Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Velikost stanovanja za samsko osebo

Velikost stanovanja za samsko osebo

Tisti, ki živite sami in ste nabavili stanovanje oz ga iščete:

Kaj pravite, koliko je ok kvadratura za eno osebo?

Jaz razmišljam, da bi šlo 40 kvadratov. Manj pa skoraj ne. Bi seveda raje 70 kvadratov ali več. Samo ni keša.

Sem pa gledala del oddaje Ambientov pa so pokazali 35 kvadratov veliko stanovanje, ki so ga prenovili za dve osebi. Sicer so dali delat pohištvo po meri, ampak vseeno se mi zdi to kvečjemu za eno osebo.

Take zadeve po meri, so verjetno hudo draga reč? Jaz iščem stanovanje pa ne vem. 50 preveč denarja, 40 upam, da bi bilo dovolj pa, če je zraven še kaka klet ali pa garaža. Če pa ni kleti, garaže, se mi pa zdi, da bi bilo 40 premalo. Sploh, ker imam kup športne opreme.

Ta dva pa dva v 35 kvadratov…

Vsaj 6 kuhinja

Vsaj 2o dnevna z jedilno mizo, a je to  malo

spalnica 16, da je prostor za omaro

6 kopalnica, raje 8, da je še za pralnibin sušilni stroj

4 shramba

Hodnik  oz. vhod

Kupi tako velikega kot si lahko privoscis. Ce imas raje vec prostora kupi vecjega, ce si ga lahko. Nas je zivelo pet na 65 kv, a smo se zelo stiskali, smo pa preziveli. Za samsko osebo se mi zdi konfortno, da imas spalnico posebej, torej enosobno. Ce pa nimas denarja kupis pac garsonjero.

Teta, jaz sem bolj skromna :).

Kuhinja in dnevna, to bi jaz najraje skupaj.

Spalnica je lahko, kar se mene tiče, dosti manjša. Omare so tudi v dnevni sobi. Ne rabim v spalnici ogromnih omar. Postelja pa itak enojna.

Mi je pa pomembno, da je splanica ločena od ostalih prostorov, čeprav je čisto mala. Ker pač imam rada bolj hladno kot drugje, je bolje spati. Tako, da garsonjere so meni no go.

No, bi pa bilo super, če bi bilo tako veliko stanovanje, ampak ja, finance.

Takole ti povem. Majhno stanovanje vse stene stanovanja deli z drugimi stanovanji in z zunanjo steno. To pomeni, da ves čaš poslušaš sosede in oni tebe. Jaz sem sama na 59 kvadratov, pa nekako gre glede zunanjih zvokov. V našem bloku je nekaj garsonjer in vsi stanovalci pravijo, da nimajo nobenega miru. Razmisli tudi o tem. Ko sem jaz kupovala sem tudi poslušala komentarje, zakaj taka kvadratura. Tisti denar, ki bi ga takrat prihranila, bi porabila za kdo ve kaj.

.https://youtube.com/shorts/AihTpoCep_Q?si=ckE2r6r3pz-__QLS

Saj jaz bi imela 60 kvadratov, ampak denar je problem.

Drugače pa hvala za nasvet glede zvokov.

Računaj, da se stroški obračunavajo po kvadraturi – stanovanjski sklad in morebitne investicije. V kolikor smatraš, da bi dolgoročno to lahko bil problem, raje kupi manjše stanovanje. Če te moti hrup, kupi čim višje v bloku, stran od dvigala in vhodnih vrat. Recimo nova fasada na bloku pride na stanovanje 60 kv lahko okrog 8000 €. Če je problem denar, boš verjetno kupovala v starem bloku. Kar pa potegne za sabo investicijske stroške.

Ja, starejše stanovanje, za novo ni denarja. Želja je v čim manjšem objektu, kjer ni preveč stanovnj, ne v kaki ogromni stolpnici, bloku. Finance pa ja, težka bo. Da ne omenjam tega, da je večina takih stanovanj brez dvigal :(. Saj, če si zdrav in mlad, ni problema. En gips na nogo pa je hudo velik problem.

Pa hvala glede namiga glede investicijskih stroškov.

Poznam dva, ki sta 7 let zivela z dvema otrokoma na 28 m2, prej pa nekaj let samo onadva. Mini vhod, mini kopalnica in ena soba s pregrado razdeljena na mini kuhinjo in sobo. Tako da 40m2 za eno osebo ne bi smel biti problem.

30 m2 je dovolj , odvisno je tudi od odprtosti prostora, ena stanovanja zgledajo večja kot so v resnici ker je veliko oken. Če imaš pa denar, pa kupi večje.

28 je kar prijetno stanovanje za enega, če imaš zraven še balkon in klet, ki v to kvadraturo nista všteta.  Sploh če je sobica za spanje oddeljena in ima svoje okno.

Jaz sem živela v 32 m z velikim balkonom in mi je bilo dovolj.

Jaz imam trisobno 65 kvadratov in mi je ravno prav. Ni premalo, ni preveliko.

V redu je 30 kvadratov. Seveda morajo biti prostori pametno razporejeni, pohištvo pa praktično.  Tudi za dva, ki se stekata je to dovolj, v Ljubljani to ni nič posebnega..

Mogoče v razmislek še iz vidika vzdrževanja, praktičnosti vsakodnevnega bivanja, toliko veliko ,da ga brez problema vzdržuješ- pospraviš, pomiješ okna, …v te smeri…ker nekateri bi velike kvadrate, vsepovsod velika okna itd, potem je pa problem vzdrževat osnovno, generalno , ker ali ni časa, ni volje, je bolezen in je hitro zanemarjeno, ker komaj  sproti smeti odnašamo in si za jest naredimo, kaj šele na fino čistimo, za čistilko plačat pa ni financ.

Yep, to pa res, si nabijejo neke kvadrature stanovanj ali velike bajturine in potem jamrajo kako so sužnji nenehnega pospravljanja in čiščenja le teh graščin. In če zbolijo, kdo bo to pucal , ker se kar nabere svinjarije , pa pred prazniki kakor generalke, tebe pa v križu vseka, kdo bo vse šipe glancal, možje že ne, otroci tudi ne in je raztur in prepiri. Tak, da ja , toliko veliko in praktično razporejeno kot lahko brez problema spucaš tudi , če si onesposobljen, da je osnovna higiena bivanja, da imaš čisto.

Ojej, če pa okni ne bodo očiščeni nekaj mesecev se pa res ne bo svet podrl.

Tako mimogrede: samska pomeni brez moža, otrok.

ja, itak da se svet ne podre, če nimaš v nulo spucano in glih nimaš vsakodnevno dneve odprtih vrat ala non stop obiske in firbce na kavicah…samo je zanemarjeno za videt  sploh, ko je toliko saharskega praha in peska, se koj prime na šipe, da se ven ne vidi. je pa včasih kaj nujnega, kakšen nenapovedan obisk ala serviser, električar, vodovodar, soseda, sodelavka ,  …in moraš not spustit hočeš nočeš in pade v razdejanje, ker nisi spucal nič, ker imaš preveč veliko , je pa nerodno in hitiš nekam zmetat , da se ne opazi. če imaš veliko si suženj ceglov in skoz pucaš, da je vzdrževano. drži pa to, da te vse počaka, če si samski. če je še kdo v gospodinjstvu , ti lahko vsaj kdaj kaj naredi, magari kosilo skuha.

Zakaj bi pa kdorkoli moral sprejemati nenapovedane obiske sosed in sodelavk?

New Report

Close