Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Varovanje podatkov

Varovanje podatkov

Spoštovani!

Vsi, ki sodelujemo na forumih Med.Over.Net-a se “poznamo” pod niki. Najbrž pa so nekje pri vas zabeleženi tudi naši e-naslovi(podobno kot pri tel.z ISDN linijo, ko se na displayu izpiše klicna številka, še preden nanjo odgovoriš). Verjamem, da z vaše strani ne bi moglo priti do zlorabe. A vendar se lahko najde kakšen “heker”, ki izbrska naše naslove. Kako je torej z varovanjem osebnih podatkov? Sprašujem namreč zato, ker nekateri ljudje na teh straneh pišejo o najbolj osebnih ali intimnih stvareh svojega življenja, saj se zanašajo na 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} anonimnost.
Hvala za razumevanje in še naprej veliko uspeha!
Vesela sem, da obstajate!
Živa

Ja res bo držalo. Na internetu nikoli niste popolnoma anonimni, pravzaprav nikjer niste popolnoma anonimni, čim uporabljete katerikoli servis, lahko lastnik ali nosilec tega servisa, zabeleži neke določene podatke.

Opazili ste že, da pri nas ni registriranja. To pomeni, da pustite samo nekatere določene podatke. O tem smo pravzaprav že enkrat pisali ampak ne škoduje, če še enkrat ponovimo.

Na vsaki spletni strani vi pustite, določene podatke in to so. Čas, dan dostopa in IP številko ali kakšno drugo indentifikacijo, ki vam jo dodeli vaš osebni ponudnik interneta: Siol, arnes, voljatel, softnet, amis, kabeljski operaterji in ostali……

Se pravi, če tudi ničesar ne napišete, se da vedeti preko katerega ponudnika ste prišli, če bi želel vedeti kdo ste, bi moral vprašati pri ponudniku dostopa, če mi lahko izda podatke, glede na moje znane informacije, ki ste jih pustili na našem strežniku. Seveda nihče od ponudnikov teh pdoatkov ne sme posredovati, če ni poleg še sodni nalog. Se pravi, da pri nas ne vemo vašega e-mail naslova, razen če ga vi sami pustite.

Četudi bi kakšen hecker vdrl na sistem in dobil iste podatke kot jih imam jaz, bi moral priti do podatkov na isti način kot jaz, se pravi dati pisni zahtevek ponudniku. Vse ostale možnosti so kaznive in z zakonom prepovedane. se pravi, če kdo pride do podatkov, je prišel do njih na nelegalen način.

Enkrat sem že napisal, da na račun vaše anonimnosti še nisem obogatel. Saj je kar nekaj organizacij, ki so želel priti v sistem, zahtevale določene podatke o uporabnikih. Naši pogoji pa so znani, ne odstopamo od anonimnosti in brezplačnosti za uporabnike sistema.

To da se držimo varovanja podatkov in je za nas anonimnost ključnega pomena, dokazuje število uporabnikov, ki so sistemu zaupali in mu še vedno zaupajo skozi vso 3 letno zgodovino, od kar naš sistem obstaja.

Zaupanje si je zelo težko pridobiti in neverjetno hitro ga lahko izgubiš.

To je tudi eden izmed razlogov zakaj nimate nobene registracije. Saj veste,d a je potrebno pri popovih zdravnikih pustiti svoje podatke, če želite prejeti odgovor. Razlog je preprost: Rabimo vaše e-mai, da ga bom lahko ponudil potencialnim oglaševalcem, ki vam bodo nato pošiljali reklamna sporočila.

No in ker tega nimamo, žal še nismo bogati, žal pri nas še ne šteje to, če res želiš nekaj dobrega narediti za narod.

O anonimnosti in smiselnosti bi lahko še veliko napisal, pa verjetno ne bi nikoli prišli do konca, če pa uporabite iskalec, boste na to temo našli že marsikaj napisanega.

Do večjih sprememb, pa mi lahko preprosto samo zaupate, da se trudimo ostati na nivoju, tako tehnično kot idejno.

Primož

Še enkrat hvala za tako izčrpen odgovor. Še nekaj, ali bodo posti ostali na forumih “večno” ali se po določenem času brišejo?
Če bi vam poslala nek post, potem pa bi se premislila in ne bi želela objave le-tega, ali ga uničite ali ohranite na za take poste primernem disku. Npr. Na strani Psihiatrija se bi moje sporočilo pokazalo šele takrat, ko bi nanj odgovorili?
Veliko sreče in iskreno me veseli, da so na svetu še ljudje, ki želijo predvsem pomagati. Ali imate kakšen TR kamor bi vam lahko prostovolnjo nakazovali sredstva?
Živa

Živa….:)))

hvala za podporo, no pa spet en moj glup moto: Raje obdržite denar zase. Nikoli ne veste kdaj ga boste potrebovali, če pa bi radi darovali drugim, nikar ne darujte denarja, temveč usluge ali pa kakšno drugo pomoč. Kajti denar ljudi pokvari in znano je, da ga ni nikoli dovolj.
Jaz sem prepričan, da bo tudi nam uspelo obrniti stroške v pozitivno smer, vendar verjamem, da lahko dobimo denar od tam, kjer ga imajo za podobne stvari namenjenega. Samo še do tja moramo priti. Tukaj pa lahko vedno pomagate.

Na moderiranih forumih, se vprašanje pojavi šele ko ga prebere moderator in se odloči, da ga bo odobril in nanj odgovoril. Tako vprašenje in odgovor ostaneta v bazi dokler bo sistem obstajal. Lahko pa napišete še kaj več osebnih podatkov, pa prosite strokovnjaka naj ne objavi vprašanja temveč samo dogovor. Ker so to zdravniki, strokovnjaki, jih zavezuje poklicna molčečnost, da vse informacije ohranijo samo zase. v tem primeru, se vprašnje nikoli ne pojavi in tudi izbriše, ko ga več ne potrebujemo. Mogoče obstaja samo še kak zapis na mailu, ki pa se z dobo 5 let izbriše. Tako je z zakonom o dokumentih, ki pa tukaj ne veljajo. recimo temu nek dogovor.

Bomo pa še vedno aktivni tudi kje drugje, vednar boste vse to še pravi čas izvedeli. če vas zanima pa še kaj bolj osebnega pa mi lahko pošljete tudi osebni mail in bo z veseljem odgovoril.

primož

New Report

Close