Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Vendarle višji DDV?

Vendarle višji DDV?

Vlada naj bi v četrtek odločala o proračunih za naslednji dve leti. Po neuradnih podatkih za leto 2008 že predvidevajo povišanje davka na dodano vrednost z 8,5 odstotka na 9 odstotkov za osnovne življenske potrebščine in za ostalo iz 20 na 21 odstotkov, pišejo današnje Finance.

Proračunski izračuni za leto 2008 se namreč zaradi učinkov davčnih sprememb, ki jih je sprejela vlada Janeza Janše, ne izidejo, če stopnji ne bosta povišani, pojasnjuje časnik.

Sicer pa ideja o mogočem povišanju DDV tli že od predstavitve davčne reforme. Vendar so takrat na veliko razlagali, da po vsej verjetnosti to ne bo potrebno, in da imajo DDV v rokavu le za vsak slučaj. Finančno minstrstvo o proračunu in morebitnem povišanju DDV do četrtka, ko naj bi vlada sprejemala proračun, ne govori.

Sicer pa, če se spomnino je g. Damjan opozarjal prav na to. Vlada bo glede na to, da je razbremenila nekatere posameznike (najbogatejše) morala dobiti to razliko denarja od drugod. Torej ima na razpolago samo dve možnosti. Manj razsipna oblast ali višji DDV. Ker prvo sploh ne pride v poštev, preostane le drugo.

Zanimivo bo jutri pogledti oddajo TRENJA, bo govora prav o davkih. Me zanima, kaj bo na to temo povedal naš financ minister g. Bajuk. Po moje nič konkretnega, tako kot vedno doslej.

L.p.

Oh, tist procent gor al pa dol. Smo že vsega vajeni pri bencinu in olju.

Ah, tega pol procenta ni nič. Veliko huje bo, ko se bo kruh podražil za 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pa ne zaradi davkov!!!!!

A predragega kruha pa en mal mem ne bo nč pokomentiral?! Tukaj Janša in njegovi nimajo nič besede, a? Naj bo raja lačna, saj je vseeno. Nagrabili so si denarja, sedaj samo še vladajo, dokler…. hehe.

New Report

Close