Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek včeraj po TV

včeraj po TV

Kaj pa mislite o včerajšnji oddaji na TV – nekakšna prva predstavitev kandidatov za župana Ljubljane.
Meni se zdi, da je Danica verbalno blestela. Ne navijam zanjo, ampak je pa Arharja in Kuniča čisto uničila, Jankoviča pa niti ne, ker ji pač ni nič očital.

Jaz pa sem dobil prav nasproten vtis, da je zvezdica Danica čisto ugasnila, napran ostalim trem. Navijam pa zazokija, v normalnih razmerah bi Arharja, vendar glede na to, da jebil izbran ravno zaradi tega ker naj bi bil edino on primerna oseba nasproti zokiju ga ne. An ni politik, je strovnjak, mu ne oprekam, vendar nima politične karizme. Zokija pa podpiram zaradi njegove drznosti, človek si upa, in ne bo županoval zaradi plače, kar je na žalost v vseh slovenskih mesti – županovanje zaradi plače.
Samo za primer poglejmo Zagreb, v zadnjih 5 letih se je Zagreb spremenil za 360 stopij, zgradili so toliko stanovaj, kot jih ni Ljubljana zadnjih 25 let, da o poslovnih stavbah niti ne govorimo.
LJUBLJANA, to kar se dogaja zadnjih 15 let je VRTIČKARIJA.
In se kaj bi bil danes Mercator, če ga ne bi prevel Zoki, vrjetno bi krojil usodo Emone, Maxija itd.

Zagreb je lačen! Ljudje brskajo po kontejnerjih za hrano. Ljudje sedijo na vogalih ulic in prosijo v bogajme. Greš malo 10o, 200 m od konjskega repa v stranske ulice te obletavajo otroci in prosijo za denar. Opeke in zidu se ne da jesti. Tudi to je Zagreb.

Ne, take Ljubljane si ne želim. Vse mora biti uravnoteženo. In prestolnica Slovenije si zasluži župana, ki bo to ravnotežje znal postaviti. Za ZORANA pa vemo, da je kot buldožer in mu ni mar koga odstrani ali uniči samo, da uspe. S tem, da ukazuješ zaposlenim kje MORAJO kupovati in jih držiš v strahu za službo, to je vladanje na podlagi strahu. Tak način je njegov stil.

Pa še to. Kruh, mleko, solato, olje, sol se dnevno prodaja. V takem podjetju in s tako zaščitenim hrbtom bi vsak uspel. In s pritiski na dobavitelje. Naj gre, če je tako sposoben prodajati kaj drugega, ne pa dnevno potrošno blago. To so osnovne življenske potrebščine. V drugih panogah bi zmrznil!!!

Tudi v Ljubljani ljudje brskajo po kontejnerjih, pred vsako trgovino in vogalom, po vseh parkih so reveži, ki prosijo, koliko je še tistih, ki se jih nikjer ne vidi. Pa nismo imeli vojne kot Hrvati. Tudi nam ne gre nič bolje.

Če je po tvoje prodajal stvari, ki se vsak dan rabijo – zakaj je bil pa Mercator čisto v razsulu preden ga je prevzel Zoran?

Trgovine so bile zanikrne špelunke z tretjerazrednim blagom. Ali si res že vse pozabil? Zakaj pa propadajo druge trgovine, ki niso Merkator? Pa tudi prodajajo stvari za vsak dan, pa hrano?

Edini, za katerega res verjamem, da bo kaj naredil za Ljubljano, je on, nihče drug in vem, da bo zmagal.
On ne bo delal za denar kot vsi ostali župani, ampak on uživa v rezultatih na vseh področjih in si ne dovoli, da ne bi bil najboljši – in to je tisto, kar je garancija za spremembe.
On ne bo nikoli nečesa obljubil, pa potem ne bo nič iz tega.
Vsi ostali so navadni Kekci, grebatorski in zanima jih samo čast in slava, pa denar. Ljudje in mesto jih briga kot lanski sneg.
Sicer pa – saj boste kmalu videli – eno ali drugo varianto.

Komaj čakam na rezultat volitev, he, he….!

Vem kako je v Zagrebu, kot v celi Hrvaški. Saj je Zagrebški župan eden izmed 200.000 hrvatov, ki so se preselili iz Bosne, med njimi so bogataši, večina pa revežev, vse to je prišlo v Zagreb, saj po eni strani kar prav, saj hrvati prav tako krivi za sranje v Bosni, zdaj pa naj rešijo njihov problem.
Nisem občudoval njihove revščine, ampak prostorskga urejanja, to kar se pri nas počne je vrtičkarstvo – eden od kandidarov, je rekel da se po območju Ljubljane pasejo celo krave – meni je to zelo simpatično, vendar mi ni simpatično, da se moram v službo trgat 1 uro od Šntvida do Centra.
Gre za to, da si da sedaj niso upali na veliko lotit projektov, ampak nekaj vrtičarijo.
To da po Zagrebu pobirajo hrano iz kontajnarjev, pa ni edini, sem že podovbno videl na ul. Komneskega, kar pojdi zgodaj zjutraj pol Ljubljani, ta okoli 5/ 6 ure.

en mal mem,

morda bi bilo prav, da bi premislil o svojem nicku in ga spremenil v en fesjt mem.

oprosti, nimam te namena žaliti, samo še enkrat si preberi svojo izjavo: s prodajo dnevnega potrošnega blaga bi vsak uspel! Halo?!???!!!! Se tebi z di, da je vsak, ki se je tega lotil, uspel? Ali da bo vsak, ki se tega bo lotil, uspel? Koliko trgovcev je propadlo, koliko jih še bo? Se še spominjaš krajevnih, regionalnih podjetij, ki so se ukvarjali s tem enostavnim in visoko donosnim poslom, danes pa jih ni več? Kje je Emona, kje so Živila, pa Vele, pa Kočna, Preskrba, Ilirija,….. in še kakšen tisoč drugih? Verjetno le ni tako enostaven ta posel, da bi lahko vsak v njem uspel.

Briga me, kdo bo ljubljanski župan, nisem ljubljančan in ne morem odločati o tem. Treba pa je biti fer in povedati, da je bil Zoki v svojem poslu uspešen, celo zelo uspešen. Kašen bo kot župan, nimam pojma, verjetno pa bi tudi bil uspešen. TUdi drugi kandidati so bili na svojih področjih bolj ali manj uspešni, kako bi pa znali to prenesti na županski stolček, pa verjetno lahko zgolj ugibamo.

“tudi nam ne gre nič bolje”. To je trditev, ki kaže, da res ne veš kako se tam živi. V razsulu so bila vsa trgovska podjetja. Tudi Merkator. Vendar je bil Merkator politična poteza vladajočih, s politično postavljeno osebo, in s podporo takratnega predsednika države. Zato pravim, da bi pod takimi pogoji in žegnom lahko uspel vsak, tudi ti ali pa 1s3c.

“si ne dovoli, da ne bi bil najboljši”. Pri tem stavku se pa lahko malo zamislimo. Ni pomembno na kakšen način.

Druge trgovine so propadle, ker je Merkator posloval pod drugačnimi pogoji z dobavitelji kot ostali. Za trgovca je pomembna nabavna cena. Tako, da uničiš druge pa menim, da je to brezobzirno in daleč od etičnega poslovanja in poslovanja pod enakimi pogoji. Seveda pa moraš biti oseba, ki je to zmožna počet. Želim, da pride še več tujih trgovcev v Slovenijo, da ti, ki so, ostanejo, kajti v nasprotnem bo Merkator imel popoln monopol.

Borko! Ljubljana je prav miniaturna napram Zagrebu in do sedaj so res vrtičkarili. Pisal si o gradnji. Vendar sem hotel pokazal tudi drugi obraz Zagreba in da take Ljubljane ne želim. Pisal sem o ravnovesju. Tako kor je porušeno v Zagrebu pri nas ni. Vožnja v Ljubljano iz smeri, ki jo opisuješ je živ obup. Obenem pa ugotavljaš, da si prej niso upali pričeti z velikimi projekti s čemer se strinjam.

Moji prestolnici želim samo dobrega, razumnega, gospodarnega in človeškega župana!

Če se je že treba pogovarjati o preteklosti in mitu Kučanovega klana, ki po mnenju nekaterih seže do vseh kotičkov našega življenja, naj dodam, da so bili v tistem času (in do danes se ni nič spremenilo) politično nastavljeni številni direktorji velikih firm. Mnogim kljub močni politični (in finančni) podpori ni uspelo iz podjetji narediti nič … Jankoviču je uspelo.

Kakorkoli že priznajmo si da ima zoki največ možnosti, da v Ljubljani kaj premakne. Je finančno neodvisen, in bo za izpeljavo svojih ciljev znal vztrajati in se upreti, medtem ko drugi politični nastavljnci, si pač tega ne bodo upali, ker niso finančno ne osebno tako močni.
Arhar mi je sicer simpatičen in politično bližje, ampak za župana nikakor ni primern, niti ni politik, ne raumem, kaj mu je tega treba, glede na to kakšno službo ima.

Je pa velika razlika s kakšno branžo se ukvarjaš. Ali s tako, ki je dnevno potrošna, se takoj obrne in uspeš na podlagi prometa ali pa z panogo, kjer so izdelki, ki se ne trošijo dnevno in ne kupujejo vsak dan. Mnogim ni uspelo narediti nič, pa so bili politično spet premeščeni in spet niso naredili nič. So pa odlično zaslužili. Upam, da bo ali je temu konec. Kučanov klan pa funkcionira, saj je dokaz za to Jankovićeva kandidatura. Upravljal bi spet z našim denarjem. Naj s svojim kaj pokaže, če je res taka marka. Mislim, da je potrebno gledati širše.

New Report

Close