Najdi forum

varuh

me zanima zakaj imamo varuha človeških pravic če ne za to da se potegne za nas ne glede od koga si šikaniran

Vojko in kakšen problem imate, da bi se moral potegniti za vas? Nam lahko vsaj malo bolj pdorobno opišete vašo željo in problem?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

To zanima tudi mene, saj ne poznam na žalost niti enega primera, kjer bi varuh človekovih pravic naredil kaj konkretnega za posameznika kateremu so bile človekove pravice kršene (prijazna pisma poslana iz njegovega urada ne štejejo)….pojavlja se le kadar gre za skupine…pa najsi bodo do istospolno usmerjeni ali kdo drug….

Wild

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Osebno poznam kar nekaj primerov, ko se je Urad varuha zavzel tudi za posameznika (npr. pravice obeh staršev do stikov z otroki, v primerih kršitev s strani raznih državnih institucij……..). Res pa je, da je javnost preko medijev obveščena, kadar gre za skupine, kar pa za posameznike ni.

V vseh primerih pa varuh tudi nima pristojnosti oziroma možnosti za posredovanje (zasebna podjetja, ….)

Sicer pa mislim, da je sedanji varuh kar dobro opravljal svoje delo. Bomo videli, kako bo z novim.

L.p.

Viva ja, za določeno skupino ljudi. Za drugo (romokatoličani) ni naredil nič oziroma celo razpihoval nestrpnost proti njim. Hvala lepa za takega varuha človekovih pravih (samo enih).

romokatoličani(?) ga sploh ne potrebujejo, saj vlada dela za njih … preko cerkve, seveda!

Robi_1 in kaj naj bi varuh naredil za večino? Izgnal manjšino? Se boril za to, da romi, homoseksualci in podobni ne bi imeli nikakršnih pravic? Sploh pa je logično, da se ve kaj dela samo glede skupin in drugih pobud, kar počne za posameznike je namreč stvar le posameznika in varuha in o konkretnih primerih ne sme govoriti, pove lahko le na splošno.
Jaz mislim, da je najboljši varuh doslej in da takega ne bomo več imeli, vsaj dokler je na oblasti desnica.

Viva 12…jaz jih ne poznam……vendar pa mi napiši ali jim je tudi dejansko pomagal ali samo podal svoje mnenje v zvezi z določenim primerom!
Kar pa se tiče primera ki si ga podala o pravicah obeh staršev do stikov z otroki pa: prva je pravica in korist otroka in verjemi, da pa jaz poznam primer ko se je preko njegovega urada poskušalo otrokom te pravice prikrajšati… Sicer pa še sedaj ne vem kakšna natančno je njegova funcija razen, da opozarja na kršenje človekovih pravic.

Wild

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

WildWind

V primerih, ki jih osebno poznam (dva primera) ti lahko zagotovim, da je tudi dejansko pomagal oziroma se je zadeva rešila glede na posredovanje urada. Gre za dve različni zadevi, ki sem jih tudi navedla kot primer. Sicer se pa popolnoma strinjam, da je prva pravica in korist otroka. Sem se malce nerodno izrazila »pravice obeh staršev«.

Seveda dopuščam, da se tudi na uradu varuha človekovih pravic dogajajo take stvari, kot si napisala, da se je preko urada poskušalo otrokom te pravice prikrajšati. To pa je po mojem mnenju najbolj podlo in nizkotno dejanje. Vendar se take stvari žal dogajajo. Tudi na drugih uradih, predvsem na Centrih za socialno delo (tudi v teh službah bi morali v prvi vrsti delati v korist otroka. Vem pa za veliko primerov, ko so delavci prav v teh službah ravnali v nasprotju z zakonom. In nemoralno. No in v enem primeru se je zadeva prav na posredovanje urada dobro izšla.
L.p.

Viva 12
Lepo je slišati, da je varuh komu pomagal…me res veseli. Kar pa se tiče CSD-jev je pa to itak zgodba zase in verjemi, da sem na lastni koži iskusila kaj pomeni nezakonito in nemoralno delo teh služb, ki postajajo oz. so že same sebi namen (so pa tudi svetle izjeme)….to je pa že tema za nov naslov….

WildWind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

New Report

Close