos namesto Wc racke
4. Ambi pur Wc v skoljki
5. Cistim vecinoma tudi kar z Domestosom, ker odstrani tudi plesen
6. moja puncika pravi, da disi super kot na bazenu in v toplicah(meni osebno smrdi)

Vse je v zmernih kolicinah, ker po zgornjem seznamu zgleda kot da bi se utapljali v kemiji.

Hvala vsem, predvsem punci za nasvet o rednem čiščenju-ha ha.

https://kamenaric.si/-avto{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20moto/diseci_obeski.htm

Ca 3 tedne diši, po uporabi pivnik v bio odpadke.

no ja…tale internetna stran jim (vam?!) pa res ne sme biti v ponos.
me je kar minilo gledat, žal.

Pri nam ne smrdi toliko. Ce smrdi potem prizgem diseco svecko, tiste malo vecje ki pridejo v steklenih kozarcih. Pustim cca. 2 uri in potem vse lepo disi. Drugace imamo pa okno pa luftamo po potrebi, raznih sprejev pa ne uporabljam.

New Report

Close