Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek varstvo osebnih podatkov

varstvo osebnih podatkov

Primož,

zanima me, kako je bilo možno, da je novinarka, ki je poročala o nadarjeni drsalki na Pop TV, dobila osebne podatke tiste sončnice, ki je menda pisala o trpinčenju omenjene deklice. V oddaji je namreč novinarka povedala, da je dobila njene podatke in jo je klicala domov. Ali je to res in kako je mogoče?

Zato, ker je sončnica sama napisala službeno telefonsko številko na forum v neki čisto drugi zadevi.

Če hočeš biti varna na internetu, na njem nikoli ne smeš puščati toliko podatkov, da bi se jih dalo povezati in priti do tebe.

Primož pa brez sodelovanja internetnih ponudnikov ala Siol, Amis itd. ne more vedeti, čigavi naročnini pripada kakšen IP, dajanje takih informacij komurkoli brez naloga oz. sklepa sodišča je pa protizakonito.

Sončnica se je zajebala sama. Če ne bi sama pisala osebnih podatkov, kot je telefonska, na javne forume, še sedaj živ krst ne bi mogel 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} povezati njenega nicka z njo.

A tako. To, da Primož daje osebne podatke uporabnikov samo na podlagi sklepa sodišča ali policije, sem prebrala v Delu. Zato pa mi ni bilo jasno.

Hvala za obrazložitev.

New Report

Close