Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek vedno več kg

vedno več kg

Pozdravljeni! Stara sem 30let in sem 2. mamica.

Znašla sem se v začaranem krogu. Rodila sem pred dobrima dvema mesecema in lepo izgubila med nosečnostjo pridobljene kilograme. Čeprav je res, da sem že zanosila z dobrimi 20timi kilogrami viška. Prvi mesec po porodu so kilogrami lepo šli dol, sedaj pa!!!! Groza, vedno bolj gredo gor. Kljub polnemu dojenju.

Sama sebi pravim, da sem ogljikovo hidratka. Čim namreč zaužijem kaj z OH-ji, se v meni porodi močna lakota. In mi ni dovolj. Če uživam zgolj beljakovine, teh problemov nimam.

Ko sem v preteklosti hujšala z ločevalno dieto, so mi kg šli lepo dol. Vendar so se potem vrnili. Vem, da bi v bistvu morala spremeniti svoj pogled na prehrano. Čeprav sem načeloma močna oseba, pa pri prehrani tega ne zmorem.

Malce sem morala potožiti. Sedaj pa vas v bistvu prosim za kakšen dobronameren nasvet.

Hujšati namreč ne morem, zaradi dojenja. Aerobika tudi odpade. Rada bi le, da bi se kg za ta čas, ko dojim, vsaj ustavili.

Hvala.

Pridruži se nam: .

Sama sem ob dojenju izgubila vse kilograme z zdravo prehrano in obilico gibanja. Jedla nisem ničesar iz bele moke, nobenih izdelkov iz sladkorja (sladkarij) in nobenih suhomesnatih izdelkov, kot so salame, hrenovke in podobno. Bila sem zelo zdrava in polna energije. Ogromno sem popila vode in zeliščnih čajev (kamilica, komarček: proti napenjanju otroka).

Kljub dojenju sem od otrokovega tretjega meseca hodila na aerobiko in telovadbo mamic z dojenčki in mleka ni bilo nič manj. V kolikor si nobene rekreacije ne moreš privoščit bo že hoja z vozičkom dve do tri ure na dan dovolj da boš v dobri formi, pa morda še kakšen trebušnjak doma zvečer (če se ti bo seveda dalo).

Polona

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

če ti bo kaj lažje:med nosečnostjo sem se zredila za 16+,po porodu mi je ostala 8+in potem kljub polnemu dojenju niti gram izgube!!!!!!!!!!!!!in to celih 10 mesecev pa sem vsak dan vsaj 3 ure intenzivno hodila,nisem jedla nič sladkega,zelo sem pazila kaj jem ker je malčka črvičilo,nobenih kaloričnih bomb alacmoki,ocvrtki itd ni na mojem jedilniku,pretežno jem sadje in solate,mesa zelo malo,juho imam najraje brez rezancev ampak kilogrami so še vedno tu,po prvem porodu sem rabila 9 let da sem se jih otresla,sem se sprijaznila da sem pač taka in konec,

veliiiiiiiko pij! Pred jedjo obvezno!!!!!

http://marika.mojforum.si/index.php?mforum=marika

vsi pravijo da če dojiš zgubljaš kilograme-v mojem primeru sem jih pridobivala ker sem ful jedla da bi imela dovolj mleka.tudi zato pomoje veliko mamic se ne trudi z dojenjem, ker ne jedo in gredo dol.Dej dosti pit-vode,čaja in veliko gibat in kolikor se da spat:-)

Enako kot polonak. Pazila, da sem jedla kakovostno hrano, se dosti gibala (tudi na aerobiko sem hodila) in tako v 14 mesecih dojenja ( do tega do 9. meseca samo dojenje) izgubila 8 kg. Zdaj se pa že več kot pol leta trudim za nadaljnje -6, pa gre zelo počasi, toda -3 sem že, ostalo pa bom do konca leta tudi.
Ti se kar potrudi zase.

Še nobena se ni tredila zaradi dojenja. Treba je pač veliko, veliko manj jesti.

New Report

Close