Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Vas kaj skrbi če vas “čekirajo”?

Vas kaj skrbi če vas “čekirajo”?

Tisti, ki ste v službi in imate mrežo (računalniško – seveda)… pa tudi tisti, ki nimate…Vas kaj skrbi če vas vodilni “čekirajo” po računalniku? Predvsem pošto pa to kje vse ste “surfali”?
Mislim, da bo tega čez dalje več….pa me zanima ste kdaj pomislili, da to vaši nadrejeni že počnejo?

Prestrašeni pozdravček!

Vodilni ne, je pa naš računalničar skrajno firbčne sorte in se je zadnjič izdal, da je sodelavki čekiral privat pošto. Je trdil, da je pošta z njenega gmaila “zabasala” računalnik in je hotel, da zbriše vseh ne vem koliko mailov, ki jih ima gor.
Zato sem takoj spremenila geslo na svojem privat mailu in ga v službi ne uporabljam več. In razmišljam, da bi z direktorjem kakšno rekla na to temo …

Kaj pa počne privat pošta na službenem računalniku???????????

Zelo redko v službi uporabim internet in privatno pošto, čeprav sem zadolžena za službeno . Ker nimam časa in ker absolutno ne želim, da bi kdo kdaj bral mojo pošto. Ni nič tako nujnega, da bi ne moglo počakat do takrat, ko pridem domov.

V službi v privat namene internet uporabljam zelo, ampak res zelo redko. Mogoče kakšen urnik avtobusnih ali letalskih odhodov in prihodov.

Mojega privat življenja ne vlačim v službo.

Se zdaj ne morem spomnit, kje sem brala, da se ne sme pregledovati zasebne pošte od delavcev na službenih računalnikih. Ma ne vem, malo poglejte tele predpise o varstvu osebnih podatkov, tiste, ki vas skrbi.

Sluzba je sluzba.. privat je pa privat… V sluzbi ne pocnem “privat” stvari… ja, vcasih grem privat na stranisce, pa kofe si privoscim…:)

No no, ni treba biti tako ogorčen(a).

Kot prvo, večkrat delam tudi doma in takrat pač v službene namene uporabljam svoj privat e-mail naslov. Zato tudi v službi občasno prečekiram privat e-mail, če potrebujem kakšno službeno zadevo “dol potegnit”.

Kot drugo – med odmorom za malico, ki mi po zakonu pripada, imam vso pravico malo pobrskat po internetu.

Kot tretje pa – pokaži mi enega človeka, ki res nikoli v službenem času še ni kakšnega privat maila napisal.

!Kot drugo – med odmorom za malico, ki mi po zakonu pripada, imam vso pravico malo pobrskat po internetu.”

Seveda imaš pravico, samo če smo čisto natančni, ne bi smela uporabljati službenega računalnik in nasplošno službenih sredstev v zasebne namene.

Točno tako. PRAVICO imaš imeti malico, ne pa uporabljati delovnih sredstev na delovnem mestu v privatne namene.

jao kok ste ene postene….me zanima kok napisanega res drzi..

Turistka, ti bi pa še šefu povedala, ajajajajajjj……..

Bea,

ne gre za to, kako poštene smo. No, tudi zato gre, a vseeno. Ne surfam v zasebne namene, pa tudi če umiram od dolgčasa, kar se zgodi zgolj enkrat ali dvakrat na leto. Takrat raje s šefom kaj počvekam.

Največkrat pa niti na WC nimam časa iti, kaj šele, da bi surfala po kakih forumih. Nekateri v službi pač služimo denar, očitno pa nekaterim plača pade z neba, medtem pa brezplačno surfajo.

jah…ne verjamem da kdo izmed tistih, ki opravljajo pisarnisko delo, prav nikoli ne posurfa v zasebne namene…

Ah, saj je vseeno, kaj ti verjameš in česa ne. Pomembno je, da jaz vem, kaj je res in da imam čisto vest.

res je to pomembno…vsak zase najbolje ve!
tud sama imam cisto vest, ker naredim vse in se vec kar od mene pricakujejo in se posurfam in maile napisem 😉

Točno tako, Sašenka, jaz hodim v službo brezplačno surfat po internetu. Blagor meni, ki imam tako službo, da mi to še plačajo, kajne?

Mislim, ene pa res tako besede okrog obračate, da glava peče. In BTW, šef ve, da občasno uporabljamo internet tudi v privat namene, saj tudi on včasih prosi, naj mu kakšno informacijo poiščem (npr. vozni red avtobusov, seznam kakšnih prireditev, ipd.). Meni se to zdi čist normalno, saj nismo roboti ali taboriščniki, da si ne bi smeli vzeti svojih 5 minut med delom. Verjemite, da produktivnost na ta račun ne trpi.

Turistka, če si se našla v mojih besedah, potem že veš, koliko je ura. Jaz nisem nikogar poimensko imenovala, samo rekla sem, da je “nekaterim” luštno.

Ni letelo ne nate ne na beo ne na kogar koli drugega v tej temi.

Kaj pa veš, morda je pa letelo na mojo sodelavko…

Se pa še vedno močno strinjam z vsem, kar sem napisala.

Ne jemlji vsega tako resno.
Jaz tudi nisem skoraj nikoli srfala v službi, če pa sem pa mogoče zjutraj 10 min, če sem na forumih čakala kakšen odgovor in med malico 5 min.
Kolikokrat pa mi za delodajalca kaj naredimo v svojem času, ali vam plačajo če delate 10 min dalj v službi, ali če ni časa za malico.
Zato tudi jaz brez slabe vesti včasih kaj pogledam na internet (res malokrat), poznam pa jih veliko, ki so vsak dan zelo zelo veliko na internetu, in to v državnih službah in v velikih podjetjih, mi v malih pa se bojimo že za 5 min.

Joj, mene pa prav vest peče za razliko od Sašenke, bom mogla kar k spovedi, ker v službi uporabljam tudi internet, poleg tega pa delam več ko ti bilo potrebno. Eni smo pač sposobni!

joj, dobro da ste me spomnile; moram hitro privat mejle prečekirat.

hahahahahahahahahaha

Še malo resne debate: pred časom je v sobotni prilogi Dela pisalo, da se mailov zaposlenih ne sme čekirati, brez problema pa lahko vidijo, kje surfaš.

Kaj pa če zbrišeš “History” – a se potem tudi vidi pot surfanja?

Verjetno je malo odvisno tudi od tega, kaj je napisano v internih pravilnikih podjetja. Nam je eden od takih pravilnikov izrecno prepovedoval uporabo interneta in mailov v privat namene, ravno tako so nam isto določbo zapisali v pogodbo o zaposlitvi (nekaj o dolžnostih delavca, ki to ne sme početi …). So bili pa vsi zaposleni tudi javno pozvani in opozorjeni, da se čekira kje brskajo in koliko časa itd. Pa vam povem, da te potem res vse mine, tudi to da bi brskal med malico.

Dobro, da imam tako službo, v okviru katere lahko srfam po internetu in iščem vsemogoče podatke. Tako da me nič ne skrbi, če kdo prečekira moj računalnik.

New Report

Close