Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek veliko preveč vprašanj

veliko preveč vprašanj

Mene pa zanima,kako naj svojemu 4 leta staremu sinu razložim kaj je jutri in kaj je včeraj?Namreč zelo meša ta dva pojma.Ko pride iz vrtca,mi pove kaj počnejo in tako ga zalotim ko reče”jutri smo praznovali rojstni dan od Estere”namesto da bi rekel mi smo včeraj praznovali.Seveda ga vsakič znova popravljam vendar mu nekako ne gre.
Zanima me tudi kako ste razložile svojim otrokom dneve v tednu?Ali ste se razlage mogoče lotile z risanjem ali kako drugače!!!
Pa še eno vprašanje kako se lotite pisanja Božičku ali Dedku mrazu?Kako napišete pismo,da je čim bolj prisrčno in da ostane za spomin tako meni kot mojemu otroku ko bo odrasel?
Hvala za odgovore!!!

Naš je star 6 in še zdaj ne loči jutri od včeraj. Pa še foro ima drugi teden misli pa jutri:)) Pa kaj, bo že enkrat.

Bo že…moj sin je še v 1.razredu zamenjaval čase!

Nasa je stara 4 leta in pol. Pogosto se zamesa vceraj in jutri ali pa uporabi vceraj za prejsnji teden ipd. Dneve pa se kar obvlada. Vedno ji povem, na kateri dan ima obveznosti in se tako lazje orientira. Ko sem se imela sluzbo, je tocno vedela, da je po petku sobota, ko je mami doma in ati popoldan doma. Nedelja – Ziv Zav, vsi trije cel dan skupaj, potem pa ponedeljek – vrtec,…..

Naša 6letna pupa se tudi še zmoti, sploh rada uporablja jutri – jutri bo, jutri je bilo :-)) Včeraj ni niti približno tako aktualen.

Za našo triletnico je vsa preteklost (pred eno uro ali pred enim mesecem) VČERAJ.

Vsa prihodnost (čez eno uro ali čez en mesec) je JUTRI.

Nataša

Ha, naša triletnica mi je takole napovedala, da ji bom “jutri” jaz pomagala umiti zobe IN prebrala pravljico (navadno nekaj dela mož, nekaj jaz):

“Mami, ko se zbudim, grem v vrtec pa pridem domov, se igramo, pogledamo risanko in popijem mleko mi boš pa ti ….” V glavnem – cel sestavek namesto ene same besede – JUTRI.

New Report

Close